ΠΑΓΓΑΙΟ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αυλή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Π.Σ. «Ο Προφήτης Ηλίας»

Γράφει ο Αχιλλέας Χ. Καραγκιοζόπουλος

Έπεσε το βράδυ της Κυριακής, η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Ήχος- Ήθος και Πολιτισμός», που πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Αυλής, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Αιμοδοτικός Σύλλογος «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με το γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος και συνεχίστηκαν την Κυριακή με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από συλλόγους της περιοχής.

Πάντως κατά γενική ομολογία η εκδήλωση της Κυριακής ήταν απόλυτα επιτυχημένη, γεμίζοντας την κεντρική πλατεία του οικισμού  από… νιάτα με ρυθμό, τραγούδι και χορό σε όλα του τα είδη με ελεύθερη είσοδο για όλους και  με στόχο την διατήρηση και προβολή της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Ειδικότερα η εκδήλωση της Κυριακής ήταν αφιερωμένη στα χορευτικά τμήματα του τοπικού συλλόγου αλλά και άλλου συλλόγου, που πρόβαλλαν με αυθεντικό τρόπο την παράδοση και τα έθιμα του τόπου.

Συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροποτάμου, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό και απογείωσαν το κέφι στα ύψη.  Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα που υπήρχε  παρουσίασε ένα μοναδικό πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής , μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα ανεπανάληπτο γλέντι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button