ΝΕΣΤΟΣΠΑΓΓΑΙΟΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα όρια του έχει φτάσει ο ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας

ΒΡΑΧΝΑΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ 260.000 ΕΥΡΩ

Με συζήτηση σε επίπεδο επιχειρημάτων και θέσεων έληξαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Πιερίας Κοιλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Πυργοχώρι. Οι 43 αντιπρόσωποι σε σύνολο 69 είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν κριτική για τη διαχειριστική χρήση του 2016 και παράλληλα να καθορίσουν τους στόχους για την περαιτέρω πορεία της οργάνωσης.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Μίχογλου, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει κάθε χρόνο ο ΤΟΕΒ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τονίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει και οι αγρότες από την μεριά τους να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όπως είναι η πληρωμή των λογαριασμών που προέρχονται από τα ποτίσματα.

Ανέφερε ότι οι οφειλές των αγροτών προς τον Οργανισμό αγγίζουν τις 260.000 ευρώ, χρήματα τα οποία πρέπει να εισπράξει ο Οργανισμός προκειμένου να είναι εντάξη απέναντι στις υποχρεώσεις του, όπως η εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ και παράλληλα να μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες.  Ενώ απευθυνόμενος προς τους αντιπροσώπους είπε «είμαστε εδώ για την επιβίωση την δικιά μας και του Οργανισμού».

Τις εργασίες της γενικής συνέλευσης παρακολούθησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, ο οποίος ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλο, αναφέρθηκε στο έργο του Φράγματος του Μαρμαρά για το οποίο, όπως είπε, παλεύουνε να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο θέμα της χρηματοδότησης, προκειμένου να συνεχίσουν οι εργασίες κατασκευής του, ενώ αναφέρθηκε στη μη ένταξη της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου σε πρόγραμμα.

Επίσης αναφέρθηκε στις συσκέψεις που έγιναν για τα σταφύλια και το πρόβλημα που υπάρχει με την Σουλτανίνα, υπογραμμίζοντας ότι ψάχνουν να βρουν νέες ποικιλίες που μπορούν να καλλιεργήσουν στην περιοχή.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που ξεκίνησαν για την προώθηση κρασιών της Καβάλας μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος στις αγορές του εξωτερικού, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν απέναντι στον ΕΛΓΑ για το γεγονός ότι η περιοχή δεν καλύπτεται από εναέρια αντιχαλαζική προστασία.

Κλείνοντας, με αφορμή τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα είπε, ότι μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες και δουν οι αγρότες τις ζημιές που προκλήθηκαν στα ελαιόδεντρα, αλλά και στο σιτάρι και την ελαιοκράμβη θα πρέπει να απευθυνθούν στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να ξεκινήσει η υποβολή των δηλώσεων.

 

 

Τις εργασίες παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Θωμάς, ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής, Γιάννης Πασχαλίδης και Σάββας Εμινίδης, ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Παγγαίου Θόδωρος Γιαϊλίδης,  ο διευθυντής της Ε.Α.Σ. Παγγαίου Πασχάλης Βαλσαμίδης, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Λεωνίδας Καστανάς, καθώς και εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου.

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης έκλεισαν με τη ψήφιση του ισολογισμού- απολογισμού έτους 2016, την έγκριση του κανονισμούς άρδευσης χρήσης 2017 και την έγκριση του προϋπολογισμού χρήσης 2017.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button