Συμπαράταξη Πολιτών: «Απέχουμε αλλά δεν είμαστε σε καραντίνα»

Η δημοτική παράταξη θα απουσιάζει για πρώτη φορά από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας

Συνεχίζει να απέχει, για συγκεκριμένους λόγους, από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η δημοτική παράταξη Συμπαράταξη Πολιτών, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαστε και σε καραντίνα όσον αφορά την κριτική μας», όπως ξεκαθαρίζουν τα μέλη της, με αφορμή τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας η οποία είναι σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς μετά από 10 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας μας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για πρώτη φορά απουσιάζουμε από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Όπως είναι γνωστό εδώ και 25 μέρες λάβαμε την απόφαση να απέχουμε από όλες τις συνεδριάσεις δημοτικών και διοικητικών συμβουλίων του δήμου Καβάλας. Ως ένας από τους τελευταίους τρόπους αντίδρασής μας απέναντι στον εμπαιγμό του δημάρχου κ. Μουριάδη που δεν σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι μας χαρακτηρίζει η συνέπεια, άγνωστη λέξη για κάποιους και δεν κάνουμε άλλα από αυτά που αποφασίζουμε, θα συνεχίσουμε να απέχουμε μέχρι να εφαρμόσει ο δήμαρχος Καβάλας τις αποφάσεις που έχουμε πάρει εδώ και μήνες.

Να ανακαλέσει την έφεση που έχει ασκήσει εις βάρος των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η αποχή μας όμως από τις συνεδριάσεις σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα μπούμε σε «καραντίνα». Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα γεγονότα, να προτείνουμε και να ασκούμε έλεγχο και κριτική πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των συνδημοτών μας.

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η σημερινή δημοτική αρχή διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά δεν είναι πραγματικός, δεν είναι διεκδικητικός, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών και δεν δίνει ουσιαστικές λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας. Στην ίδια ακριβώς πορεία όπως συνέβαινε και επί θητείας της δημάρχου Δ. Τσανάκα.

Από τα 57 εκατομμύρια ευρώ που προϋπολογίζονται ως έσοδα αντιλαμβανόμαστε ότι μόνον τα 20 εκατομμύρια των τακτικών εσόδων είναι «σίγουρα». Για άλλη μια φορά, φυσικά, τα έκτακτα έσοδα, οι επιχορηγήσεις για επενδύσεις και οι εισπράξεις από απαιτήσεις παρελθόντων οικονομικών ετών υπερεκτιμούνται.

Άλλωστε και ο περσινός προϋπολογισμός ήταν της ίδιας λογικής, αφού τότε είχαν προϋπολογιστεί 65 εκ. ευρώ ενώ τελικά στα έσοδα για το 2020 δεν θα ξεπεράσουμε τα 45 εκ. ευρώ, σύμφωνα πάντοτε με τις εκτιμήσεις της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Καβάλας. Απόδειξη της αναποτελεσματικότητας της σημερινής δημοτικής αρχής είναι και οι συνεχείς αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, αφού για το 2020 έφτασαν συνολικά τις 24 στον αριθμό (δύο αναμορφώσεις ανά μήνα).

Η ενίσχυση και στήριξη των κοινωνικών δομών και μάλιστα σε καιρό πανδημίας και οικονομικής κρίσης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για έναν ανθρωποκεντρικό και σύγχρονο δήμο. Αντί για αυτό η διοίκηση Μουριάδη επιλέγει τη μείωση των προϋπολογισθέντων ποσών για τις δομές αυτές. Ενώ η μικρή αύξηση στα χρηματικά βοηθήματα σε απόρους δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας και πρέπει τα ποσά να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας είναι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι, όπως και το κυκλοφοριακό. Παρόλα αυτά όμως διαπιστώνουμε να διατίθενται ελάχιστα ποσά για ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και οδοσήμανση. Ενώ δεν προβλέπεται δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου της πόλης.

Επίσης, είναι ελάχιστα τα ποσά για ανανεώσεις, αναβαθμίσεις, συντηρήσεις χώρων πρασίνου, όπως και για επέκταση και συντήρηση δικτύων οδικού φωτισμού. Για άλλη μια χρονιά απουσιάζει η εκτέλεση μικρών αναπτυξιακών έργων μέσα από έργα αυτεπιστασίας που αποδεδειγμένα είναι ποιοτικότερα και οικονομικότερα.

Είναι θετικό ότι προβλέπεται η κατασκευή ενός νέου, επιτέλους, δημοτικού κυνοκομείου, αλλά δυστυχώς απουσιάζουν δράσεις ενημέρωσης προς την κοινωνία που αφορούν ζητήματα για τα αδέσποτα ζώα όπως η νομοθεσία, η υιοθεσία, η αποτροπή εγκατάλειψης οικόσιτων ζώων συντροφιάς κτλ. Θεωρούμε, επίσης, ότι η μικρή αύξηση του ποσού για τις στειρώσεις δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες. Να θυμόμαστε πως και η αντιμετώπισή μας απέναντι στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα είναι καθρέφτης του πολιτισμού μας.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε την απουσία μελετών για έργα προστασίας του δήμου Καβάλας από ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής π.χ. μελέτη προστασίας της παράκτιας ζώνης, μελέτη προστασίας και κατασκευής δικτύου πυροπροστασίας-πυρόσβεσης για το περιαστικό πράσινο και τα δάση του δήμου κ.α., ενώ για το μεγάλο πρόβλημα που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν προβλέπονται ποσά για δράσεις ενημέρωσης των δημοτών μας και ενέργειες που σχετίζονται με την ανακύκλωση (π.χ. τοποθέτηση καφέ κάδων για την κομποστοποίηση). Ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε ουσιαστικά το ποσοστό της ανακύκλωσης (δεν ξεπερνά σήμερα ούτε το 10%) και να μειώσουμε δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και την προστασία του περιβάλλοντός αλλά και τη μείωση κόστους που βαραίνει τις τσέπες των Καβαλιωτών.

Για ακόμη μια χρονιά δεν προβλέπεται η διαχείριση της λυματολάσπης, αλλά και η λειτουργία του φυτωρίου-θερμοκηπίου του δήμου Καβάλας.

Ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής δεν διεκδικεί έσοδα που όφειλε να αποδώσει το κράτος τα οποία παρακρατήθηκαν την περίοδο των μνημονίων και δεν έχουν αποδοθεί ως σήμερα στους δήμους της χώρας μας. Δεν διεκδικεί γενναία έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν λόγω υγειονομικής κρίσης αφού μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί μόνον 200 εκ. ευρώ από τα 4 δισ. που ζήτησε η ΚΕΔΕ για όλους τους δήμους.

Δεν διεκδικεί ακίνητη περιουσία για να την αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας όπως η παραχώρηση: του 19% του παλιού Νοσοκομείου, των παλιών δικαστηρίων για τη δημιουργία π.χ. δημοτικής πινακοθήκης, της χερσαίας ζώνης του επιβατικού λιμανιού «Απόστολος Παύλος» κλπ.

Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά στο ίδιο έργο θεατές. Ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός με γραφειοκρατικό αποτύπωμα χωρίς δυναμικές προοπτικές που να διαγράφουν στο βάθος αναπτυξιακούς στόχους. Ένας προϋπολογισμός χωρίς όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό που θα απαλλάξει επιτέλους την Καβάλα από τα μικροπολιτικά συμφέροντα, τα φθηνά επικοινωνιακά σόου και τη μίζερη «λάμψη».

Οι Καβαλιώτισσες και οι Καβαλιώτες αξίζουμε μία καλύτερη ζωή, πιο ανθρώπινη και πιο ποιοτική. Δεν αρκούν όμως μόνο οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας, αλλά χρειαζόμαστε και ανθρώπους με όραμα, με γνώσεις-ικανότητες και κυρίως ισχυρή θέληση για αλλαγή.

Όπως έχει γράψει και ο Nelson Mandela: «Όραμα χωρίς δράση είναι απλά ένα όνειρο. Δράση χωρίς όραμα είναι χάσιμο χρόνου. Όραμα και Δράση μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Άρης Βέρρος

Νίκος Μουρτασάγας

Σωτήρης Σωτηριάδης

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Πάνθηρες Καβάλας: «Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να χαθεί η χρονιά»

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ των Πανθήρων Καβάλας, με ανακοίνωση της, ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό για ...