“Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας” δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κώστας Τσιτσιλικάκης

Ημ/νία

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη οι διασώστες δεν αναγνωρίζονται και δεν εντάσσονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Αρχικά ανέφερε ότι “Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες κινητοποιήσεις και μάλιστα μετά το πολυνομοσχέδιο στο οποίο ουσιαστικά δεν αναγνωρίζονται οι δικές μας υπηρεσίες ως διασώστες πουθενά. Είδαμε ότι η υφυπουργός Υγείας η οποία τυγχάνει να είναι και γιατρός αποφάσισε τα έξτρα μπόνους σε κάποιες κατηγορίες και όχι σε εμάς. Κύρια δίδει στους γιατρούς και μάλιστα οι γιατροί του ΕΚΑΒ από ό,τι γνωρίζουμε ήδη έχουν έξτρα κίνητρο λαμβάνειν και καλώς πρέπει να το πάρουν γιατί προσφέρουν κανονικά αλλά μέσα σε αυτά που θέλουν να δώσουν έπρεπε να έχει προβλεφθεί κάτι και για τους διασώστες μια και ουσιαστικά εμείς είμαστε που και βοηθούμε και οδηγούμε και χωρίς εμάς δεν γίνεται να αντιμετωπισθεί κάποιος ασθενής.

Καλώς δόθηκε στους γιατρούς το μπόνους. Όμως, οι γιατροί δεν πηγαίνουν μόνοι τους στα περιστατικά. Το πλήρωμα αποτελείται από διασώστες και νοσηλευτές” ανέφερε ο κ. Γούλας ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι “τα χειροκροτήματα δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς και ο μισθός, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, εξανεμίζεται τις πρώτες 10 μέρες.

Πέρα από αυτό δεν μας αναγνωρίζεται εδώ και αρκετά χρόνια τα βαρέα και ανθυγιεινά. Ενώ οι επιτροπές έχουν αποφανθεί ότι πρέπει οι διασώστες να μπουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επιτροπές μάλιστα που τις έχουν βάλει οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να δουν ποιο πρέπει να μπουν στα βαρέα είπαν ότι πρέπει να μπούμε και εμείς αλλά αυτό το θέμα δεν έχει συζητηθεί μέχρι τώρα και είναι πολύ σημαντικό για εμάς η ένταξη μας στα βαρέα. Διεκδικούμε επομένως και αυτό το αίτημα” σχολίασε.

ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Μάλιστα πρόσθεσε ότι το επάγγελμα του διασώστη δεν είναι καν ενταγμένο στον οργανισμό μας μια και είναι παλιός ο οργανισμός “Ακόμη και όταν ήμασταν στα μνημόνια, υπήρχε υποχρέωση να υπάρξει νέος οργανισμός του ΕΚΑΒ αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα. Οικονομικά και θεσμικά ζητήματα είναι αυτά που αυτή την στιγμή μας οδηγούν να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις Έχουμε κάνει γενική συνέλευση το ΕΚΑΒ Καβάλας και έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση.

Τις μορφές της κινητοποίησης καθορίζονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία. Οι μορφές είναι κάποιες στάσεις εργασίας και παρουσίες σε βουλευτικά γραφεία και διάφορα σημεία της πόλης διαμαρτυρόμενοι έτσι για αυτά που διεκδικούμε. Και βέβαια για να πούμε για τοπικό επίπεδο, διαμαρτυρόμαστε γιατί υπάρχει μια υποστελέχωση και οι απαιτήσεις των καιρών είναι πολύ μεγαλύτερες, Πολύ περισσότερα ζητάμε και εμείς αυτή την υποστελέχωση τη βλέπουμε να αυξάνει μια και ήδη έχουν αρχίσει οι πολλές συνταξιοδοτήσεις. Ήδη βέβαια έχουμε το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το ΕΚΑΒ Καβάλας και αυτοί οι συνάδελφοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και αυτοί οι συνάδελφοι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην έχουν ανασφάλεια με ετήσια ανανέωση συμβάσεων. Και αυτοί θα πρέπει να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι και βέβαια οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή ελέω μη εμβολιασμού έπρεπε χθες να έχουν έρθει. Εμείς ξεκινάμε όμως τον αγώνα” τόνισε χαρακτηριστικά. .

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα