Παράδοση ζωοτροφών από τα Εργατικά Σωματεία του Έβρου

Ημ/νία

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου αντιπροσωπία των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Έβρου παρέδωσε την πρώτη παρτίδα 5 τόνων ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους της περιοχής Πλάκα Αλεξανδρούπολης, συνεχίζοντας έτσι τις δράσεις αλληλεγγύης του προηγούμενου διαστήματος. Να σημειωθεί ότι στο κάλεσμα των σωματείων για βοήθεια ανταποκρίθηκαν και άλλοι μαζικοί φορείς όπως ο Σύλλογος εργαζομένων της ΠΕ Έβρου, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας ,o Σύνδεσμος συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιά του Αυγούστου και σήμερα οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες δυσκολίες. Άλλωστε τόσες μέρες μετά και τον χειμώνα προ των πυλών, παραμένουν χωρίς αποζημιώσεις για τις καμένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τις ζημιές σε σπίτια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα!

Να δοθούν ζωοτροφές σε όλους τους κτηνοτρόφους για όσο καιρό χρειαστεί, για να μπορέσουν να σιτίσουν τα ζώα τους. Αντίστοιχα, να εξασφαλιστεί μελισσοτροφή για τους μελισσοκόμους.
Αποζημίωση στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια, αποθήκες, στάβλους, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, για όλο τον εξοπλισμό.
Εκ μέρους των εργαζομένων αναδείχτηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, του κρατικού μηχανισμού, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που εδώ και χρόνια έχουν αφήσει στη μοίρα τους κτηνοτρόφους και γενικά τους κατοίκους των οικισμών.

Όλοι όσοι βρεθήκαν εκεί αναγνώρισαν ότι δίνονται εκατομμύρια ευρώ σε σκοπούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των πολλών και ότι υπάρχει άμεσα η ανάγκη οργάνωσης των παραγώγων και των κατοίκων σε συλλόγους που μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων θα διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα τους.

Και μια «οξύμωρη» κατάσταση! Ενώ πάνω από το χωριό γύριζαν ασταμάτητα οι έλικες των ανεμογεννητριών, στην κουβέντα ήρθαν οι τιμές που πουλάν τα προϊόντα τους οι κτηνοτρόφοι, έρμαια στους κανόνες των βιομηχανιών και των εμπόρων σε σύγκριση και τις ’’εγγυημένες τιμές’’ πώλησης του ρεύματος που έχουν εξασφαλίσει από το κράτος οι όμιλοι ενεργείας. Όσο για το φτηνό ρεύμα και τη θέρμανση από την πράσινη ανάπτυξη……. τελειώνοντας κάποιοι έφυγαν να μαζέψουν ξύλα από καμένο δάσος!

Συνεχίζουμε! Η οργή που νιώθουμε πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας για να διεκδικήσουμε άμεσα:

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες για τις βασικές ανάγκες επιβίωσης χωρίς κανέναν όρο και προϋπόθεση.
Πάγωμα και αναστολή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΑ, τράπεζες. Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Επιδότηση ενοικίου για όσους το έχουν ανάγκη και για όσο διαρκέσει η αποκατάσταση των κατοικιών.
Ειδικό επίδομα θέρμανσης για τους κατοίκους των πυρόπληκτων οικισμών που θερμαίνονται με ξυλεία.
Να ξεκινήσουν όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης των ζημιών που έχουν γίνει στο δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης.
Να στελεχωθούν τα Δασαρχεία με επιστημονικό προσωπικό για τα αντιπλημμυρικά έργα, την αναδάσωση, την προστασία του δάσους καθώς και με εργάτες από τις πυρόπληκτες περιοχές με σταθερή σχέση εργασίας. Προσλήψεις στην Πυροσβεστική, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα