ΑΘΛΗΤΙΚΑΥΠΟΛΟΙΠΑ

Ο Α.Σ. «Αετός» εγγράφηκε στο μητρώο της Γ.Γ.Α. και ίδρυσε τμήμα τοξοβολίας

Αγωνιστικός απολογισμός του Αθλητικού Συλλόγου για την χρονιά που φεύγει

Το 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος για τον ερασιτεχνικό, κυρίως, αθλητισμό, μετά τον Μάρτιο και την έναρξη της πανδημίας του covid-19. Στο κλίμα αυτό είναι και ο αγωνιστικός απολογισμός του Αθλητικού Συλλόγου «Αετός», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου: Σε μια χρονιά που όχι μόνο οι ζωές όλων μας έχουν επηρεασθεί τόσο πολύ από την πανδημία, αλλά και οι δραστηριότητες μας σχεδόν στο ίδιο ποσοστό αρνητικά, έτσι δυστυχώς ποτέ δεν θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ένα καλό απολογισμό, χωρίς όμως να μας λείπουν και κάποιες λιγοστές επιτυχίες.

Το 2020 ήταν μια ελλιπής αγωνιστική χρονιά γενικά, για τους αθλητές του συλλόγου μας, αφού δεν είχαμε καθόλου συμμετοχές σε διεθνείς σκοπευτικούς αγώνες, καθώς επίσης και σε αγώνες κυνηγετικής σκοποβολής (compak sporting), για τους γνωστούς λόγους, για τους οποίους επίσης σχεδόν, οι μισοί αθλητές μας δεν αγωνίσθηκαν καθόλου και επιπρόσθετα λόγω φόβου.

Στο ολυμπιακό αγώνισμα σκοποβολής σκητ, που είναι και το δημοφιλέστερο μεταξύ των αθλητών του συλλόγου μας, έχουμε να επιδείξουμε για φέτος αναλυτικά τα εξής :

1. Ο Δημήτρης Βαβάκας αναδείχθηκε τρίτος (3ος) αθλητής κατά σειρά στην Ελλάδα, στην β κατηγορία με 25 βαθμούς και καλύτερη επίδοση 109/125, που τον ανεβάζει στην α κατηγορία το 2021.

2. Ο Κωνσταντίνος Βαβάκας ισοβάθμησε στην έκτη (6η) θέση με 5 βαθμούς, αλλά κατατάχθηκε έβδομος (7ος) αθλητής στην Ελλάδα, στους εφήβους με καλύτερη επίδοση 93/125.

3. Ο Αθανάσιος Ντενικοράκης αναδείχθηκε ένατος (9ος) αθλητής στην Ελλάδα, στην α κατηγορία με 12 βαθμούς και καλύτερη επίδοση 109/125 που παραμένει στην α κατηγορία.

4. Ο Απόστολος Κεφαλάς αναδείχθηκε δέκατος (10ος) αθλητής στην Ελλάδα, στην γ κατηγορία με 7 βαθμούς και με πρώτη επίδοση 62/125, που παραμένει στην γ κατηγορία.

5. Ο Σοφοκλής Κουταλιάγκας αναδείχθηκε ενδέκατος (11ος) αθλητής στην Ελλάδα, στην β κατηγορία με 13 βαθμούς και καλύτερη επίδοση 102/125 που παραμένει στην β κατηγορία.

6. Ο Πέτρος Στάθης αναδείχθηκε τριακοστός πρώτος (31ος) αθλητής στην Ελλάδα, στην β κατηγορία με 2 βαθμούς και καλύτερη επίδοση 85/125 που παραμένει στην β κατηγορία.

7. Στην τριακοστή τέταρτη (34η) θέση της β κατηγορίας στην Ελλάδα, κατατάχθηκαν μαζί, οι αθλητές μας Θωμάς Μυστιλόγλου και Παναγιώτης Δαμιανός, με επιδόσεις 82/125 & 79/125 αντίστοιχα που παραμένουν στην β κατηγορία.

8. Ο Αθανάσιος Χάσπαρης αναδείχθηκε τρίτος Πανελληνιονίκης στους βετεράνους, και δέκατος πέμπτος στην β κατηγορία με 9 βαθμούς, και καλύτερη επίδοση 94/125 που παραμένει β.

9. Ο Παναγιώτης Παπαντωνίου, παρόλο που δεν μπόρεσε να αγωνισθεί τελικά, στον μοναδικό αγώνα που δήλωσε συμμετοχή, εν τούτοις παραμένει σκοπευτής α κατηγορίας.

10. Ο σύλλογος μας επανήλθε στον Πανελλήνιο αγώνα και στο Πανελλήνιο βαθμολογικό σκηνικό, μετά από την ατυχή απουσία του των δύο συνεχόμενων ετών 2018 & 2019.

11. Ο «Αετός» Καβάλας μέσω των αθλητών του, κατατάχθηκε δωδέκατος (12ος) σύλλογος στην Ελλάδα μεταξύ όλων των συλλόγων Πανελληνίως, και τρίτος (3ος) μεταξύ αυτών που δεν διαθέτουν γήπεδο, με 12,5 βαθμούς.

12. Στον δημιουργικό απολογισμό του έτους στο τέλος μπορούν να προστεθούν ακόμα, η επιτυχής εγγραφή του συλλόγου μας, στο ηλεκτρονικό μητρώο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων της Γ.Γ.Α., πρώτος (1ος) στον νομό Καβάλας και στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας –  Θράκης, με την ειδική αθλητική αναγνώριση στην σκοποβολή, και η δημιουργία ενός νέου τμήματος της τοξοβολίας, στον σύλλογο μας.

Με θετική αισιοδοξία θα πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον, στο πηδάλιο μας η ελπίδα που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο το 2021, με νέες προσδοκίες και νέους αγώνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button