Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό

Του Αλέξανδρου Λουβουλούδη
Γραμματέας Τ.Ε. Θάσου του ΚΚΕ
Μέλος της Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Συνεδρίασε στις 16/12/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου και ανάμεσα στα άλλα θέματα ήταν και η διακοπή δρομολογίων Πρίνου-Καβάλας από 1η Δεκέμβρη και η απαίτηση των πλοιοκτητών να επιδοτηθούν για να βάλουν δρομολόγια.

Αφού για 20 μέρες η δημοτική αρχή έκανε την «πάπια», μετά από καταγγελίες σωματείων και φορέων του νησιού και αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης, έφερε τελικά για συζήτηση το θέμα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού, εν μέσω πανδημίας, μετά την προκλητική στάση των πλοιοκτητών να απαιτούν να επιδοτηθούν για να εκτελέσουν δρομολόγια, τη στιγμή που απολαμβάνουν σειρά προκλητικών προνομίων, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις στις εισφορές στο ΝΑΤ, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, μειώσεις στις οργανικές συνθέσεις, απαλλαγή Φ.Π.Α. στα εισιτήρια – και αντί να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων τις αύξησαν κι άλλο –  είναι αποτέλεσμα της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που χαρακτηρίζει τους εφοπλιστές «πληττόμενους» δια στόματος Υπουργού Ναυτιλίας, κου Πλακιωτάκη. Ενώ την ίδια στιγμή οι ναυτεργάτες καλούνται να ζήσουν τις οικογένειές τους, να πληρώσουν ένα σωρό χαράτσια με τα ψίχουλα των 530€, χωρίς να τα δικαιούνται όλοι, ενώ όσοι τα δικαιούνται έχουν να πληρωθούν από το μήνα Ιούνιο.

Όσοι  δούλεψαν 3-4 μήνες, αφού τους ξεζούμισαν την καλοκαιρινή περίοδο, τους πέταξαν έπειτα στην ανεργία. Αυτή η προκλητικότητα των πλοιοκτητών πατάει γερά πάνω στην πολιτική που διαμόρφωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτική που εφαρμόζει και σήμερα εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Τ.Ε. ΘΑΣΟΥ του ΚΚΕ εκτιμά ότι αυτή η πολιτική, που τα αποτελέσματά της βιώνουμε σήμερα ως νησιώτες, είναι ο κύριος υπεύθυνος για την προκλητική στάση των πλοιοκτητών να οδηγούν χρόνια τώρα τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού δεκαετίες πίσω, υπονομεύοντας την τακτική εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Αυτό το γεγονός δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην μετακίνηση των κατοίκων για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς λόγους, όσο και για λόγους υγείας ή για δουλειές σε δημόσιες υπηρεσίες μιας και η πολιτική των αναδιαρθρώσεων που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις έκλεισε τις δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζεται οι κάτοικοι να πηγαίνουμε στην Καβάλα για να εξυπηρετηθούμε. Μπαίνοντας σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, κάνοντας ένα ταξίδι Οδύσσεια μέσω Κεραμωτής. Ιδιαίτερα οι νεφροπαθείς, οι ασθενείς με βαριές ασθένειες επιβαρύνοντας το ήδη χτυπημένο εισόδημα από την αντιλαϊκή πολιτική, αφού χρειάζεται να μεταβεί όλος αυτός ο κόσμος στην Καβάλα ή με δικό του Ι.Χ. ή με μίσθωση ταξί.

Αυτή η αδιαλλαξία των πλοιοκτητών και της κυβέρνησης να μην αποκαθιστούν τη σύνδεση Πρίνου-Καβάλας τώρα που χρειάζεται λόγω πανδημίας ακόμα περισσότερο, προκαλεί την αγανάκτηση και την έντονη αντίδραση των κατοίκων, σωματείων και φορέων της Θάσου και της Καβάλας ενάντια στις προκλητικές ενέργειες των πλοιοκτητών. Ενέργειες που γίνονται με τις πλάτες της κυβέρνησης και που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του νησιού.

Η Τ.Ε. Θάσου του ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των κατοίκων στον τομέα των θαλάσσιων συγκοινωνιών δεν μπορεί να υπάρξει όσο οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπίζονται από το κράτος, και τις κυβερνήσεις ως κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν αποκλειστικά δημόσιο εθνικό ενιαίο φορέα θαλάσσιων συγκοινωνιών που στοιχειωδώς θα διασφαλίζει:

• Την δρομολόγηση σύγχρονων ασφαλών πλοίων, απρόσκοπτη σύνδεση με την στεριά χειμώνα-καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο και στις δύο γραμμές (Πρίνου- Καβάλας, Λιμένα-Κεραμωτής), μείωση του υψηλού ναύλου επιβατών, εμπορευμάτων κατά 50%, στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων συνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών, στρατευμένων, ΑΜΕΑ, πολύτεκνων.

• Βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλα τα λιμάνια της περιοχής με ευθύνη του κράτους.

• Ανάκληση του διαλυτικού κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3577/92 καθώς και του θεσμικού πλαισίου-έκτρωμα 2932/01 και όλων των νόμων που απελευθερώνουν την ασυδοσία και αυθαιρεσία των πλοιοκτητών.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους ναυτεργάτες, κοινωνική ασφάλιση με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου να αντιδράσει καταγγέλλοντας τόσο την πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ όπως και η σημερινή της ΝΔ, όσο και την προκλητική απόφαση των πλοιοκτητών με την στήριξη του ΥΕΝ να διακόψουν την σύνδεση Πρίνου-Καβάλας, φέρνοντας τους κατοίκους του νησιού σε απόγνωση. Κάλεσε, επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου να στηρίξει τα αιτήματα των ναυτεργατών και των άλλων σωματείων και φορέων της Θάσου και της Καβάλας (όπως διατυπώνονται στο ψήφισμα που καταθέσανε στο Δήμο) πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως τοπική κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των πλοιοκτητών θυσιάζοντας στο βωμό του κερδών τους της ανάγκες του νησιού.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να καταγγείλει τα κόμματα που διαμόρφωσαν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση με τις πολιτικές τους επιλογές, παράλληλα αρνήθηκε να καταγγείλει την προκλητική απαίτηση των πλοιοκτητών να επιδοτηθούν για να βάλουν δρομολόγια στην γραμμή Πρίνου-Καβάλας και όσους κυβερνητικούς παράγοντες και όχι μόνο βάζουν πλάτη στα σχέδια των πλοιοκτητών.

Αρνήθηκε να διεκδικήσει μαζί με τους φορείς του νησιού και της Καβάλας την εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής στις συγκοινωνίες του νησιού βάζοντας ως κριτήριο τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και τραβώντας διαχωριστική γραμμή με τα κέρδη των πλοιοκτητών, να έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντά τους.

 Η Δημοτική αρχή, αρκέστηκε στο «Αίτημα για τρία δρομολόγια Πρίνος-Καβάλα», ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  πρότεινε την δημιουργία ενός μικρού συμβουλίου θαλάσσιων συγκοινωνιών στην Περιφέρεια. Κάτι ανάλογο του ΣΑΣ που λειτουργεί στο ΥΕΝ χωρίς να λένε τίποτα για την ταμπακιέρα δηλαδή την κατάργηση του νόμου-εκτρώματος 2932/01 που δίνει το δικαίωμα στους πλοιοκτήτες να βάζουν όπου, όποτε και όσα δρομολόγια θέλουν.

Θετικά επιχειρηματολόγησε ο πρώην Δήμαρχος Θάσου στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για  κατάργηση του νόμου εκτρώματος 2932/01, έχοντας και την εμπειρία ως πρώην Δήμαρχος από την συμμετοχή του σε κάποια ΣΑΣ στο ΥΕΝ για να στηρίξει  ανάλογα αιτήματα για αύξηση δρομολογίων, έχοντας αυταπάτες ότι οι «κουφοί θα τον άκουγαν».     Ευθύνες, όμως έχει,  ως πρώην Δήμαρχος δεν πήρε πρωτοβουλίες σε αγωνιστική κατεύθυνση και ούτε στήριξε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σωματείων και φορέων καλλιεργώντας αυταπάτες ότι με τα υπομνήματα και τις συναντήσεις στα υπουργεία, θα ήταν δυνατόν να δοθεί λύση.

Σε όλη αυτή την κατάσταση αντέδρασαν οι ναυτεργάτες με το λαϊκό κίνημα του νησιού, ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος-έκτρωμα 2932/01, ο αγώνας μας όμως λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε από αυτούς που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε δηλώσεις για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών που τάχα θα βελτίωνε τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, θα έριχνε τις τιμές των εισιτηρίων.

Από τότε είχαμε εκφράσει ως ΚΚΕ, το λαϊκό κίνημα τις αντιρρήσεις και την ανησυχία μας για το ότι η απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών και ο νόμος 2932/01 αντί να βελτιώσει θα χειροτερέψει τις ήδη υποβαθμισμένες θαλάσσιες συγκοινωνίες. 20 χρόνια μετά την ψήφιση του Ν.2932/01 η κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά βρίσκεται σε χειρότερη θέση. Ακόμα και η ελάχιστη κρατική παρέμβαση που διασφαλιζόταν νομικά με το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, δεν υπάρχει πλέον και έτσι ο ρόλος του κράτους περιορίζεται να μοιράζει την πίτα των κερδών ανάμεσα στους πλοιοκτήτες, να δαπανά υπέρογκα ποσά στα ήδη αυξημένα κέρδη των πλοιοκτητών.

Σε όλα αυτά υπεύθυνα είναι τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβερνήσεις έδωσαν το δικαίωμα να κάνουν οι πλοιοκτήτες οικονομικό τους τσιφλίκι τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, να επιλέγουν μόνο την «κότα με τα χρυσά αυγά» την γραμμή της Κεραμωτής και η γραμμή του Πρίνου να είναι ο φτωχός συγγενής, ενώ έκλεισαν την γραμμή Πρίνου- Νέας Περάμου.

Είναι σαφές ότι στον ευαίσθητο χώρο των θαλάσσιων συγκοινωνιών χρειάζεται  να διεκδικηθούν  από το λαό του νησιού και της Καβάλας, τα σωματεία και τους άλλους φορείς μια εντελώς διαφορετική πολιτική που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του με μια φιλολαϊκή τιμολογιακή πολιτική.

Δεν υποστηρίζουμε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο. Διεκδικούμε την κατάργησή του παρόντος και την θεσμοθέτηση νέου στο οποίο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες,  χώρος στρατηγικής σημασίας, δε θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος των πλοιοκτητών.

Διεκδικούμε ένα θεσμικό πλαίσιο στο οποίο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα χαρακτηρίζονται κοινωνικό αγαθό, θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων των νησιών, των επιβατών, των ναυτεργατών και δε θα μετατρέπονται σε εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι πλοιοκτήτες.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων του νησιού, σωματείων και φορέων της περιοχής, να αποτινάξουν την «σάπια αντίληψη» των μειωμένων απαιτήσεων που προβάλλουν αστικά κόμματα, φορείς της τοπικής διοίκησης.

Καλές γιορτές, καλή χρονιά με αγωνιστικό το 2021! Να έχουμε την υγειά μας, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης αλλά και να βροντοφωνάξουμε με την φωνή της διεκδίκησης για δικαιώματα του λαού μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τον αυταρχισμό, την καταστολή!!!

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Στα 858 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

1 στην Καβάλα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ...