Στη συνάντηση που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός με τους 13 Περιφερειάρχες συμμετείχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης

Ημ/νία

Στη συνάντηση που προκάλεσε ο Πρωθυπουργός με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με την εισηγητική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία η συνάντηση αυτή να γίνεται τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο, ώστε να παρακολουθούνται τα έργα που υλοποιούνται στις Περιφέρειες και μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει μία συνεκτική πολιτική και «να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τους άξονες της ορθής διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις Περιφέρειες, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την διαχείριση τους καθώς και γύρω από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Ειδικότερα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης έθεσε υπόψη του Πρωθυπουργού την ανάγκη κατάρτισης ειδικού χωροταξικού σχεδίου για την εγκατάσταση ΑΠΕ, που εμμέσως διευθετεί και το ζήτημα των βοσκοτόπων, την ανάγκη κατάρτισης του Μητρώου Γεφυρών όπως επίσης και την ανάγκη εφαρμογής συντονισμένης πολιτικής για την καταπολέμηση του δημογραφικού ζητήματος.

Επιπλέον, ο κ. Τοψίδης συντάχθηκε με την άποψη όλων των Περιφερειαρχών αναφορικά με την ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για την αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, στάθηκε ιδιαίτερα στις νέες αρμοδιότητες που έχουν λάβει οι Περιφέρειες σχετικά με τον καθαρισμό και τη διαχείριση των ρεμάτων και επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα Ορμένιο – Θεσσαλονίκη, που δύναται να εξυπηρετήσει σημαντικά την εμπορευματική και επιβατική κίνηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τέλος ο Περιφερειάρχης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη συγκρότηση της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου και πρότεινε τη δημιουργία μιας επιτροπής που θα παρακολουθήσει την υλοποίηση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τοψίδης, δήλωσε: «Ήταν μία εποικοδομητική συνάντηση και είχα την ευκαιρία να θέσω υπόψη του Πρωθυπουργού και των παριστάμενων Υπουργών μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Περιφέρεια μας. Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη και την πορεία των θεμάτων που θέσαμε και αισιοδοξώ ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα