ΕΛΛΑΔΑΘΑΣΟΣΚΑΒΑΛΑΝΕΣΤΟΣΠΑΓΓΑΙΟΠΑΙΔΕΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΝΟΔΕ Καβάλας :Ελπίζουμε το «όραμα» του κ.Μητρόπουλου για το υπό ίδρυση πανεπιστήμιο να μην περιλαμβάνει την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια.

Με ιδιαίτερα καυστικό λόγο ξεκινά το δελτίου τύπου της ΝΟΔΕ Καβάλας για  την υπό ίδρυση πανεπιστήμιου στην πόλη μας.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Με καθαρά συντεχνιακή λογική ο αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Καβάλας κ.Μητρόπουλος έδωσε βραβείο ευφυίας στον Γαβρόγλου τον Υπουργό
που με το αναχρονιστικό «άσυλο» έχει μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε hot spot ανομίας. Εκεί «παρασιτούν» το λαθρεμπόριο, η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών και οι «προστάτες».Καταγγέλει δε τη Ν.Δ., που προτεραιότητά της είναι η εκκαθάριση της «κόπρου του Αυγεία» από τα ΑΕΙ ως πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, ως ανώριμη γιατί θέλει να εισαγάγει το θεσμό των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτό δηλαδή που ισχύει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες και ο «ευφυής» και «προοδευτικός» Γαβρόγλου (και αυτονόητα ο Τσίπρας) αρνείται!!!

Ελπίζουμε το «όραμα» του κ.Μητρόπουλου για το υπό ίδρυση πανεπιστήμιο στην πόλη μας να μην περιλαμβάνει την παραπάνω εικόνα
που παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια πανεπιστήμια. Ακόμη θα επιθυμούσαμε να αναλογισθεί και να απαντήσει στον εαυτό του ο κ.Μητρόπουλος αν τα εύσημα «ευφυίας» στον Υπουργό Παιδείας αφορούν και τη θέση του ότι η αριστεία αποτελεί στίγμα και παράδειγμα προς αποφυγή και όχι αιτία για έπαινο και παράδειγμα προς μίμηση.

Τονίζουμε βέβαια ότι ξεκάθαρα και αυτονόητα στηρίζουμε την προοπτική ανώτατης εκπαίδευσης στην Καβάλα, η οποία όμως πρέπει να στηρίζεται σε υγιείς βάσεις και όχι στα πρότυπα ΣΥΡΙΖΑ- Γαβρόγλου που μας οδηγούν στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ Καβάλας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button