ΚΑΒΑΛΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι 14 εργαζόμενες του “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Καβάλας ζητούν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. με κοινοποίηση στον δήμαρχο και στους επικεφαλής των παρατάξεων

Οι 14 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Καβάλας ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που αναγνωρίζει τη σχέση εργασίας τους με το ΝΠΔΔ της «Αλληλεγγύης» ως «σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι στις 7/01/2019 14 εργαζόμενοι του ΒΣΣ του Δ. Καβάλας με προϋπηρεσία από 15 εως 18 έτη κάναμε αγωγή προς το Ν.Π.Δ.Δ., διεκδικώντας τη αναγνώριση της σχέσεως εργασίας μας ως αορίστου χρόνου.

Πριν την εκδίκαση της υπόθεσης μας, ζητήσαμε τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μην προβούν σε αντιδικία. Πράγματι, στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις10/06/2019, το σώμα αποφάσισε ομόφωνα με την 308/2019 απόφασή του να μας στηρίξει αναγνωρίζοντας το έργο μας και  τη πολυετή προσφορά μας στους δημότες του Δήμου μας.

Η απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 24/02/2020 με αριθμό 59/2020  ήταν θετική  αναγνωρίζοντας ότι συνδεόμαστε με το Ν.Π.Δ.Δ. από την αρχική μας σύμβαση  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης συναντηθήκαμε με τη νέα διοίκηση του Δήμου, η οποία είδε θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έκβαση της υπόθεσης και αρχικά δεσμεύτηκε να μην προβεί σε έφεση αναγνωρίζοντας τη χρησιμότητα της υπηρεσίας μας για τους δημότες της Καβάλας.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα άλλαξαν και σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22/4/2020 ενημερωθήκαμε για την αλλαγή στάσης της διοίκησης. Μας ανακοινώθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, φοβούμενη ότι δεν θα καταθέσουμε αιτήσεις στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκήρυττε τις θέσεις μας.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι με την κατάθεση των αιτήσεων στον ΑΣΕΠ δεν θα ασκηθεί Έφεση  και για το λόγο αυτό θα εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο που δίνει ο νόμος για την άσκηση της έφεσης, δηλαδή με τα τρέχοντα δεδομένα στις 8/6/2020.

Για μια ακόμη φορά και ενώ η προκήρυξη εκδόθηκε στις 18/5/2020 πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. άλλαξε γνώμη και πήρε απόφαση στις 20/5/2020 με την 48/2020 απόφαση Δ.Σ. για άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της διορίας, χωρίς να περιμένει να γίνει η κατάθεση των αιτήσεων μας όπως μας είχαν υποσχεθεί. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι δεσμευθήκαμε απέναντι στην διοίκηση ότι θα υποβάλλουμε αιτήσεις για τη συγκεκριμένη προκήρυξη και αυτό θα γίνει άμεσα από τη πλευρά μας αφού η προκήρυξη έχει ήδη εκδοθεί.

Καλούμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο να μας στηρίξει και να τοποθετηθεί απέναντι στην απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ .

Σας καλούμε να αποτρέψετε με την απόφασή σας την κατάθεση έφεσης.

 

Με εκτίμηση

Οι 14 εργαζόμενες του ΒΣΣ του Δήμου Καβάλας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button