Σε θέση μάχης οι ναυτεργάτες της Θάσου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου οι ναυτεργάτες της Θάσου προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο μετά από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ταυτόχρονα συζητήθηκε και ο τρόπος του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου και τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ναυτεργάτες της Θάσου αναφέρουν τα εξής:

“Συνήλθαμε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 σε έκτακτη γενική συνέλευση οι ναυτεργάτες της Θάσου για να εξετάσουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο μας μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και με την είσοδο στην τουριστική περίοδο, που αν δεν παρθούν επί πλέον μέτρα, μπορεί να φέρει το δεύτερο κύμα, καθώς και για να καθορίσουμε τις διεκδικήσεις μας.

  1. Η κατάστασή μας, όπως και όλων των εργαζομένων άλλωστε, είναι δραματική και δεν διορθώνεται με τις αναστολές και τις ασπιρίνες των 800 και 500 ευρώ, όταν μάλιστα αποκλείονται συνάδελφοι που όλη αυτή τη περίοδο ήταν πραγματικά στη διάθεση των εφοπλιστών, θα είχαν ναυτολογηθεί και θα απασχολούνταν. Η πανδημία ήταν ο καταλύτης που επιτάχυνε τη χειροτέρευση της κατάστασης, το πρόβλημα όμως βρίσκεται βαθύτερα, στο οικονομικό μοντέλο και την κρίση του, που επανεμφανίστηκε πριν καν τελειώσει. Είναι σαφές ότι η μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας έγινε και γίνεται με κριτήριο τη διασφάλιση του συστήματος, για τη στήριξη των επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς το προσωπικό τους.

Η λύση δεν βρίσκεται εκεί που την αναζητούν οι εφοπλιστές δηλαδή στο «κράτει» και στον παροπλισμό των πλοίων, με το κράτος να αναλαμβάνει να μας συντηρεί με ελεημοσύνες τύπου “ειδικής αποζημίω-σης” που ολοένα θα μειώνεται, αλλά στο «πρόσω», στην επανεκκίνηση με νέους όρους και στα προηγούμενα επίπεδα απασχόλησης, πράγμα που πλέον υπαγορεύεται και από την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης υγειονομικής προστασίας του νησιού, τώρα που αυξάνουν λόγω βαλκανικού κυρίως τουρισμού η μεταφορική κίνηση, οι εστίες συνωστισμού και διασποράς του ιού μέσα σε ένα πολύ αυξημένο πληθυσμό. Είναι γνωστό ότι η γεωγραφική θέση του νησιού δίπλα στα σύνορα με τα βαλκάνια και τα άλλα χαρακτηρι-στικά του το καθιστούν τον πιο προσιτό και αγαπητό ίσως πόλο για τους επισκέπτες  των γειτονικών χωρών  και όλα δείχνουν ότι, ανεξάρτητα τι θα συμβεί σε άλλες περιοχές και νησιά, εδώ η τουριστική κίνηση είναι σχετικά δεδομένη και εξασφαλισμένη, με αποτέλεσμα να μην δικαιολογούνται σκέψεις και πολύ περισσότερο αποφάσεις μείωσης ή και κατάργησης δρομολογίων, απολύσεις ναυτικών και νέες ανατροπές και αφαιρέσεις δικαιωμάτων και κεκτημένων.

  1. Δίπλα στα μέτρα ενίσχυσης των δομών υγείας του νησιού, που έχει ήδη εξαγγείλει και δηλώνει ότι προωθεί η κυβέρνηση και όσα ακόμα χρειαστούν, ως δίδυμο μέτρο υγειονομικής προστασίας και απαραίτητο συμπλήρωμα αναδεικνύεται η απασχόληση όλου του τοπικού στόλου και όλου του ναυτεργατικού δυναμικού με πυκνότερα δρομολόγια και λιγότερους επιβάτες για κάθε πλοίο, με αυξημένες οργανικές συνθέσεις ώστε να αποτρέπονται οι συνωστισμοί και να εξασφαλίζεται η συχνότερη και πλήρης καθαριότητα και απολύμανση και γενικά ο υγειονομικός έλεγχος τόσο στις πύλες εισόδου Καβάλα και Κεραμωτή, όσο και μέσα στα πλοία. Μεγάλη προσοχή ως βασική πύλη εισόδου χρειάζεται το λιμάνι της Κεραμωτής και η μεγαλύτερη χρήση της γραμμής Καβάλα-Πρίνος αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος της υγειονομικής προστασίας του νησιού.
  2. Δυστυχώς οι εφοπλιστές δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Το μόνο που τους απασχολεί είναι το τι πρόσημο θα βάλουν στα λογιστικά τους βιβλία, αν και πώς θα διατηρηθεί η κερδοφορία τους, ακόμα και αν αυτό σημαίνει διάλυση και απόλυτη ασυδοσία στη διεξαγωγή της θαλάσσιας συγκοινωνίας, ενδεχομένως και δυσφήμηση του νησιού στο βαλκανικό και λοιπό τουριστικό κοινό. Παρά το ότι η κυβέρνηση μέσα στη πανδημία βοήθησε γενναιόδωρα το ναυτιλιακό κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των τοπικών εταιριών, με πλήθος παροχών και ευεργετημάτων, οι εφοπλιστές επεξεργάζονται σενάρια και παραλλαγές δρομολογίων που θα τους αφήσουν νέα κέρδη και κινούνται αδικαιολόγητα προς μια συνολική αναστολή της θαλάσσιας συγκοινωνίας μέσα από ένα μεγάλο παροπλισμό και απαξίωση των πλοίων και την ανεργία των ναυτικών. Έτσι βλέπουμε να καθορίζονται λίγα για την εποχή δρομολόγια και ορισμένα από αυτά να μένουν παράνομα και αυθαίρετα ανεκτέλεστα, ενώ η ταλαιπωρία των επιβατών και ο συνωστισμός στα εκδοτήρια και τα λιμάνια παραμένει μεγάλος και επικίνδυνος. Η κυβέρνηση οφείλει να μην υπηρετήσει και να αποτρέψει τα σχέδια για την δραματική συρρίκνωση της θαλάσσιας συγκοινωνίας γενικότερα, αλλά και στο τόπο μας.
  3. Οι ναυτεργάτες παίρνουμε θέση μάχης στην απόκρουση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας, προτεραιότητα όμως έχει η ενίσχυση των τοπικών δομών υγείας, εν προκειμένω του Κέντρου Υγείας Πρίνου, αλλά όχι μόνον αυτού.

Γι αυτό απαιτούμε :

1) Να καλυφθούν όλες οι ειδικότητες που προβλέπει ο Οργανισμός του Κέντρου Υγείας.

2) Να εγκατασταθεί στο νησί κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και να αρχίσουν αμέσως οι έλεγχοι  σε όλους όσους βρίσκονται στο νησί.

3) Να λειτουργήσουν άμεσα στο Κ.Υ. Πρίνου μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο.

4)  Να γίνονται συνεχείς υγειονομικοί έλεγχοι στα λιμάνια εισόδου του Νησιού.

5) Να αυξηθούν οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων για να μπορούν να αντιμετωπίζονται οι νέες, πρόσθετες και ιδιαίτερες υγειονομικές ανάγκες ( καθαρισμοί και απολυμάνσεις πριν την επιβίβαση επιβατών.)

 

4) Να τηρούνται κανονικά ωράρια εργασίας, ώστε οι απασχολούμενοι ναυτικοί να μην εργαζόμαστε εξαντλητικά για δρομολόγια και επιφυλακές για την μεταφορά ασθενών κατά την διάρκεια της νύχτας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Θάσου, εν ενεργεία και συνταξιού-χους, να πρωτοστατήσουμε στην εφαρμογή των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας που επεξεργάζονται οι επιστήμονες. Οι ναυτεργάτες ειδικά μπαίνουμε στη πρώτη γραμμή και γινόμαστε συνειδητά η ασπίδα του νησιού. Κατακτούμε το αντίστοιχο στις ιδιαιτερότητες της γραμμής και τις συνθήκες στο  επίπεδο απασχόλησης, κρατάμε εν κινήσει τον τοπικό στόλο και υγειονομικά ασφαλή και πλήρως λειτουργική τη θαλάσσια συγκοινωνία. Πριν από όλα μένουμε υγιείς και δυνατοί, προβάλλουμε απόψεις και διεκδικήσεις για μια θετική επανεκκίνηση.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μ α λ α μ ί δ η ς    Μ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ π α μ π α λ ή ς    Χ.

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

ΣΕΠΚ: “Προστατέψτε το μπάσκετ”

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών ζητάει την βοήθεια της ΕΟΚ Ο ΣΕΠΚ έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ ...