ΝΕΣΤΟΣΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναντήσεις και επαφές του δημάρχου Νέστου

Ο Δήμος Νέστου κοντά στις ευπαθείς ομάδες

τσομπανοπουλοσΤον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός της Γ΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης όπου του εξέθεσαν θέματα που αφορούν το σχολείο τους καθώς τον προβληματισμό τους για κάποια ζητήματα που αφορούν την πόλη και χρήζουν άμεσης παρέμβασης του Δήμου προς επίλυσή τους. Ο Δήμαρχος τους άκουσε πολύ προσεκτικά και τους υποσχέθηκε να φροντίσει για τη παρέμβαση. Παράλληλα ο δήμαρχος Νέστου συμμετείχε σε συσκέψεις των Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και της ΠΕΔ. Αυτό αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων στην εβδομαδιαία «ανασκόπηση» που δημοσιεύει το γραφείο τύπου του δημάρχου. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου αναφέρει τα εξής:

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016
Πρωτοβουλία του Δήμου Νέστου για τους πρόσφυγες

Ξεκίνησε η συγκέντρωση τροφίμων , ειδών ρουχισμού, υγιεινής , φαρμάκων κ.α. στο χώρο του Δημαρχείου για την ενίσχυση των προσφύγων στους όμορους δήμους ύστερα από πρωτοβουλία του Δήμου να στείλει σχετικό έγγραφο προς όλους τους φορείς , τα σχολεία, τις εκκλησίες και τους συλλόγους. Η ανταπόκριση αυτών καθώς και μεμονωμένων πολιτών ήταν συγκινητική όλη τη βδομάδα που διήρκεσε η δράση.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016
Περιοδεία δημάρχου στη λαϊκή αγορά – ανοίγει ξανά το αναψυκτήριο ”ΠΑΡΑΛΙΑ” μετά από πολύμηνο αγώνα της διοίκησης και του δημάρχου

Τη λαϊκή αγορά της Χρυσούπολης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Βαγγέλης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη διοίκηση του σωματείου για θέματα που αφορούν την αγορά καθώς και με πολίτες του Δήμου.
Υπάλληλοι της κτηματικής υπηρεσίας Καβάλας παρέδωσαν στο Δήμαρχο Νέστου τα κλειδιά καθώς και το πρωτόκολλο παραλαβής του αναψυκτηρίου ”ΠΑΡΑΛΙΑ” μετά από πολύμηνη πίεση της διοίκησης προς κάθε κατεύθυνση καθώς και του Δημάρχου προσωπικά που έκανε αλλεπάλληλα ταξίδια στην Αθήνα για να συναντήσει τους αρμόδιους φορείς για την περίσταση. Το αναψυκτήριο, το μοναδικό που ανήκε σε οικόπεδο του Δήμου, παρέμεινε κλειστό την περασμένη σεζόν από παρανόηση της κτηματικής υπηρεσίας.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016
Επίσκεψη στο δήμαρχο πραγματοποίησαν μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου – ενημερωτική εκδήλωση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τον Δήμαρχο Νέστου επισκέφθηκαν στο γραφείο του οι μαθητές και ο εκπαιδευτικός της Γ΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης όπου του εξέθεσαν θέματα που αφορούν το σχολείο τους καθώς τον προβληματισμό τους για κάποια ζητήματα που αφορούν την πόλη και χρήζουν άμεσης παρέμβασης του Δήμου προς επίλυσή τους. Ο Δήμαρχος τους άκουσε πολύ προσεκτικά και τους υποσχέθηκε να φροντίσει για τη παρέμβαση. Τους ζήτησε ακόμη να έχουν ανοιχτή συνεργασία και να τον ενημερώνουν για ότι τους ανησυχεί και τους προβληματίζει στην πόλη .
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Καβάλας με θέμα την καταπολέμηση των κουνουπιών σε κατοικημένες και προστατευόμενες περιοχές. Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ. Μαρκόπουλος Θ. και κ. Παπαδόπουλος Σ. καθώς και ο Δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Β. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ενοριακό κέντρο Κεραμωτής ενώ παρέστησαν πολλοί δημότες και φορείς της περιοχής.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016
Ο δήμαρχος Νέστου σε συσκέψεις των Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. και της ΠΕΔ

Στο Δ.Σ. της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. στην Κομοτηνή παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης σύναψης προγραμματικής σύμβασης της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. με το Δήμο Νέστου για τη διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων καθώς και η σύμβαση μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών από τον ΣΜΑ Χρυσούπολης στο ΚΔΑΥ Ξάνθης.
Στη συνέχεια συμμετείχε στο Δ.Σ. της ΠΕΔ της ΑΜΘ όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα του προσφυγικού καθώς και το θέμα για τα αντισταθμιστικά οφέλη από τον ΤΑΠ. Έγινε γνωστό ότι 6,5 εκατομμύρια € πρόκειται να διανεμηθούν στους 11 δήμους από τους οποίους θα διέρχεται ο αγωγός ανάλογα με τα χιλιόμετρα διέλευσης. Από το Δήμο μας διέρχεται τμήμα 23 χιλιομέτρων και υπολογίζεται ανταποδοτικό ποσό ύψους 500.000€ ως επιχορήγηση σε έργα που θα προτείνει ο Δήμος.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016
Επίσκεψη του δημάρχου Νέστου στην Αμφίπολη

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμφίπολης ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ. και τον πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου κ. Καραγεωργίου Γ. επισκέφθηκαν το Δήμο Αμφίπολης όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και άλλους αρχαιολογικούς χώρους.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016
Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μας ” Νέστος” – συγχαρητήρια από το δήμαρχο Νέστου

Τον αγώνα Νέστος – ΑΟΚ Καβάλας παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νέστου με πολλούς συμβούλους και συνεργάτες του στο γήπεδο της πόλης μας. Το σκορ 3-1 έχρισε για μια ακόμη φορά νικήτρια την ομάδα μας. Ο Δήμαρχος έδωσε σε διοίκηση και παίχτες τα θερμά του συγχαρητήρια πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη επιτυχία.

Καθαρά Δευτέρα
Ο Δήμος Νέστου για μια ακόμη φορά κοντά στις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας – ενίσχυση συλλόγων από το Δήμο στις εκδηλώσεις τους

Το κοινωνικό πολυκατάστημα άνοιξε τις πόρτες του για μια ακόμη φορά προκειμένου να βοηθήσει και λόγω της μέρας συμπολίτες μας που μαστίζονται οικονομικά. Έτσι μοίρασε σε 500 δικαιούχους λαγάνες και χαλβά. Από πολύ νωρίς το πρωί η πρόεδρος κ. Κοσμίδου Λαρίσα και η αντιπρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κ. Αργυρέλη Ελένη καθώς και υπάλληλοι του νομικού προσώπου βρίσκονταν εκεί για να μοιράσουν τα είδη με πολύ διακριτικό τρόπο σ΄ένα περιβάλλον που είχαν φροντίσει να έχει χρώμα αποδεικνύοντας με πόσο σεβασμό αντιμετωπίζουν την περίσταση. Από νωρίς το πρωί βρέθηκε εκεί και ο Δήμαρχος Νέστου ώστε να δει πως εξελίσσεται η διαδικασία. Πολλοί σύλλογοι αιτήθηκαν στο Δήμο ενίσχυση για τις σημερινές τους εκδηλώσεις. Έτσι ο Δήμος ανταποκρίθηκε και ενίσχυσε με σαρακοστιανά τους συλλόγους Παραδείσου, Αβραμηλιάς, Ζαρκαδιάς, Μακρυχωρίου, Πετροπηγής, Ερατεινού, Αγιάσματος. Ο Δήμαρχος Νέστου συνοδευόμενος από συνεργάτες περιόδευσε στους συλλόγους ώστε να συμμετέχει κι ο ίδιος στις εορταστικές τους εκδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button