Σάββας Μιχαηλίδης : «Κατάφεραν να φέρουν στην ’’ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ την ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ‘’»

“Υπέγραψαν σύμβαση με την εταιρεία για τριάντα χρόνια χωρίς απόφαση συλλογικού οργάνου

 ( ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΩΒΟΥΛΊΟΥ της Δ.Ε.Υ.Α.Ν ή ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥ

Αντιδράσεις υπάρχουν από την αντιπολίτευση στον Δήμο Νέστου (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ) όσον αφορά τον τρόπο εκμετάλλευσης της γεωθερμίας. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σάββας Μιχαηλίδης, με αφορμή τα εγκαίνια της εταιρείας Selecta Hellas που παράγει καλωπιστικά φυτά με την βοήθεια του γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό, έστειλε Δελτίο Τύπου και κατηγορεί την σημερινή διοίκηση του κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλου, ότι συνήνεσε ώστε η συγκεκριμένη εταιρεία να εγκατασταθεί εκτός δικτύου του έργου και με εκτροπή να λειτουργεί εγκαταστάσεις (Γεώτρηση & θερμικό Σταθμό ) που προοριζόταν για τους αγρότες της περιοχής. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Η Γεωθερμική ενέργεια προορίζονταν να αναδείξει τα οικονομικά οφέλη της στους αγρότες της περιοχής Ερατεινού στα πλαίσια ενός φιλόδοξου και καινοτόμου σχεδίου. Το έργο ‘’πιλότος’’ που θα αναδείκνυε την ωριμότητα της χώρας μας στην δημιουργία ενεργειακών υποδομών μεγάλης κλίμακας επ’ ωφέλεια μεγάλων περιοχών με κύρια ασχολία στον πρωτογενή τομέα σε εφαρμογή της οικονομικής θεώρησης της ‘’Οικονομίας Κλίμακας’’ αποτελεί παρελθόν.

Η χρηματοδότηση με 8.7 εκ. € (χωρίς ΦΠΑ) από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ΠΟΥ ΠΊΣΤΕΨΕ στην πρόταση μας ότι μπορεί στον εύφορο κάμπο του Νέστου να πετύχει το επιχειρησιακό σχέδιο που ο Δήμος Νέστου κατέθεσε στην επιτροπή το 2013 και ενέκρινε την χρηματοδότηση με 97% τελείωσε άδοξα από τους πρόχειρους και επιπόλαιους, χειρισμούς του κ. Τσομπανόπουλου και των συμβούλων- συνεργατών του. Μάρτυρες στην τελετή σύσσωμη η ηγεσία αριστερό δεξιών που έτρεξαν στα εγκαίνια και με απόλυτη ελαφρότητα εξήραν την επιτυχία μιας επένδυσης που υπό άλλους όρους θα ήταν καλοδεχούμενη, όπως και κάθε άλλη επένδυση που θα πλήρωνε για την κατασκευή των υποδομών που απαιτεί η λειτουργία της (Γεώτρηση- θερμικό Σταθμό ). Με την( κατ΄ ουσίαν) παραχώρηση από την Δ.Ε.Υ.Α. Νέστου των υποδομών του έργου κατά αποκλειστικότητα, παραβιάσαμε τον πρώτο βασικό κανόνα από αυτούς που δεσμευτήκαμε έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θα παραβιάζαμε αυτόν του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η εταιρεία εγκαταστάθηκε εκτός δικτύου του έργου και με εκτροπή λειτουργεί εγκαταστάσεις (Γεώτρηση & θερμικό Σταθμό ) που προοριζόταν για τους Αγρότες της περιοχής. Η δεύτερη βασική μας δέσμευση που δεν τηρήσαμε, βρίσκετε στην παράγραφο 2.1 που περιγράφει τους στόχους του έργου και αφορούσε την χρησιμοποίηση της ενέργειας αποκλειστικά από Γεωργούς που είναι ιδιοκτήτες της γης όπου και κατασκευάστηκε το δίκτυο διανομής. Καταστρατήγησαν το άρθρο 107 και 108 παρ 3 της συνθήκης (ΣΛΕΕ) όπου μνημονεύεται στους όρους έγκρισης της χρηματοδότησης στο άρθρο (85),«η Επιτροπή εκτιμά κατά πόσον το μέτρο ενίσχυσης

-στοχεύει στην επίτευξη σαφώς καθορισμένου στόχου κοινού ενδιαφέροντος,

-αποτελεί πρόσφορο μέσο για την επίτευξη του στόχου κοινού ενδιαφέροντος,

-λειτουργεί ως κίνητρο(δηλαδή επιφέρει αλλαγή στην συμπεριφορά του δικαιούχου),

-είναι αναλογικό ( δηλαδή δεν συνεπάγεται υπεραντιστάθμιση για τον δικαιούχο),

-προκαλεί στρεβλώσεις του ανταγωνισμού και επηρεάζει το ενδοενωσιακό εμπόριο σε περιορισμένο βαθμό, με αποτέλεσμα το συνολικό ισοζύγιο να είναι θετικό.»

 

Πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται ότι εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη περιοχή, η θερμική ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε αλλού. Εν κατακλείδι, στην Απόφαση « η Επιτροπή υπενθυμίζει στις Ελληνικές αρχές ότι, σύμφωνα με το άρθρο 108 παρ.3 της ΣΛΕΕ, τα σχέδια επαναχρηματοδότησης , τροποποίησης ή μεταβολής του εν λόγω σχεδίου πρέπει να κοινοποιούνται στην Επιτροπή δυνάμει των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ)αριθμ.794/2004 για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθμ.659/1999 για την θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του άρθρου 93 (πλέον 108 ) της συνθήκης ΣΛΕΕ».

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μεθοδεύσεις αυτές που στην πράξη υφαρπάζουν το έργο από τους δικαιούχους και θεωρούν ότι εύκολα τους παραπλάνησαν, (λόγω της εξειδίκευσης του αντικειμένου) Γεωργούς και Ακτήμονες σύντομα θα διαψευστούν. Όσοι εύκολα χειροκρότησαν και μετείχαν με την πράξη τους αυτή στην προσπάθεια να νομιμοποιόσουν, είτε λόγω ιδεολογίας, είτε λόγω άγνοιας, τον νέο μοντερνισμό επαναφοράς των ‘’ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΩΝ ‘’ και την επιβολή τους στους ‘’ΚΟΛΛΗΓΟΥΣ’’ οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται στον αγώνα τους για επιβίωση από την επίπονη αυτή εργασία της καλλιέργειας της γης στερώντας τους ένα καλύτερο μέλλον φέρουν ακέραια την πολιτική ευθηνή.

Όσοι έχουν ενεργό ρόλο στην διαδικασία και γίνονται συμμέτοχοι στο πρόδηλο άλλοθι που επιχειρεί να κατασκευάσει, η διοίκηση του κ. Τσομπανόπουλου, επικαλούμενη την δήθεν αδιαφορία των ντόπιων, ενώ δεν έκανε καμία προσπάθεια ενημέρωσης θα είναι υπόλογοι στην κοινωνία αλλά και στην δικαιοσύνη στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση και κάθε εμπλεκόμενο που συμμετείχε με οποιαδήποτε σχέση καθώς μεθοδευμένα αντί να προσπαθήσουν την λειτουργία αγροτικής τηλεθέρμανσης στο δίκτυο που καλύπτει 1500 στρ. και υποστηρίζεται από τις γεωτρήσεις και τους θερμικούς σταθμούς που κατασκευάστηκαν για αυτό, στοχεύοντας να αναδείξουμε( όπως προέβλεπε το αρχικό μας σχέδιο που ‘’κατακρεούργησαν’’) την ανάγκη να ενταχθούν και τα υπόλοιπα 14 χιλ στρέμματα σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να προκηρύξουν επιδοτούμενα προγράμματα για τους αγρότες που θα το τολμούσαν αφού προηγουμένως θα είχαν ενεργοποιήσει την σύμβαση με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που τους κληροδοτήσαμε ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το είδος και την απόδοση διαφόρων καλλιεργειών.

Αντί αυτού με μεθοδευμένες συνοπτικές και προσχηματικές ενέργειες, δόθηκε η χρήση των υποδομών του έργου σε ιδιωτική εταιρεία, της οποίας το καταστατικό και ιδιαίτερα το μετοχολόγιο αρνούνται να δώσουν στην δημοσιότητα (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;). και με απόλυτο θράσος μιλούν για 150 θέσεις εργασίας όταν στέρησαν από τον τόπο μας την προοπτική για 7000 θέσεις εργασίας στην λογική της πλήρους ανάπτυξης του σχεδίου μας για εκμετάλλευση όλου του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίου.

ΣΤΗΝ υπογραφή της σύμβασης τότε το 2008 για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού δεν παραβρέθηκε κανείς γιατί ήταν ευκολότερο για τους σημερινούς διοικούντες να προσπαθούν να πείσουν κρίνοντας από την δική τους μέχρι τότε ανικανότητα ότι το εγχείρημα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Όταν η μοίρα τους έφερε στην διοίκηση την εποχή που κατασκευαζόταν το φιλόδοξο αυτό έργο δημιουργώντας ‘’βιβλιογραφία’’ για την αυτοδιοίκηση ανέλαβαν να αποδείξουν ότι τότε είχαν ‘’δίκαιο ‘’ και το επέτυχαν. Συγκεντρώθηκαν όλοι για το στερνό αντίο αφού κατάφεραν να φέρουν στην ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ την ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

ΜΒΟΥΛΙΟΥ)”

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...