ΠΑΓΓΑΙΟ

Προετοιμάζεται ο Δήμος Παγγαίου για την καλοκαιρινή περίοδο

 ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Την πεποίθησή του ότι ο δήμος Παγγαίου θα καταγράψει μια καλή πορεία, όσον αφορά την φετινή τουριστική περίοδο, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι προετοιμασίες εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι πολυεπίπεδες, με το κύριο βάρος να πέφτει στις υποδομές, ενώ επισήμανε με έμφαση ότι είναι κάπως επιφυλακτικός με το άνοιγμα της Νυμφαίας, μιας και η εικόνα που παρουσιάζει η γειτονική Βουλγαρία σε σχέση με την πανδημία, δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

”Πραγματικά βιώνουμε μια ιδιαίτερη κατάσταση αυτήν την περίοδο, με πολλές ανησυχίες από όλους μας. Αυτές οι ανησυχίες όμως είναι κι αυτές που μας κάνουν περισσότερο υπεύθυνους, ίσως και πιο δραστήριους, ώστε να αντεπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις. Στον δήμο Παγγαίου ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς κι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, κυρίως λόγω του ότι βασιζόμαστε στον λεγόμενο οδικό τουρισμό, θα τα πάμε εξίσου καλά, ίσως και ακόμη καλύτερα και θα δοθεί η δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μας γνωρίσει και να δει τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά παράλληλα να μείνουν και ικανοποιημένοι”, τόνισε ο δήμαρχος Παγγαίου.

”Για να μείνουν όμως ικανοποιημένοι, πρέπει προηγουμένως εμείς να έχουμε κάνει την προετοιμασία εκείνη που θα τους δώσει μια ευχάριστη διαμονή στην περιοχή μας είτε αυτό λέγεται ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικούς καθαρισμούς, καθαριότητα, πράσινο κλπ. Σε όλες τις υποδομές δηλαδή, πρέπει να δώσουμε και το κάνουμε, τον καλύτερο εαυτό μας. Σ’ αυτό το κομμάτι δείχνουμε ιδιαίτερη φροντίδα και πιστεύω ότι τα πάμε καλά. Οι υπηρεσίες μας λειτουργούν, παρά τα προβλήματα της πανδημίας και τις ειδικές άδειες που έχουν αρκετοί από τους συνεργάτες υπαλλήλους, ωστόσο νομίζω ότι επειδή νωρίς αρχίσαμε με όλες αυτές τις εργασίες θα είμαστε καλά για φέτος το καλοκαίρι. Ήδη έχουμε προχωρήσει στον καθαρισμό του παραλιών, αρχίζοντας από τη Νέα Ηρακλείτσα στη συνέχεια προς Νέα Πέραμο και ακολούθως στη Δημοτική Ενότητα Ορφανού. Επίσης, ο στόλος των οχημάτων μας έχει ανανεωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό κι άρα μπορούμε να παρέχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος Παγγαίου. 

Όσον αφορά το κομμάτι της εστίασης, που ανεβάζει ρολά από την ερχόμενη εβδομάδα και σχετικά με την εικόνα που έχει για τις προετοιμασίες εκ μέρους των επαγγελματιών της, ο δήμαρχος Παγγαίου, υπογράμμισε: ”Οι επαγγελματίες μας τις τελευταίες ημέρες προετοιμάζονται πυρετωδώς. Η ποιότητα των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι τέτοια που βοηθά πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι καλοί επιχειρηματίες, είτε δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού είτε της εστίασης. Νομίζω ότι μπορούμε να παρέχουμε καλές υπηρεσίες κι έχουμε την υποχρέωση να τους διευκολύνουμε στον βαθμό που μπορούμε και με τις εκπτώσεις που κατά καιρούς μπορούμε να τους παρέχουμε σύμφωνα πάντα με τον νόμο”.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ανησυχεί ότι μπορεί να επαναληφθεί ένα παρόμοιο σκηνικό με πέρυσι, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο ο ιός, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: ”Κάποιοι πανηγυρίζουν για το ότι άνοιξε η Νυμφαία. Εγώ είμαι από τους λίγους που δηλώνω τον δισταγμό και την επιφύλαξη μου, διότι δυστυχώς η γειτονική μας χώρα, η Βουλγαρία, έχει ένα ιικό φορτίο που είναι πολύ υψηλότερο από το δικό μας. Άρα νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο μετά την τόση υπομονή και προσπάθεια που κάναμε όλοι μας να συνεχίσουμε να είμαστε σε κάποια αυστηρά χωροταξικά πλαίσια. Αυτό το βλέπουν όμως κάποιοι άλλοι που αποφασίζουν διαφορετικά, εφόσον το έκριναν έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως αν ανοίγαμε αργότερα θα ήταν καλύτερα”.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της Ελευθερούπολης, ο δήμαρχος Παγγαίου τόνισε: ”Το εμβόλιο η μόνη μας ελπίδα για να ξεφύγουμε από την πανδημία. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον δήμο μας, έρχονται με self tests στη δουλειά κι είναι κι αυτό ένα σημαντικό μέτρο για την πάταξη του ιού. Οι εμβολιασμοί στον δήμο μας πηγαίνουν καλά και αναλογικά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Ωστόσο δεν κρύβω και την ανησυχία μου, για τις επόμενες μέρες, καθώς σίγουρα όλοι θα ξεφύγουμε λίγο παραπάνω λόγω της ανάγκης να βρεθούμε με φίλους και δικούς μας ανθρώπους. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να αποφεύγουμε μεγάλες συναθροίσεις και πιστεύω να γιορτάσουμε το Πάσχα υγιείς, πάντα με μεγάλη προσοχή”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button