ΝΕΣΤΟΣΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σιγά “οι υπεύθυνοι αναπαύονται “…

για τους διοικούντες όμως «Πέρα βρέχει»

 

ΜΕ συνοπτικές διαδικασίες μετακινούν το τεχνικό τμήμα της Δ.Ε.Η που λειτουργούσε ως κλιμάκιο άμεσης τεχνικής επέμβασης και εξυπηρέτησης – αποκατάστασης των βλαβών του δικτύου διανομής ρεύματος στην περιοχή του Δήμου Νέστου. ΟΙ αρνητικές επιπτώσεις αυτής της κατά τα άλλα ‘’προοδευτικής’’ λογικής θα γίνουν άμεσα αντιληπτές από τους κατοίκους ανατολικά του Νομού με την πρώτη θεομηνία, ή την πρώτη βλάβη στο δίκτυο, σε σχέση πάντοτε με τον χρόνο άμεσης παρέμβασης, που οι εδώ τεχνικοί με ζήλο και συνέπεια, ανταποκρίνονταν πάντοτε σε κάθε κάλεσμα αποκαθιστώντας την ομαλότητα, πολλές φορές πριν καν γίνει αντιληπτή η διακοπή και οι συνέπειες της. ΤΟ τεχνικό κλιμάκιο στεγαζόταν σε μισθωμένο κατάστημα έναντι του χώρου στάθμευσης στην προέκταση της πλατείας Παπανδρέου τα τελευταία είκοσι χρόνια.
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ ΔΥΟ εναπομείναντες τεχνικοί σε σύντομο χρόνο θα μετακινηθούν στην Καβάλα αντί να έρθουν δύο προς ενίσχυση του κλιμακίου και των παρεχόμενων υπηρεσιών. ΤΟ θέμα είναι γνωστό στο Δήμο εδώ και δύο μήνες όμως δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή ανακοίνωση έστω που να καταδικάζει την ενέργεια αυτή. Όταν αύριο για την πλέον ασήμαντη αποκατάσταση θα χρειάζονται ώρες ή ημέρες και θα ταλαιπωρούν τους Δημότες Επαγγελματίες και οικιακούς καταναλωτές, ας μην επικαλούνται την κακή συγκυρία αλλά την παγερή τους αδιαφορία για άλλη μια φορά. Για τους διοικούντες όμως «Πέρα βρέχει».
ΜΕ την ίδια λογική όμως αντιμετωπίζουν και αλλά σοβαρά ζητήματα, όπως την μη ανταπόκριση στο αίτημα στέγασης του Λιμενικού Σταθμού Κεραμωτής στο κτήριο που στέγαζε τον Αστυνομικό Σταθμό, ( το οποίο είχε ανακαινιστή επί των ημερών μας ) καθώς είναι ορατή η ανάγκη της Υπηρεσίας αυτής να βρίσκεται κοντά στην προκυμαία. Έτσι τους αναγκάζουν να στραφούν στο κτήριο του παλαιού Τελωνείου που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) και ο οποίος μισθώθηκε από την διοίκηση κ. Μιχαηλίδη στεγάζοντας το Ιατρείο της Κεραμωτής .Η ενέργεια αυτή που προέκυψε από την καλή συνεργασία των εμπλεκομένων,( τ. Δημάρχου και Ιατρού) έγινε αποδεκτή από κατοίκους και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς πέρα από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον συγκεκριμένο χώρο των ντόπιων δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες και στους τουρίστες . Η προσπάθειες της σημερινής δημοτικής αρχής να δημιουργεί άλλοθι και με αστείες δικαιολογίες ( Λαογραφικό μουσείο, μεταφορά της Αναπτυξιακής Α.Ε. ) να επιχειρεί, να μην παραχωρήσει την παλιά Αστυνομία στον Λιμενικό Σταθμό, δημιουργεί συνθήκες που θα μεταφέρουν το Ιατρείο σε άλλη θέση με ότι αυτό συνεπάγεται. Από την άλλη ο ορατός κίνδυνος υποβάθμισης ή κατάργησης των Λιμενικών Υπηρεσιών που θα λειτουργούν με βάρδιες μόνο για το πορθμείο και για οποιοδήποτε άλλη πράξη θα πρέπει να μετακινούνται στην Καβάλα ντόπιοι και τουρίστες για άλλες υπηρεσίες που θα έχουν αντίκτυπο στον Τουρισμό. Για ποιο λόγο όμως γίνονται όλα αυτά? ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΗΠΥΡΕΤΟΎΝ ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. Όσο για την διοίκηση του Δήμου ελπίζουμε να αφυπνιστεί πριν να είναι πολύ αργά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button