ΘΑΣΟΣΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ζητάει την “δια ζώσης” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουαπαγόρευση χρήσης των ερασιτεχνικών και τουριστικών σκαφών

Προτείνει για χώρο της συνεδρίσης το «Καλογερικό» προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την επόμενη μέρα

Από την δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου» στάλθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Κύριοι , εμείς οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θάσου» παίρνοντας σαν αφορμή την “χαλάρωση των μέτρων” που υπήρχαν μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της “Πανδημίας του Κορωνοϊού”, μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν πλήρως από τον ελληνικό λαό και τα καινούργια που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τις 04/05/2020 έχουμε να επισημάνουμε τα εξής , τα οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση των πολιτών στην καθημερινότητα και τα θεωρούμε απαραίτητα βάση και των ανακοινώσεων της “Επιστημονικής Κοινότητας”…!!

Θεωρούμε ότι είναι “απαραίτητο”  το “Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου” να συνεδριάσει “άμεσα” στο “”Καλογερικό” χώρος ο οποίος μας προσφέρει την ασφάλεια της “Απόστασης μεταξύ των Συμβούλων” και των απαραίτητων που εγγυώνται την προφύλαξη της υγείας των παρεβρισκομένων στην αίθουσα ώστε να συζητήσουμε “Δια Ζώσης” όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την…Επόμενη Μέρα…!!

Θεωρούμε ότι η “Δια της Περιφοράς” συζήτηση τόσο σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον Θασίτικο Λαό δεν μας δίνει την δυνατότητα να τοποθετηθούμε αναλυτικά και να κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στην συνέχεια με την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί εξ’ αιτίας της “Πανδημίας”…!!

Με την φυσική παρουσία μας πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε καλύτερα να προβάλουμε και να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εργαζόμενοι, οι Μικρομεσαίοι Επαγγελματίες και η Πρωτογενής Παραγωγική Βάση του Νησιού (Αγρότες, Μελλισοτροφοι, Κτηνοτρόφοι) εξαιτίας της διαμορφωμένης κατάστασης και θα μπορέσουμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα…!!

Συγκεκριμένα ζητάμε:

α) Την διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν για το επόμενο διάστημα στο Νησί…!!

β) Να απαιτήσουμε την λήψη άμεσων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των Σχολείων, (Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών) με απολυμάνσεις από εξειδικευμένο προσωπικό (συνεργείο με πιστοποίηση), πρόσληψη επιπλέον προσωπικού (καθαρίστριες) για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν. Να δρομολογηθεί από τώρα η κατασκευή επιπλέον αιθουσών όπου κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο…!!

γ) Ειδικά για τα Σχολεία της “Προσχολικής Αγωγής” θεωρούμε ότι θα πρέπει, με την κατάθεση των αιτήσεων τον Μάιο να ξεκινήσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα από τώρα, ώστε όταν θα ανοίξουν τα Σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν με ασφάλεια τα παιδιά, (Αίθουσες, Διδακτικό Προσωπικό, Καθαριότητα)…!!

δ) Να παρθούν μέτρα για τους χώρους συναθροίσεων του κόσμου σε πλατείες και πάρκα…(παγκάκια, σημάνσεις , φωτισμός)…!!

ε) Να λάβουμε σοβαρότατα υπόψιν τους εργαζόμενους στον  Δήμο Θάσου (ωράρια εργασίας, εκ περικτροπής εργασία, αναγκαίες άδειες προσωπικού, ευπαθείς ομάδες εργαζόμενων) και ειδικά για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να παρθούν όλα τα αναγκαία και ίσως και επιπλέον μέτρα που αφορούν την ασφάλεια τους (στολές εργασίας, απολυμάνσεις, σαφείς οδηγίες εργασίας) ώστε να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα…!!

ζ) Να δούμε σοβαρά την απρόσκοπτη και συνεχή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου της Μοναδικής Μονάδας Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νησί μας, να απαιτήσουμε να είναι στελεχωμένο με το αναγκαίο Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό και να απαιτήσουμε από το Υπουργείο Υγείας να δώσει περισσότερα κονδύλια και χρηματοδότηση για να μην περιμένει τις δωρεές του κόσμου του νησιού και τις τυχών επιχορηγήσεις…!!

η) Να γίνει “Μείωση του Οικιακού Συντελεστή” ανταποδοτικού τέλους για όλες τις οικογένειες του νησιού σε (δημοτικά τέλη, καθαριότητα, φωτισμό) και η μείωση να είναι μεγαλύτερη για τις “ευπαθείς ομάδες” του πληθυσμού του νησιού…!!

θ) Να ξαναελέγξουμε τις “ελαφρύνσεις” των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που είδαμε σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αν μπορέσουμε να διορθώσουμε προς το καλύτερο τις αποφάσεις που πήραμε και ειδικότερα για αυτούς που έχουν τα καταστήματα τους κλειστά…!!

ι) Θεωρούμε ότι θα πρέπει να αρχίσει μια μεγάλη συζήτηση υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου για το τι μέλει γενέσθαι με την τουριστική σεζόν που έρχεται και πως θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε…προορισμός με ασφάλεια σε αφίξεις τουριστών…!!

κ) Να γίνει μια ενημέρωση σε όλους μας για το τι σκέφτεται να κάνει η Δημοτική Αρχή με το ζήτημα της ελεύθερης επικοινωνίας από τις 18/05/2020 σε ότι αφορά τον νομό μας και για την περαιτέρω είσοδο στο νησί ανθρώπων από γειτονικούς νομούς που είχαν αρκετά “κρούσματα” οι οποίοι όμως έχουν σπίτια και επιχειρήσεις στο νησί και θα θέλουν να έρθουν (πως θα ελεγχθεί η είσοδος ; Υπάρχουν τα αναγκαία μέσα  στα λιμάνια;)

λ) Θεωρούμε ότι θα πρέπει από τώρα να ετοιμαστούμε με πολύ μεγάλη προσοχή (ιδιαίτερα τα λιμάνια εισόδου) για την υποδοχή των καλοκαιρινών τουριστών με οργάνωση (μηχανολογική, ανθρώπινου δυναμικού) για να μπορέσουμε να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα…!!

 

Από τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου φάνηκε ότι η Δημοτική Αρχή του νησιού μας δεν θέλησε να μπει σε μια πορεία διεκδίκησης και σύγκρουσης με τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά τα μέτρα και την υλοποίηση τους και αφορούν όχι μόνο την αντιμετώπιση της “Πανδημίας” αλλά έχουν σαν στόχο ευρύτερες ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων και κατά συνέπεια και των κατοίκων της Θάσου (εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, μέτρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις)…!!

Πιθανόν, και αυτό το συμπέρασμα βγαίνει ότι η Δημοτική Αρχή ίσως να τα βρίσκει σωστά ή να συμφωνεί με τις εξελίξεις που αφορούν τις σχέσεις εργασίας και αμοιβών των εργαζομένων με δεδομένο ότι τα περισσότερα από τα μέτρα που παίρνονται (και θα μείνουν και μετά την “Πανδημία”) αποτελούν διακαή πόθο αρκετών που βλέπουν σε αυτά…μεγαλύτερα κέρδη για τους λίγους…!!

Αυτά τα συμπεράσματα βγαίνουν και από τις παρεμβάσεις ντόπιου βουλευτή του κυβερνώντως κόμματος που εν μέσω των έκτακτων μέτρων που πήρε η κυβέρνηση αυτός δήλωνε ότι το…νησί δεν θα αποκλειστεί, φανταστείτε να τον…ακούγαμε…!! Και κανείς δεν ζήτησε να…αποκλειστεί το νησί αλλά ζητήσαμε να υπάρχει έλεγχος στην είσοδο και στην έξοδο όπως προέβλεπαν τα ανακοινωθέντα από την Κ.Υ.Α…!!

Τέλος περιμέναμε από τον Δήμο Θασου να μας παρουσιάσει ένα σχέδιο που είχε ίσως, ειδικά για τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αλλά με την στάση τους βγάζουμε το συμπέρασμα ότι αφήνουν τον λαό του νησιού στην τύχη του και οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι αγρότες – μελλισοκόμοι – κτηνοτρόφοι θα καλεστούν πάλι να πληρώσουν το “μάρμαρο” της κρίσης για να μπορέσει το μεγάλο κεφάλαιο να στηριχθεί…!!

Έχουμε βάσιμες ενδείξεις και αποδείξεις ότι το μέλλον για τους εργαζόμενους, την νεολαία μας, τους συνταξιούχους προδιαγράφεται με μελανά χρώματα…!!

Το μεγάλο κεφάλαιο αξιοποιώντας την “Πανδημία” μέσω των κυβερνήσεων που το υπηρετούν παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που για άλλη μια φορά θα το βγάλουν κερδισμένο ρίχνωντας τα βάρη στις πλάτες του λαού…!!

Εμείς σαν “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου” τονίζουμε,  να μην πληρώσει ο λαός την κρίση για ακόμα μια φορά”…!

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους που εμείς θεωρούμε σοβαρότατους για την εύρυθμη λειτουργια του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου και την παραγωγή σοβαρής πολιτικής που θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκύπτουν από την συνέχιση των μετρών και είναι επείγοντα ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου σε χώρο όπου θα μπορούμε να τα συζητήσουμε με την φυσική μας παρουσία…!!

 

Για την “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”

Οι Σύμβουλοι

Χρυσαφής Νικόλαος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

Λαμπρινίδης Λάμπρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button