Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ζητάει την “δια ζώσης” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουαπαγόρευση χρήσης των ερασιτεχνικών και τουριστικών σκαφών

Προτείνει για χώρο της συνεδρίσης το «Καλογερικό» προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την επόμενη μέρα

Από την δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου» στάλθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Κύριοι , εμείς οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου» παίρνοντας σαν αφορμή την “χαλάρωση των μέτρων” που υπήρχαν μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της “Πανδημίας του Κορωνοϊού”, μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν πλήρως από τον ελληνικό λαό και τα καινούργια που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 04/05/2020 έχουμε να επισημάνουμε τα εξής , τα οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση των πολιτών στην καθημερινότητα και τα θεωρούμε απαραίτητα βάση και των ανακοινώσεων της “Επιστημονικής Κοινότητας”…!!

Θεωρούμε ότι είναι “απαραίτητο”  το “Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου” να συνεδριάσει “άμεσα” στο “”Καλογερικό” χώρος ο οποίος μας προσφέρει την ασφάλεια της “Απόστασης μεταξύ των Συμβούλων” και των απαραίτητων που εγγυώνται την προφύλαξη της υγείας των παρεβρισκομένων στην αίθουσα ώστε να συζητήσουμε “Δια Ζώσης” όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την…Επόμενη Μέρα…!!

Θεωρούμε ότι η “Δια της Περιφοράς” συζήτηση τόσο σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον Θασίτικο Λαό δεν μας δίνει την δυνατότητα να τοποθετηθούμε αναλυτικά και να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στην συνέχεια με την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί εξ’ αιτίας της “Πανδημίας”…!!

Με την φυσική παρουσία μας πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε καλύτερα να προβάλουμε και να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι, οι Μικρομεσαίοι Επαγγελματίες και η Πρωτογενής Παραγωγική Βάση του Νησιού (Αγρότες, Μελλισοτροφοι, Κτηνοτρόφοι) εξαιτίας της διαμορφωμένης κατάστασης και θα μπορέσουμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα…!!

Συγκεκριμένα ζητάμε:

α) Την διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν για το επόμενο διάστημα στο Νησί…!!

β) Να απαιτήσουμε την λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολείων, (Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών) με απολυμάνσεις από εξειδικευμένο προσωπικό (συνεργείο με πιστοποίηση), πρόσληψη επιπλέον προσωπικού (καθαρίστριες) για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν. Να δρομολογηθεί από τώρα η κατασκευή επιπλέον αιθουσών όπου κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο…!!

γ) Ειδικά για τα Σχολεία της “Προσχολικής Αγωγής” θεωρούμε ότι θα πρέπει, με την κατάθεση των αιτήσεων τον Μάιο να ξεκινήσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα από τώρα, ώστε όταν θα ανοίξουν τα Σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τα παιδιά, (Αίθουσες, Διδακτικό Προσωπικό, Καθαριότητα)…!!

δ) Να παρθούν μέτρα για τους χώρους συναθροίσεων του κόσμου σε πλατείες και πάρκα…(παγκάκια, σημάνσεις , φωτισμός)…!!

ε) Να λάβουμε σοβαρότατα υπόψιν τους εργαζόμενους στον  Δήμο Θάσου (ωράρια εργασίας, εκ περικτροπής εργασία, αναγκαίες άδειες προσωπικού, ευπαθείς ομάδες εργαζόμενων) και ειδικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να παρθούν όλα τα αναγκαία και ίσως και επιπλέον μέτρα που αφορούν την ασφάλεια τους (στολές εργασίας, απολυμάνσεις, σαφείς οδηγίες εργασίας) ώστε να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα…!!

ζ) Να δούμε σοβαρά την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου της Μοναδικής Μονάδας Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νησί μας, να απαιτήσουμε να είναι στελεχωμένο με το αναγκαίο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Υγείας να δώσει περισσότερα κονδύλια και χρηματοδότηση για να μην περιμένει τις δωρεές του κόσμου του νησιού και τις τυχών επιχορηγήσεις…!!

η) Να γίνει “Μείωση του Οικιακού Συντελεστή” ανταποδοτικού τέλους για όλες τις οικογένειες του νησιού σε (δημοτικά τέλη, καθαριότητα, φωτισμό) και η μείωση να είναι μεγαλύτερη για τις “ευπαθείς ομάδες” του πληθυσμού του νησιού…!!

θ) Να ξαναελέγξουμε τις “ελαφρύνσεις” των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που είδαμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αν μπορέσουμε να διορθώσουμε προς το καλύτερο τις αποφάσεις που πήραμε και ειδικότερα για αυτούς που έχουν τα καταστήματα τους κλειστά…!!

ι) Θεωρούμε ότι θα πρέπει να αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου για το τι μέλει γενέσθαι με την τουριστική σεζόν που έρχεται και πως θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε…προορισμός με ασφάλεια σε αφίξεις τουριστών…!!

κ) Να γίνει μια ενημέρωση σε όλους μας για το τι σκέφτεται να κάνει η Δημοτική Αρχή με το ζήτημα της ελεύθερης επικοινωνίας από τις 18/05/2020 σε ότι αφορά τον νομό μας και για την περαιτέρω είσοδο στο νησί ανθρώπων από γειτονικούς νομούς που είχαν αρκετά “κρούσματα” οι οποίοι όμως έχουν σπίτια και επιχειρήσεις στο νησί και θα θέλουν να έρθουν (πως θα ελεγχθεί η είσοδος ; Υπάρχουν τα αναγκαία μέσα  στα λιμάνια;)

λ) Θεωρούμε ότι θα πρέπει από τώρα να ετοιμαστούμε με πολύ μεγάλη προσοχή (ιδιαίτερα τα λιμάνια εισόδου) για την υποδοχή των καλοκαιρινών τουριστών με οργάνωση (μηχανολογική, ανθρώπινου δυναμικού) για να μπορέσουμε να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα…!!

 

Από τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου φάνηκε ότι η Δημοτική Αρχή του νησιού μας δεν θέλησε να μπει σε μια πορεία διεκδίκησης και σύγκρουσης με τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τα μέτρα και την υλοποίηση τους και αφορούν όχι μόνο την αντιμετώπιση της “Πανδημίας” αλλά έχουν σαν στόχο ευρύτερες ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων και κατά συνέπεια και των κατοίκων της Θάσου (εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις)…!!

Πιθανόν, και αυτό το συμπέρασμα βγαίνει ότι η Δημοτική Αρχή ίσως να τα βρίσκει σωστά ή να συμφωνεί με τις εξελίξεις που αφορούν τις σχέσεις εργασίας και αμοιβών των εργαζομένων με δεδομένο ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που παίρνονται (και θα μείνουν και μετά την “Πανδημία”) αποτελούν διακαή πόθο αρκετών που βλέπουν σε αυτά…μεγαλύτερα κέρδη για τους λίγους…!!

Αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν και από τις παρεμβάσεις ντόπιου βουλευτή του κυβερνώντως κόμματος που εν μέσω των έκτακτων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση αυτός δήλωνε ότι το…νησί δεν θα αποκλειστεί, φανταστείτε να τον…ακούγαμε…!! Και κανείς δεν ζήτησε να…αποκλειστεί το νησί αλλά ζητήσαμε να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και στην έξοδο όπως προέβλεπαν τα ανακοινωθέντα από την Κ.Υ.Α…!!

Τέλος περιμέναμε από τον Δήμο Θασου να μας παρουσιάσει ένα σχέδιο που είχε ίσως, ειδικά για τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αλλά με την στάση τους βγάζουμε το συμπέρασμα ότι αφήνουν τον λαό του νησιού στην τύχη του και οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι αγρότες – μελλισοκόμοι – κτηνοτρόφοι θα καλεστούν πάλι να πληρώσουν το “μάρμαρο” της κρίσης για να μπορέσει το μεγάλο κεφάλαιο να στηριχθεί…!!

Έχουμε βάσιμες ενδείξεις και αποδείξεις ότι το μέλλον για τους εργαζόμενους, την νεολαία μας, τους συνταξιούχους προδιαγράφεται με μελανά χρώματα…!!

Το μεγάλο κεφάλαιο αξιοποιώντας την “Πανδημία” μέσω των κυβερνήσεων που το υπηρετούν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που για άλλη μια φορά θα το βγάλουν κερδισμένο ρίχνωντας τα βάρη στις πλάτες του λαού…!!

Εμείς σαν “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου” τονίζουμε,  να μην πληρώσει ο λαός την κρίση για ακόμα μια φορά”…!

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους που εμείς θεωρούμε σοβαρότατους για την εύρυθμη λειτουργια του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου και την παραγωγή σοβαρής πολιτικής που θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκύπτουν από την συνέχιση των μετρών και είναι επείγοντα ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου σε χώρο όπου θα μπορούμε να τα συζητήσουμε με την φυσική μας παρουσία…!!

 

Για την “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”

Οι Σύμβουλοι

Χρυσαφής Νικόλαος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...