ΤΑΜΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ : ‘’ εάν ο εθελοντισμός ήταν χάρισμα πολλών ανθρώπων ο κόσμος θα ήταν καλύτερος ‘’

Είµαι όµως υποχρεωµένος εκ των πραγµάτων να το πράξω ώστε να γνωστοποιηθούν α λ ή θ ε ι ε ς για τα όσα πολιτικά απα-ράδεκτα φανταστικά δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Παπαφιλίππου

Αρθρογραφώ από το έτος 1975 με  πολλές εκατοντάδες άρθρα, το σημερινό δημοσίευμά μου δεν είναι της προτίμησης  μου, είμαι όμως υποχρεωμένος  εκ των πραγμάτων να το πράξω ώστε να γνωστοποιηθούν  α λ ή θ ε ι ε ς  για τα όσα  πολιτικά απαράδεκτα φανταστικά δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κύριος Γεώργιος Παπαφιλίππου στην τοπική τηλεόραση SENTER  την ημέρα της κοπής της Βασιλόπιτας του Κέντρου Υγείας Θάσου.

Είπε μεταξύ των άλλων,  ‘’  Το Κέντρο Υγείας Πρίνου είναι το καμάρι της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Νομού της Καβάλας . Όταν παραλάβαμε την διακυβέρνησης της χώρας ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης , χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, ο  εξοπλισμός υποβαθμισμένος,  με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ  αποτρέψαμε την κατάρρευση και σήμερα είναι ένα Κέντρο Υγείας υπόδειγμα σε όλη την Ελλάδα. Είπε επίσης, να μην τα ξεχνάμε και αυτά, ότι, με τις προσπάθειες του Δ/τη του Κ.Υ. Κυρίου Αγγελόπουλο, της δικές μου μαζί με τους άλλους τότε συναδέλφους μου βουλευτές  κ.κ. Εμμανουηλίδη και Μορφίδη κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε την  μονάδα ΕΚΑΒ  στη Θάσο. ‘’

Οι έωλες περιεχομένου δηλώσεις του κ. Γεωργίου Παπαφιλίππου  ενδεχομένως  να έχουν αυτοσκοπό την  πολιτική του αυτοσυντήρηση και γενικά μία προπαγανδιστική τακτική  υπέρ του κόμματος που υπήρξε βουλευτής.

Επειδή το παρόν δημοσίευμα μου το πραγματοποιώ με την ιδιότητα του επί 17 συνεχή έτη,  από το 2002 έως το Σεπτέμβριο 2019 Προέδρου του Συλλόγου Υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας Θάσου και με την ήδη τιμητική ιδιότητά του Επιτίμου Προέδρου κατόπιν απόφασης Γενικής Συνελεύσεως του Συλλόγου και επειδή από την ίδρυση του συλλόγου έως την αποχώρησή μου από αυτό,  όλοι οι κάτοικοι και φίλοι της Θάσου,  κυρίες και κύριοι, νέες και νέοι  που ιδεολογικά και κομματικά είχαν τις δικές τους τοποθετήσεις , όλοι με συμπαραστάθηκαν στις εθελοντικές  θεάρεστες κοινωφελείς προσπάθειες μου, με εμπιστεύθηκαν την διαχείριση των δωρεών και των οικονομικών των ενισχύσεων, με έδειξαν σεβασμό και αγάπη  και εγώ σήμερα ανταποκρινόμενος με ιδιαίτερη εκτίμηση  και σεβασμό σε όλους τους κατοίκους  του νησιού μας και φίλους  όλων των πολιτικών παρατάξεων δεν θα αντιπαρατεθώ πολιτικά και κομματικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην βουλευτή που τις θεωρώ  καθαρά προπαγανδιστικές,  διχαστικές και επιζήμιες για το πολύτιμο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μας.

Όλοι οι κάτοικοι της Θάσου μηδενός εξαιρουμένου, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών – φίλων του ΣΥΡΙΖΑ  γνωρίζουν πολύ καλά όλη την αλήθεια και φυσικά δεν θα νοιώθουν άνετα με τα όσα πολιτικά ανυπόστατα   δήλωσε ο Κύριος Γεώργιος Παπαφιλίππου.

Είναι γνωστό όχι μόνο στη Θάσο αλά ευρύτερα ότι,  από το  έτος 2002 που ιδρύθηκε ο Σύλλογος Υποστηρικτών του Κέντρου Υγείας από τον γράφοντα και την σύζυγό μου Αντιγόνη, αρχικά χωρίς καμία συμπαράσταση ουδενός με προσωπική πρωτοβουλία ξεκίνησα τις τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες με το Υπουργείο Υγείας  για να γίνει η παρέμβαση του συλλόγου σε δημόσιο  ακίνητο  για να επιτραπεί η  κτιριακή επέκταση του παλαιού οικήματος του Κ.Υ η γραφειοκρατία αυτή διήρκησε ορισμένους μήνες,  όλα αυτά  τα  τακτοποίησα με προσωπική   μέριμνα , χωρίς γραμματείς και ιδιαίτερες, εν συνεχεία με  πολλές συνεννοήσεις και αλλαγές εγγράφων και πρακτικών με τον  πολύτιμο συμπαραστάτη μου τότε  Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αιμίλιο Αθανασίου  ο οποίος ουδέποτε με αρνήθηκε ότι του εζήτησα, έλεγε μάλιστα στα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καβάλας ‘’ότι δίνουμε στον Κύριο Ταμανά αξιοποιούνται ‘’, έτσι  άρχισε η συνεχής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας σε όλους τους λειτουργικούς,  κτιριακούς, ιατρικούς, εξοπλιστικούς κλπ τομείς, αυτά  τα έζησαν από κοντά οι κάτοικοι του νησιού μας και βλέποντας την πρόοδο που συντελείται  στο πολύτιμο αυτό κοινωφελές  ίδρυμα το Κέντρο Υγείας ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Συλλόγου  Υποστηρικτών ‘ώστε η Θάσος μας να αποκτήσει ένα μικρό αλλά σύγχρονο θεραπευτήριο,  καταβάλλοντας με προθυμία επί σειρά ετών από το τις οικονομίες των δωρεές – οικονομικές ενισχύσεις οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για  ένα μεγάλο μέρος των επιτευγμάτων της διοίκησης του Συλλόγου Υποστηρικτών που  έχει καταστεί  σήμερα ‘’ το καμάρι της Θάσου ‘’ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά, και  όχι μόνο,  αγνοήθηκαν  από τον  κ. Γεώργιο Παπαφιλίππου

Η μη αναφορά του πρώην βουλευτή  στον μεγάλο και αναντικατάστατο  ευεργέτη  του Κέντρου Υγείας  Αξιόλογο φιλάνθρωπο επιχειρηματία από τον Λιμένα Κύριο Δημήτριο – Τάκη Ν.Χαριτόπουλο και την οικογένειά του  ήταν μία ουσιώδη παράλειψη  διότι η τεράστια  οικονομική συμβολή του για τα όσα αναγκαία πολύτιμα επιτεύχθηκαν για την κτιριακή μέριμνα, αγορές ιατρικών εξοπλισμών,  για την   εύρυθμο λειτουργία του πολύτιμου τούτου νοσηλευτικού ιδρύματος οφείλονται στην δυνατή και ακλόνητη επιθυμία- πίστη του μεγάλου ευεργέτη να αποκτήσει το νησί μας ένα  Κέντρο Υγείας που να σώζει τις ζωές των συνανθρώπων μας !  Οι σημαντικές αλλεπάλληλες  οικονομικές ενισχύσεις  του ευεργέτη  είναι καταχωρημένες  στο με προσωπική μου μέριμνα ηλεκτρονικό  Ταμείο του Συλλόγου μας που εμφαίνονται όλες οι ταμειακές μεταβολές σε τοπική τράπεζα του νησιού μας σε σκληρό δίσκο και δεν έχει το γνωστό ’’ σβήσε γράψε ‘’  Μία γνωστή ρήση λέει ‘’ όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος’’

Προσωπικά έζησα από πολύ πλησίον  τον  α π ό σ τ ο λ ο – μεγάλο ευεργέτη διότι πάντοτε όταν βρισκόμασταν σε οικονομικό αδιέξοδο η οικονομική του ενίσχυση ήταν δεδομένη. Επαναλαμβάνω,  αδιάψευστος μάρτυρας μου είναι το αλάνθαστο ηλεκτρονικό Ταμείο του Συλλόγου. Επίσης αξιόλογο ενδιαφέρον για τις οικονομικές ενισχύσεις του Συλλόγου Υποστηρικτών έχουν δείξει και αρκετοί άλλοι επιχειρηματίες του νησιού μας όπως Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Κυρίου Σταύρου Κοθάλη, η ακτοπλοϊκή κοινοπραξία του Κυρίου Μητσόπουλο,η Α.Ε. Μάρμαρα ΑΔΕΛΦΟΙ ΦΙΛΙΠΠΊΔΗ  κλπ.

Όλα τα παραπάνω τα μνημονεύω διότι ο Σύλλογος μας  έχει  μία παθολογική – συναισθηματική αγάπη  για την γενική ευπρεπή και άρτια λειτουργικότητα του Κ.Υ. το  θεωρούμε και ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό όπως και το σπίτι μας, πάντοτε  πρόθυμα και με αγαστή συνεργασία με τον αείμνηστο Διευθυντή Δημήτριο Έλληνα και τον διάδοχό του Κύριο Θωμά Αγγελόπουλο πράτταμε ότι έπρεπε ώστε ποτέ το Κέντρο Υγείας επί των ημερών μας μέχρι σήμερα  ουδέποτε κινδύνεψε να καταρρεύσει και ουδέποτε είχε ελλείψεις από ιατρικά μηχανήματα, όταν κάποιο ήταν απαραίτητο δίναμε εντολή στο διευθυντή να προβεί στις διαδικασίες της αγοράς,  ελλείψεις προσωπικού πάντοτε υπάρχουν και κορυφώθηκαν επί των ημερών της οικονομικής κρίσης σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, ιδιαίτερα αισθητό έγινε  όταν  οι  ελεύθερες Τραπεζιτικές συναλλαγές περιορίστηκαν  με δικαίωμα ανάληψη των 60Ε,  τις ελλείψεις του προσωπικού   τις αντιμετώπιζε ο σύλλογός μας  με την πρόσληψη εκτάκτων νοσηλευτριών, προσωπικού  ασθενοφόρων και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη, σύμφωνα με τις ταμειακές μας δυνατότητες,  η  δε επιλογή των προσλήψεων διεξάγονταν με την υπόδειξη και υπευθυνότητα του εκάστοτε διευθυντή.  Ουδέποτε το Κ.Υ. έμεινε χωρίς ασθενοφόρα και ουδέποτε κινδύνεψε με κατάρρευση, συνέβαινε τελείως το αντίθετο, η αναβάθμιση του ήτο συνεχής και ιδιαίτερα επιμελημένη.  Ενδεχομένως  πιθανόν το Κ.Υ. θα  αντιμετώπιζε μεγάλες λειτουργικές νοσηλευτικές δυσχέρειες και όμοιες κτιριακές εάν δεν είχε ιδρυθεί ο Σύλλογος μας,  προσλήψεις νοσηλευτριών  και άλλων ειδικοτήτων το Κ.Υ. δεν είχε το δικαίωμα κάνει σύμφωνα με τον νόμο,  αυτές πάντοτε γίνονταν από τον σύλλογο  μας παρακάμπτοντας ορισμένες τυπικές διαδικασίες, οι δε μηνιαίες αποδοχές των προσληφθέντων τις κάλυπτε σχεδόν στο σύνολο τους ο μεγάλος Ευεργέτης  Κύριος Δημήτριος Ν. Χαριτόπουλος και η οικογένειά του.

Όσον αφορά για το ενδιαφέρον του πρώην βουλευτή για την προσπάθεια που κατέβαλε για να δημιουργηθεί η μονάδα ΕΚΑΒ, παρέλειψε να πει, ότι, ο αείμνηστος Διευθυντής του Κ.Υ. Δημήτριος Έλληνας,  εν συνεχεία ο σημερινός διευθυντής Κύριος Θωμάς Αγγελόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ μετέβησαν αρκετές φορές στην Αθήνα για την δημιουργία μονάδας ΕΚΑΒ στη Θάσου.  Γεγονός όμως είναι πως ο κ. Γεώργιος Παπαφιλίππου συνέβαλε  για την επίσπευση της απόφασης  της μονάδας ΕΚΑΒ,  επειδή στην ζωή ου δεν υπήρξα αχάριστος, η αχαριστία είναι ψυχική διαστροφή, για την προσπάθειά του αυτή  σε μία συνάντησή μας τον ευχαρίστησα και τον συνεχάρη.

Προ των δηλώσεων του Κυρίου Γ.Παπαφιλίππου έκανε αρκετές  δηλώσεις για την λειτουργικότητα του Κέντρου Υγείας και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κύριος Θωμάς Αγγελόπουλος, που ανάφερε μεταξύ των άλλων και τις ιδιαίτερες προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ τους θερινούς μήνες, αλλά δεν μνημονεύθηκε καθόλου η συνεισφορά του Συλλόγου μας τους θερινούς   μήνες  σχετικά με την σίτιση και στέγαση  του προσωπικού ΕΚΑΒ και γενικά την ανεκτίμητη   συνολική ωφελιμότητα  και ύπαρξη του συλλόγου υποστηρικτών. Είμαι βέβαιος ότι η παράλειψη αυτή δεν έγινε σκόπιμα, απλώς το αναφέρω δια λόγους τάξεως. Εκείνο  όμως που νομίζω ότι έπρεπε να πράξει ο φίλος γιατρός και Διευθυντής του Κ.Υ  Κύριος Θωμάς Αγγελόπουλος  για να διαφυλάξει το κύρος  του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και του Κέντρο Υγείας  να γνωστοποιήσει δημόσια, ότι,   δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή Κυρίου Γεωργίου Παπαφιλίππου για τα περί  κατάρρευσης του Κ.Υ. και το ΚΑΜΆΡΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Η σιωπή πάντοτε δεν είναι  ‘’ χρυσός ‘’ .  Αυτό το επισημάνω διότι Προέδρευα στο Κέντρο Υγείας μέχρι τον Σεπτέμβριο 2019 δηλαδή μέχρι  προ τεσσάρων μηνών,  επίσης όλα τα μέλη του Διοικητικού μου συμβουλίου συμμετέχουν  φιλότιμα με προθυμία, ζήλο, αγάπη σε ότι έχει σχέση με την άριστη γενική λειτουργία του  νοσηλευτικού πολύτιμου για το νησί μας κοινωφελούς ιδρύματος, μάλιστα όλα τα μέλη το Δ.Σ. συμμετέχουν πολλά έτη, δύο  είναι συνεχώς από το έτος 2002. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υποστηρικτών – είναι σε καλά χέρια- το εκπροσωπούν πρόσωπα με άριστες διοικητικές ικανότητες και πληθωρικές εμπειρίες.  Κατά την γνώμη  μου θεωρώ  ότι ο πρώην βουλευτής με τις δηλώσεις του μηδένισε τα έργα και τις φιλότιμες ενδεδειγμένες και άοκνες προσπάθειες του Προέδρου και το Δ.Σ.  του συλλόγου υποστηρικτών, αγνόησε  εν ψυχρώ ολόκληρο το  Δ.Σ. του Συλλόγου Υποστηρικτών  θίγοντας το  ευθέως για αδιαφορία και ανευθυνότητα τον Σύλλογο Υποστηρικτών που χάριν του οποίου (του συλλόγου)  και με την συμβουλή όλων των κατοίκων και φίλων της Θάσου απέκτησε το Κ.Υ.  πράγματι ένα Κ Α Μ Α Ρ Ι  που δεν είναι κανενός κόμματος αλλά όλων των πολιτών του νησιού μας  και όλα αυτά  μόνο και μόνο πιθανόν  να αυτοσυντηρηθεί πολιτικά ο  ίδιος και το κόμμα  που ανήκει.  Την ενέργεια του αυτή την αφήνω στην κρίση των αναγνωστών  του παρόντος δημοσιεύματός μου να την χαρακτηρίσουν  με το δικό τους σκεπτικό.

. Όλα τα 17 συνεχή έτη που προέδρευσα στον Σύλλογο Υποστηρικτών κράτησα τον σύλλογο μακριά από τα κόμματα διότι η ανάμιξη των πολιτικών σε κοινωφελή ιδρύματα απομακρύνουν τους υποστηρικτές και ευεργέτες  των ιδρυμάτων.

Κλείνοντας το μη ευχάριστο για μένα αυτό δημοσίευμα, θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι,  με στενοχώρησαν πάρα πολύ οι δηλώσεις του κ. Γεωργίου Παπαφιλίππου  που τις άκουσα από βίντεο που με απέστειλαν ηλεκτρονικά,  διότι  παρόμοιες δηλώσεις δεν κάνουν καλό στα κοινωφελή νομικά πρόσωπα, επαναλαμβάνω απομακρύνουν  τους ευεργέτες και δωρητές!  Επίσης διευκρινίζω ,  την κριτική που άσκησα για τις δηλώσεις του Κυρίου Γ.Παπαφιλίπου   έχουν  σχέση μόνον με την πολιτική  ιδιότητα του πρώην βουλευτή, τον κρίνω  ως πολιτικό και πολιτευτή.

Σημείωση. Στις φωτ. 1.- Ο μεγάλος Ευεργέτης  του Κ.Υ. Δημήτριος Χαριτόπουλος με τον  Πρόεδρο Χρήστο Ταμανά 2.- Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υποστηρικτών Χρήστος Ταμανάς  επιβλέπει την διάνοιξη των θεμελίων της νέας κτιριακής πτέρυγας του Κέντρου Υγείας. 3. Εγκαίνια της νέας κτιριακής πτέρυγας 1912  ο π. Δήμαρχος Κύριος Κωνσταντίνος Χατζηεμμανοηήλ. Ο π. Διοικητής του Νοσοκ. Καβάλας Κύριος Δημήτριος Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υποστηρικτών Κ.Υ. Κύριος Χρήστος Ταμανάς.

 

 

Kοινοποιήστε

Σχολιάστε

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Διαβάστε επίσης

Το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται οι εξαγγελίες ...

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου λόγω Πάσχα. Αναλυτικά: Tο Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου ...

Το μεγαλύτερο φοιτητικό πρόγραμμα καινοτομίας & επιχειρηματικότητας από τις 12-14 Απριλίου στην Καβάλα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά και το τριήμερο 12-14 Απριλίου έρχεται στην Καβάλα ο μεγαλύτερος φοιτητικός επιχειρηματικός διαγωνισμός με σκοπό ...

Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια εκβιάζοντας τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές

Μίζες με τη… σέσουλα -Κρατικοί υπάλληλοι θησαύριζαν επί 13 χρόνια Στη… φάκα της Αστυνομίας έπεσε ...

Συμπόρευση Μάκη Παπαδόπουλου και Κώστα Κουνάκου στο ψηφοδέλτιο του «Τόπου της Ζωής μας».

Οι δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλο αναβρασμό στο Δήμο Καβάλας καθώς οι υποψήφιοι που ...

Την συμπαράσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Ζητά με Επιστολή του ο Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Επιστολή προς το Περιφερειακό Συμβούλιο απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, με την οποία ζητά ...

Αντίθετος στην υλοποίηση του Οργανισμού στο Γ.Ν. Καβάλας Δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο υλοποίησης ...

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια από τον Δήμο Θάσου για την περίθαλψης Ασθενών και Ηλικιωμένων στο σπίτι

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την διοργάνωση Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων ανέλαβε ο ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ ,η ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» ...

Δελτίο Τύπου της “Δημοτικής Θασιακής Κίνησης” για τους Υδάτινους Πόρους στην Θάσο

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ – ΜΙΚΡΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ Η νέα διοίκηση του Δήμου Θάσου οφείλει να καταρτίσει ...

Εντυπωσίασε η τεράστια Ελληνική Σημαία στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2019 στην Καβάλα. Απόδοση τιμών δόθηκε με ...

“Καβούρια” στις τσέπες Δημάρχου που επωφελείται της Ιδιότητας του για Στελέχωση Ψηφοδελτίων

Διαφορετικές στρατηγικές επιλέγουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας (Καβάλα-Παγγαίο-ΘΑΣΟ-Νέστο) στην άτυπη προεκλογική περίοδο που ...

Αγνοείται 57χρόνος ψαράς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου

Επιχείρηση εντοπισμού 57χρονου ψαρά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Θάσου. Σκάφη του ...

Παίρνουν τα Πλοία τους και Φεύγουν από την Θάσο οι Ναυτιλιακές Εταιρείες

Νεκρή Πλέον η Γραμμή Καβάλας -Πρίνου κανένα δρομολόγιο για τον χειμώνα του 2019-2020 Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες ...

Ηχηρό Μήνυμα Κινητοποίησης έστειλε η“Σύμπραξη Ευθύνης” για τις Επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές στην Θάσο

Εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε το πρωί της Κυριακής στο καλογερικό του Λιμένα της Θάσου ο ...

Στο “Καλογερικό” της Θάσου η παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης για τον Συνδυασμό του Λευτέρη Κυριακίδη

Την Ιδρυτική Διακήρυξη του Δημοτικού του Συνδυασμού παρουσιάζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης την ...

Νέα Ζηλανδία: Η στιγμή της σύλληψης του μακελάρη (Video)

Το χθεσινό μακελειό στο Κράισττσερτς σταμάτησε χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών — εκ των οποίων ...

Να Ζητήσει Συγνώμη ο Περιφερειάρχης για τις Επιπτώσεις των Ενεργειών από τους Ελαιοπαραγωγούς της Θάσου του ζητά ο Χριστόδουλος Τοψίδης

2018|Πως φτάσαμε στο σημείο μιας καταστροφικής χρονιάς στην παραγωγή ελαιολάδου της Θάσου; Ποια τα λάθη ...

Λευτέρης Κυριακίδης|Η Πολιτική και η Αποτελεσματικότητα είναι έννοιες Απολύτως Συμβατές

Ένθερμη πρόσκληση απευθύνει  ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης προς όλους τους Δημότες του Νησιού ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό λόγω θυελλωδών ανέμων

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, από σήμερα ...

“Μύλος”με το Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου Προσφυγή Πολιτών στην Αποκεντρωμένη

Σε προσφυγή κατά του κύρους της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου κατέφυγαν οι ...

Σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας μετατρέπονται τα φαρμακεία – Κινδυνεύει η δημόσια υγεία απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας

Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας μπορούν πλέον να παρέχουν νόμιμα οι φαρμακοποιοί, βάσει τροπολογίας που κατέθεσε  ο ...

Αναγνωρίστηκαν οι δράστες του ομαδικού βιασμού της Ελένη Τοπαλούδη

Ολοκληρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου η διαδικασία ταυτοποίησης (αναγνώρισης) των τριών ημεδαπών, που ...

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ...

“Αυθαίρετη Αντιδημοκρατική και Παράνομη”καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θάσου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου για τον ΧΥΤ

“Αυθαίρετη αντιδημοκρατική και παράνομη” καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Θασου την απόφασή της Διοίκησης του Δήμου ...

Δωρεά εμβολίων στους «Γιατρούς του Κόσμου» από το Επιμελητήριο Καβάλας

Μεριμνώντας για την υγεία των ευπαθών ομάδων και με σταθερή παρέμβαση στις απομακρυσμένες περιοχές στην ...

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στην προώθηση του τουρισμού υγείας προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη συμμετοχή της στο ...

Με… πλαστικό πιστόλι αποπειράθηκε να ληστέψει επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ 36χρονος , σε βάρος ...

“Macedonian products” made in Greece”Διεθνή Καμπάνια με σκοπό την διάδοση των Ελληνικών Προϊόντων

«Η καμπάνια ονομάζεται “Macedonian products made in Greece”,είναι μια διεθνής καμπάνια και όποιος μπει στο ...

Στοιχεία-σοκ του Χαμόγελου του Παιδιού: 1 στα 6 παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης

Ένα στα έξι παιδιά στην Ελλάδα θα δεχθεί στη ζωή του κάποια μορφή σεξουαλικής βίας ή ...

«Μπλόκο» του YouTube κατά των Παιδόφιλων

Τον «πόλεμο» κατά των παιδόφιλων ξεκινά το YouTube, απενεργοποιώντας τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα ...

ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και ...

Οι “Παντόφλες”και το άκυρο“Μοίρασμα”των Δρομολογίων

Οι “Παντόφλες” και τα “Αμφίπλωρα”πλοία Κάθε χρόνο γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο με τους Φορείς ...

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες στις 20 φτωχότερες της Ε.Ε., σύμφωνα με τη Eurostat

Κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκονταν το 2017 δώδεκα ελληνικές ...

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:41 το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο Νευροκόπι Σερρών. Σύμφωνα με ...

Στην 41η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “IFT Beligrade 2019” το νησί της Θάσου

Η Ελλάδα είναι με διαφορά ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες, ενώ ...

Τέλος τα Χειμερινά Δρομολόγια για Πρίνο|Καινούργιο βιολί με 4 Ναυτιλιακές

Στην πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής–Λιμένα για την τουριστική σεζόν που ξεκινά από τις 06/05/2019 έως και τις 31/10/2019 θεωρείται βέβαιη η παρουσία ...

Ιδρύεται το Διεθνες Πανεπιστήμιο με τη συνέργεια του ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική αποδείχθηκε η συζήτηση όταν ο πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ και ο ...

Διπλώματα οδήγησης: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή των εξετάσεων

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος χορήγησης διπλώματος οδήγησης, ...

“Ιρλανδικές Διαβάσεις”- Φονικές Παγίδες στο Νησί της Θάσου

Ακούμε ή διαβάζουμε (κυρίως σε πινακίδες ή σε ανακοινώσεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής) τον ...

Βασικές συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων και 1 απόπειρα στην Αλεξανδρούπολη Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 40χρονου ...

Την 1η Μαρτίου ξεκινά τα δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Η έναρξη των δρομολογίων του υδροπτέρυγου για τη γραμμή Καβάλα-Λιμένας, φαίνεται πώς θα είναι σύντομα ...

Την πρώτη προεκλογική ουσιαστικά εκδήλωσή του θα πραγματοποιήσει την 1η Μαρτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνει και ο ίδιος στον προεκλογικό αγώνα πραγματοποιώντας την ...

Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Σ. Γιαννακίδης για τις νέες δράσεις για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Από την Ξάνθη και τον κατάμεστο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΑΜΥΡΙΣ,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας ...

Κατώτατος μισθός |Τι ισχύει για τριετίες και επίδομα γάμου

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να «κλειδώσει» η εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού, καθώς από το ...

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ | Μέγιστος χρόνος μίσθωσης λατομείου 70 χρόνια

Τίθεται σε πλήρη εφαρμογή ο νέος νόμος 4512/2018 για τα λατομεία και το ΥΠΕΝ με ...

Δύο Οχήματα τύπου «Pick up» για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, πρόκειται να αφιχθούν, δυό οχήματα που πρέπει να ...

Νεκρός 38χρονος ψαράς στην Κεραμωτή Καβάλας

Δύο ερασιτέχνες ψαράδες, ανηψιό και θείο, περισυνέλεξε το πρωί ένας παράκτιος αλιέας με το σκάφος ...

CNBC: Πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα, διχασμένοι οι αναλυτές για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών

Στην αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, στο τι μέλλει γενέσθαι με το «Μακεδονικό»και την κοινοβουλευτική ...

Στο τραπέζι απόρων 100 τόνοι τρόφιµα με σκοπό του προγράµµατος, την παροχή εργασίας σε µακροχρόνια ανέργους

Σχεδόν 100 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν διατεθεί σε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες αντί να ...

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση της δόσης για «κόκκινους» δανειολήπτες

Στην οριζόντια εξωδικαστική ρύθμιση χρεών (δάνεια, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικές οφειλές, χρέη σε ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ) ...

Μερική απόσυρση της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού

Σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη στρατηγική της φαίνεται πως προχωρά η Ryanair, αποσυρόμενη ...

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας – Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου “λα-λι λαλώ”

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το θέατρο Αυλαία, παρουσιάζουν το έργο «λα-λι λαλώ» για ...

Πολιτικές κόντρες και το «Ειρήνη Υμιν» της Δήμαρχου Kαβάλας στην κοπή Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ...

Αλλαγές στην διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

επανέρχονται στην διοίκηση του Δήμου οι Στέργιος Παπαευθυμίου, Κώστας Τσάκαλος και Χρήστος Γκέντζογλου Αλλαγές στη ...

Η Θάσος μετράει τις «πληγές» της

Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια από την ισχυρή καταιγίδα Αρκετά σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί της ...