ΘΑΣΟΣΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΑΜΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : ‘’ εάν ο εθελοντισμός ήταν χάρισμα πολλών ανθρώπων ο κόσμος θα ήταν καλύτερος ‘’

Είµαι όµως υποχρεωµένος εκ των πραγµάτων να το πράξω ώστε να γνωστοποιηθούν α λ ή θ ε ι ε ς για τα όσα πολιτικά απα-ράδεκτα φανταστικά δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Παπαφιλίππου

Αρθρογραφώ από το έτος 1975 με  πολλές εκατοντάδες άρθρα, το σημερινό δημοσίευμά μου δεν είναι της προτίμησης  μου, είμαι όμως υποχρεωμένος  εκ των πραγμάτων να το πράξω ώστε να γνωστοποιηθούν  α λ ή θ ε ι ε ς  για τα όσα  πολιτικά απαράδεκτα φανταστικά δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κύριος Γεώργιος Παπαφιλίππου στην τοπική τηλεόραση SENTER  την ημέρα της κοπής της Βασιλόπιτας του Κέντρου Υγείας Θάσου.

Είπε μεταξύ των άλλων,  ‘’  Το Κέντρο Υγείας Πρίνου είναι το καμάρι της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Νομού της Καβάλας . Όταν παραλάβαμε την διακυβέρνησης της χώρας ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης , χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, ο  εξοπλισμός υποβαθμισμένος,  με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ  αποτρέψαμε την κατάρρευση και σήμερα είναι ένα Κέντρο Υγείας υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα. Είπε επίσης, να μην τα ξεχνάμε και αυτά, ότι, με τις προσπάθειες του Δ/τη του Κ.Υ. Κυρίου Αγγελόπουλο, της δικές μου μαζί με τους άλλους τότε συναδέλφους μου βουλευτές  κ.κ. Εμμανουηλίδη και Μορφίδη κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε την  μονάδα ΕΚΑΒ  στη Θάσο. ‘’

Οι έωλες περιεχομένου δηλώσεις του κ. Γεωργίου Παπαφιλίππου  ενδεχομένως  να έχουν αυτοσκοπό την  πολιτική του αυτοσυντήρηση και γενικά μία προπαγανδιστική τακτική  υπέρ του κόμματος που υπήρξε βουλευτής.

Επειδή το παρόν δημοσίευμα μου το πραγματοποιώ με την ιδιότητα του επί 17 συνεχή έτη,  από το 2002 έως το Σεπτέμβριο 2019 Προέδρου του Συλλόγου Υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας Θάσου και με την ήδη τιμητική ιδιότητά του Επιτίμου Προέδρου κατόπιν απόφασης Γενικής Συνελεύσεως του Συλλόγου και επειδή από την ίδρυση του συλλόγου έως την αποχώρησή μου από αυτό,  όλοι οι κάτοικοι και φίλοι της Θάσου,  κυρίες και κύριοι, νέες και νέοι  που ιδεολογικά και κομματικά είχαν τις δικές τους τοποθετήσεις , όλοι με συμπαραστάθηκαν στις εθελοντικές  θεάρεστες κοινωφελείς προσπάθειες μου, με εμπιστεύθηκαν την διαχείριση των δωρεών και των οικονομικών των ενισχύσεων, με έδειξαν σεβασμό και αγάπη  και εγώ σήμερα ανταποκρινόμενος με ιδιαίτερη εκτίμηση  και σεβασμό σε όλους τους κατοίκους  του νησιού μας και φίλους  όλων των πολιτικών παρατάξεων δεν θα αντιπαρατεθώ πολιτικά και κομματικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή που τις θεωρώ  καθαρά προπαγανδιστικές,  διχαστικές και επιζήμιες για το πολύτιμο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας.

Όλοι οι κάτοικοι της Θάσου μηδενός εξαιρουμένου, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών – φίλων του ΣΥΡΙΖΑ  γνωρίζουν πολύ καλά όλη την αλήθεια και φυσικά δεν θα νοιώθουν άνετα με τα όσα πολιτικά ανυπόστατα   δήλωσε ο Κύριος Γεώργιος Παπαφιλίππου.

Είναι γνωστό όχι μόνο στη Θάσο αλά ευρύτερα ότι,  από το  έτος 2002 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος Υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας από τον γράφοντα και την σύζυγό μου Αντιγόνη, αρχικά χωρίς καμία συμπαράσταση ουδενός με προσωπική πρωτοβουλία ξεκίνησα τις τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες με το Υπουργείο Υγείας  για να γίνει η παρέμβαση του συλλόγου σε δημόσιο  ακίνητο  για να επιτραπεί η  κτιριακή επέκταση του παλαιού οικήματος του Κ.Υ η γραφειοκρατία αυτή διήρκησε ορισμένους μήνες,  όλα αυτά  τα  τακτοποίησα με προσωπική   μέριμνα , χωρίς γραμματείς και ιδιαίτερες, εν συνεχεία με  πολλές συνεννοήσεις και αλλαγές εγγράφων και πρακτικών με τον  πολύτιμο συμπαραστάτη μου τότε  Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αιμίλιο Αθανασίου  ο οποίος ουδέποτε με αρνήθηκε ότι του εζήτησα, έλεγε μάλιστα στα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καβάλας ‘’ότι δίνουμε στον Κύριο Ταμανά αξιοποιούνται ‘’, έτσι  άρχισε η συνεχής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας σε όλους τους λειτουργικούς,  κτιριακούς, ιατρικούς, εξοπλιστικούς κλπ τομείς, αυτά  τα έζησαν από κοντά οι κάτοικοι του νησιού μας και βλέποντας την πρόοδο που συντελείται  στο πολύτιμο αυτό κοινωφελές  ίδρυμα το Κέντρο Υγείας ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Συλλόγου  Υποστηρικτών ‘ώστε η Θάσος μας να αποκτήσει ένα μικρό αλλά σύγχρονο θεραπευτήριο,  καταβάλλοντας με προθυμία επί σειρά ετών από το τις οικονομίες των δωρεές – οικονομικές ενισχύσεις οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για  ένα μεγάλο μέρος των επιτευγμάτων της διοίκησης του Συλλόγου Υποστηρικτών που  έχει καταστεί  σήμερα ‘’ το καμάρι της Θάσου ‘’ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά, και  όχι μόνο,  αγνοήθηκαν  από τον  κ. Γεώργιο Παπαφιλίππου

Η μη αναφορά του πρώην βουλευτή  στον μεγάλο και αναντικατάστατο  ευεργέτη  του Κέντρου Υγείας  Αξιόλογο φιλάνθρωπο επιχειρηματία από τον Λιμένα Κύριο Δημήτριο – Τάκη Ν.Χαριτόπουλο και την οικογένειά του  ήταν μία ουσιώδη παράλειψη  διότι η τεράστια  οικονομική συμβολή του για τα όσα αναγκαία πολύτιμα επιτεύχθηκαν για την κτιριακή μέριμνα, αγορές ιατρικών εξοπλισμών,  για την   εύρυθμο λειτουργία του πολύτιμου τούτου νοσηλευτικού ιδρύματος οφείλονται στην δυνατή και ακλόνητη επιθυμία- πίστη του μεγάλου ευεργέτη να αποκτήσει το νησί μας ένα  Κέντρο Υγείας που να σώζει τις ζωές των συνανθρώπων μας !  Οι σημαντικές αλλεπάλληλες  οικονομικές ενισχύσεις  του ευεργέτη  είναι καταχωρημένες  στο με προσωπική μου μέριμνα ηλεκτρονικό  Ταμείο του Συλλόγου μας που εμφαίνονται όλες οι ταμειακές μεταβολές σε τοπική τράπεζα του νησιού μας σε σκληρό δίσκο και δεν έχει το γνωστό ’’ σβήσε γράψε ‘’  Μία γνωστή ρήση λέει ‘’ όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος’’

Προσωπικά έζησα από πολύ πλησίον  τον  α π ό σ τ ο λ ο – μεγάλο ευεργέτη διότι πάντοτε όταν βρισκόμασταν σε οικονομικό αδιέξοδο η οικονομική του ενίσχυση ήταν δεδομένη. Επαναλαμβάνω,  αδιάψευστος μάρτυρας μου είναι το αλάνθαστο ηλεκτρονικό Ταμείο του Συλλόγου. Επίσης αξιόλογο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ενισχύσεις του Συλλόγου Υποστηρικτών έχουν δείξει και αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες του νησιού μας όπως Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Κυρίου Σταύρου Κοθάλη, η ακτοπλοϊκή κοινοπραξία του Κυρίου Μητσόπουλο,η Α.Ε. Μάρμαρα ΑΔΕΛΦΟΙ ΦΙΛΙΠΠΊΔΗ  κλπ.

Όλα τα παραπάνω τα μνημονεύω διότι ο Σύλλογος μας  έχει  μία παθολογική – συναισθηματική αγάπη  για την γενική ευπρεπή και άρτια λειτουργικότητα του Κ.Υ. το  θεωρούμε και ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό όπως και το σπίτι μας, πάντοτε  πρόθυμα και με αγαστή συνεργασία με τον αείμνηστο Διευθυντή Δημήτριο Έλληνα και τον διάδοχό του Κύριο Θωμά Αγγελόπουλο πράτταμε ότι έπρεπε ώστε ποτέ το Κέντρο Υγείας επί των ημερών μας μέχρι σήμερα  ουδέποτε κινδύνεψε να καταρρεύσει και ουδέποτε είχε ελλείψεις από ιατρικά μηχανήματα, όταν κάποιο ήταν απαραίτητο δίναμε εντολή στο διευθυντή να προβεί στις διαδικασίες της αγοράς,  ελλείψεις προσωπικού πάντοτε υπάρχουν και κορυφώθηκαν επί των ημερών της οικονομικής κρίσης σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, ιδιαίτερα αισθητό έγινε  όταν  οι  ελεύθερες Τραπεζιτικές συναλλαγές περιορίστηκαν  με δικαίωμα ανάληψη των 60Ε,  τις ελλείψεις του προσωπικού   τις αντιμετώπιζε ο σύλλογός μας  με την πρόσληψη εκτάκτων νοσηλευτριών, προσωπικού  ασθενοφόρων και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη, σύμφωνα με τις ταμειακές μας δυνατότητες,  η  δε επιλογή των προσλήψεων διεξάγονταν με την υπόδειξη και υπευθυνότητα του εκάστοτε διευθυντή.  Ουδέποτε το Κ.Υ. έμεινε χωρίς ασθενοφόρα και ουδέποτε κινδύνεψε με κατάρρευση, συνέβαινε τελείως το αντίθετο, η αναβάθμιση του ήτο συνεχής και ιδιαίτερα επιμελημένη.  Ενδεχομένως  πιθανόν το Κ.Υ. θα  αντιμετώπιζε μεγάλες λειτουργικές νοσηλευτικές δυσχέρειες και όμοιες κτιριακές εάν δεν είχε ιδρυθεί ο Σύλλογος μας,  προσλήψεις νοσηλευτριών  και άλλων ειδικοτήτων το Κ.Υ. δεν είχε το δικαίωμα κάνει σύμφωνα με τον νόμο,  αυτές πάντοτε γίνονταν από τον σύλλογο  μας παρακάμπτοντας ορισμένες τυπικές διαδικασίες, οι δε μηνιαίες αποδοχές των προσληφθέντων τις κάλυπτε σχεδόν στο σύνολο τους ο μεγάλος Ευεργέτης  Κύριος Δημήτριος Ν. Χαριτόπουλος και η οικογένειά του.

Όσον αφορά για το ενδιαφέρον του πρώην βουλευτή για την προσπάθεια που κατέβαλε για να δημιουργηθεί η μονάδα ΕΚΑΒ, παρέλειψε να πει, ότι, ο αείμνηστος Διευθυντής του Κ.Υ. Δημήτριος Έλληνας,  εν συνεχεία ο σημερινός διευθυντής Κύριος Θωμάς Αγγελόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ μετέβησαν αρκετές φορές στην Αθήνα για την δημιουργία μονάδας ΕΚΑΒ στη Θάσου.  Γεγονός όμως είναι πως ο κ. Γεώργιος Παπαφιλίππου συνέβαλε  για την επίσπευση της απόφασης  της μονάδας ΕΚΑΒ,  επειδή στην ζωή ου δεν υπήρξα αχάριστος, η αχαριστία είναι ψυχική διαστροφή, για την προσπάθειά του αυτή  σε μία συνάντησή μας τον ευχαρίστησα και τον συνεχάρη.

Προ των δηλώσεων του Κυρίου Γ.Παπαφιλίππου έκανε αρκετές  δηλώσεις για την λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κύριος Θωμάς Αγγελόπουλος, που ανάφερε μεταξύ των άλλων και τις ιδιαίτερες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ τους θερινούς μήνες, αλλά δεν μνημονεύθηκε καθόλου η συνεισφορά του Συλλόγου μας τους θερινούς   μήνες  σχετικά με την σίτιση και στέγαση  του προσωπικού ΕΚΑΒ και γενικά την ανεκτίμητη   συνολική ωφελιμότητα  και ύπαρξη του συλλόγου υποστηρικτών. Είμαι βέβαιος ότι η παράλειψη αυτή δεν έγινε σκόπιμα, απλώς το αναφέρω δια λόγους τάξεως. Εκείνο  όμως που νομίζω ότι έπρεπε να πράξει ο φίλος γιατρός και Διευθυντής του Κ.Υ  Κύριος Θωμάς Αγγελόπουλος  για να διαφυλάξει το κύρος  του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και του Κέντρο Υγείας  να γνωστοποιήσει δημόσια, ότι,   δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή Κυρίου Γεωργίου Παπαφιλίππου για τα περί  κατάρρευσης του Κ.Υ. και το ΚΑΜΆΡΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Η σιωπή πάντοτε δεν είναι  ‘’ χρυσός ‘’ .  Αυτό το επισημάνω διότι Προέδρευα στο Κέντρο Υγείας μέχρι τον Σεπτέμβριο 2019 δηλαδή μέχρι  προ τεσσάρων μηνών,  επίσης όλα τα μέλη του Διοικητικού μου συμβουλίου συμμετέχουν  φιλότιμα με προθυμία, ζήλο, αγάπη σε ότι έχει σχέση με την άριστη γενική λειτουργία του  νοσηλευτικού πολύτιμου για το νησί μας κοινωφελούς ιδρύματος, μάλιστα όλα τα μέλη το Δ.Σ. συμμετέχουν πολλά έτη, δύο  είναι συνεχώς από το έτος 2002. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υποστηρικτών – είναι σε καλά χέρια- το εκπροσωπούν πρόσωπα με άριστες διοικητικές ικανότητες και πληθωρικές εμπειρίες.  Κατά την γνώμη  μου θεωρώ  ότι ο πρώην βουλευτής με τις δηλώσεις του μηδένισε τα έργα και τις φιλότιμες ενδεδειγμένες και άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και το Δ.Σ.  του συλλόγου υποστηρικτών, αγνόησε  εν ψυχρώ ολόκληρο το  Δ.Σ. του Συλλόγου Υποστηρικτών  θίγοντας το  ευθέως για αδιαφορία και ανευθυνότητα τον Σύλλογο Υποστηρικτών που χάριν του οποίου (του συλλόγου)  και με την συμβουλή όλων των κατοίκων και φίλων της Θάσου απέκτησε το Κ.Υ.  πράγματι ένα Κ Α Μ Α Ρ Ι  που δεν είναι κανενός κόμματος αλλά όλων των πολιτών του νησιού μας  και όλα αυτά  μόνο και μόνο πιθανόν  να αυτοσυντηρηθεί πολιτικά ο  ίδιος και το κόμμα  που ανήκει.  Την ενέργεια του αυτή την αφήνω στην κρίση των αναγνωστών  του παρόντος δημοσιεύματός μου να την χαρακτηρίσουν  με το δικό τους σκεπτικό.

. Όλα τα 17 συνεχή έτη που προέδρευσα στον Σύλλογο Υποστηρικτών κράτησα τον σύλλογο μακριά από τα κόμματα διότι η ανάμιξη των πολιτικών σε κοινωφελή ιδρύματα απομακρύνουν τους υποστηρικτές και ευεργέτες  των ιδρυμάτων.

Κλείνοντας το μη ευχάριστο για μένα αυτό δημοσίευμα, θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι,  με στενοχώρησαν πάρα πολύ οι δηλώσεις του κ. Γεωργίου Παπαφιλίππου  που τις άκουσα από βίντεο που με απέστειλαν ηλεκτρονικά,  διότι  παρόμοιες δηλώσεις δεν κάνουν καλό στα κοινωφελή νομικά πρόσωπα, επαναλαμβάνω απομακρύνουν  τους ευεργέτες και δωρητές!  Επίσης διευκρινίζω ,  την κριτική που άσκησα για τις δηλώσεις του Κυρίου Γ.Παπαφιλίπου   έχουν  σχέση μόνον με την πολιτική  ιδιότητα του πρώην βουλευτή, τον κρίνω  ως πολιτικό και πολιτευτή.

Σημείωση. Στις φωτ. 1.- Ο μεγάλος Ευεργέτης  του Κ.Υ. Δημήτριος Χαριτόπουλος με τον  Πρόεδρο Χρήστο Ταμανά 2.- Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υποστηρικτών Χρήστος Ταμανάς  επιβλέπει την διάνοιξη των θεμελίων της νέας κτιριακής πτέρυγας του Κέντρου Υγείας. 3. Εγκαίνια της νέας κτιριακής πτέρυγας 1912  ο π. Δήμαρχος Κύριος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανοηήλ. Ο π. Διοικητής του Νοσοκ. Καβάλας Κύριος Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υποστηρικτών Κ.Υ. Κύριος Χρήστος Ταμανάς.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button