ΠΑΓΓΑΙΟΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι Τοπικοί Φορείς

Κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου περί μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταφοράς τους σε οργανωμένο χώρο φιλοξενίας

δσ. παγγαιουΣτα όρια τους έχουν φτάσει οι τοπικοί φορείς, οι οποίοι καλούν την Πολιτεία να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της σε σχέση με το φλέγον προσφυγικό ζήτημα.
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, το Σώμα, έκρινε ως επιτακτική, την ανάγκη μετεγκατάστασης των 210 προσφύγων που βρίσκονται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης. Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε, προσωρινά, για τη φιλοξενία των προσφύγων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, αποφάσισαν ότι μετά από σαράντα περίπου ημέρες, ο εν λόγω χώρος, δεν πληροί τις αναγκαίες συνθήκες υγιεινής-διαβίωσης και πλέον υφίσταται κίνδυνος, τόσο για τους εκεί διαμένοντες (ως επί τω πλείστον παιδιά), όσο και για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, το Σώμα θεωρεί ότι δεν συνάδουν οι απαράδεκτες, πλέον, συνθήκες διαμονής τους, με την εν γένει προσφορά τόσο του Δήμου, όσο και των εθελοντικών οργανώσεων και για τον λόγο αυτό, καλεί τους υπευθύνους, άμεσα, ήτοι, το πρωί της Πέμπτης 07 Απριλίου 2016, το αργότερο, να επιληφθούν της μεταφοράς τους, με την συνδρομή του Δήμου Παγγαίου, προς κάποιον οργανωμένο χώρο φιλοξενίας.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, εξήγησε ότι «πλέον, τίθεται θέμα υγιεινής με την παραμονή προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ τον χώρο τον στερούμε από ένα σωματείο και από συμπολίτες μας, αλλά και προπονητές που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα».

Επίσης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αφού τόνισε ότι ο δήμος έχει καταβάλλει υπερπροσπάθεια για τη φιλοξενία των προσφύγων, απέρριψε πρόταση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργου Παπαφιλίππου, περί εγκατάστασης Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Μάλιστα, με έγγραφο της προς το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης και τα συναρμόδια υπουργεία, έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει η φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», επειδή ο δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί άλλο.

Τέλος, στην Εισαγγελία Καβάλας, βρέθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Άγγελος Τσατσούλης, για να ζητήσει την εκκένωση του «Απόστολος Μαρδύρης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button