ΚΑΒΑΛΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσφυγες επενδυτές: για γέλια ή για κλάματα;

 Ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν στο εξωτερικό, η κυβέρνηση κυνηγάει Χίμαιρες

markos_dempas2016Για γέλια, αν όχι για κλάματα, χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, τις δηλώσεις του υφυπουρ­γού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος αποκά­λυψε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους με­τανάστες!

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μάρδας ανέφερε πως η κυβέρνηση μελετά σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό «προφίλ» των προσφύγων και των μεταναστών στην χώρα μας, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και σχό­λια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που έχουν τη δυνατό­τητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής», δήλωσε χαρα­κτηριστικά ο κ. Μάρδας.

«Εδώ δεν μπορούν να δώσουν το 12% στις επιχειρήσεις και λένε να κάνουν τους πρόσφυγες, επενδυτές…»

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω! Η χώρα διώχνει τους επενδυτές, σε λίγο θα γεμίσουμε με πρόσφυγες και η κυβέρνηση αποβλέπει σε κάτι το οποίο είναι ένα ουτο­πικό όνειρο. Αισθανόμαστε θλίψη με αυτά που ακούμε και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Εδώ καλά – καλά το 12% στις υφιστάμενες επιχειρήσεις δεν μπορούν να δώσουν, δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τις επιχειρήσεις μας και λένε να κάνουν τους πρό­σφυγες, επενδυτές! Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύ­γουν από τη χώρα κι όχι να μείνουν. Ψάχνουν για ένα μεροκάματο κι όχι να επενδύσουν! Ο «αφρός» κάποιων προσφύγων, έφυγε προ πολλού, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, όπου πιθανόν να έχουν επενδύσει, αφού τους έχουν υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων», τόνισε για το θέμα, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο αντι­πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Οι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι πιο

προσεκτικοί, γιατί η οικονομία καταρρέει»

«Αντί να κοιτάξουμε τα του οίκου μας και πως θα συμμα­ζέψουμε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, πως θα σώ­σουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις ή πως θα προσελκύ­σουμε μεγάλους επενδυτές από το εξωτερικό, ψάχνου­με από τους δύσμοιρους τους πρόσφυγες να κάνουν επενδύσεις. Αυτά νομίζω ότι είναι για γέλια, αν όχι για κλάματα, όταν μάλιστα η ίδια η χώρα μας, μας σπρώχνει να φύγουμε στο εξωτερικό. Οι κυβερνώντες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί πλέον, γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη. Πρέπει να δουν πως πραγματικά θα σωθεί η παρτίδα, διότι η οικονομία καταρρέει. Η πραγματική οι­κονομία και οι μελέτες μιλούν για την κατάσταση στην αγορά. Δεν χρειάζεται να ρίχνουν αλάτι στις πληγές μας. Υπάρχει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες για να δεί­ξουν ταμειακά διαθέσιμα. Αν κι εμείς σταματήσουμε να πληρώνουμε εφορίες κλπ. θα παρουσιάσουμε πλεόνα­σμα. Εμείς ζητάμε ανάπτυξη και μόνο. Να δημιουργηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα και νέες θέσεις απασχό­λησης. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι κύριοι αυτοί που κυβερνούν να σκέφτονται για νέα φοροκαταιγίδα, επειδή δεν τους βγαίνουν τα νούμερα», συμπλήρωσε χαρακτη­ριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button