Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καβάλας ο Γιάννης Εριφυλλίδης

Ημ/νία

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του Ομίλου Καβάλα Μπροστά κ. Γιάννης Εριφυλλίδης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καβάλας στην Καπναποθήκη Ααρόν Τσιμίνο. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο χώρος που επελέγη είναι συμβολικός.

Για το θέμα αυτό δήλωσε ότι «τη Δευτέρα που μας έρχεται θα κάνουμε την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας και της προγραμματικής μας διακήρυξης για τον Δήμο Καβάλας. Θα είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση, πρώτα- πρώτα διότι θα γίνει σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο. Επιλέξαμε έναν χώρο με ιδιαίτερη σημειολογία, είναι το ισόγειο της καπναποθήκης Ααρόν Τσιμίνο, η οποία είναι κλειστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως όλες σχεδόν οι καπναποθήκες της Καβάλας. Αυτή η καπναποθήκη βρίσκεται πίσω από τις Καμάρες, μεταξύ των οδών Αμερικανού Ερυθρού Σταυρού, νυν Νυρεμβέργης και Παλαιού Υδραγωγείου. Είναι μια εκδήλωση ανοιχτή σε όλους που θα θελήσουν να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Πιστεύω και εγώ και οι συνεργάτες μου ότι θα είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση και γι’ αυτό επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο. Έχει σημασία για μας, είναι ένας από τους πυλώνες του προγράμματός μας, η επαναχρησιμοποίηση και αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος της πόλης. Των καπναποθηκών και των διατηρητέων μνημείων γενικότερα».

ΟΙ 14 ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «ευτυχώς η καπναποθήκη Τσιμίνο είναι ακόμη σε καλή κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης τη φροντίζει και δεν έχει τη φθορά που έχουν άλλες καπναποθήκες της πόλης που είναι ερειπωμένες. Είναι κρίμα τέτοια κτήρια τα οποία έχουν ανυπολόγιστη ιστορική αξία για την Καβάλα, αλλά και οικονομική αξία αν χρησιμοποιηθούν σωστά, πάνω από 50 καπναποθήκες που βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης να παραμένουν κτήρια φαντάσματα. Εμείς έχουμε στο πρόγραμμά μας προτάσεις για την αξιοποίηση των καπναποθηκών, διότι θεωρώ ότι αν υπάρξει στενή συνεργασία κράτους, Δήμου Καβάλας, Περιφέρειας και ιδιωτών μπορούμε να πετύχουμε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα την αξιοποίησή τους».

Τέλος είπε ότι «στην παρουσίαση θα αναφερθούμε στις 14 βασικές θέσεις- πυλώνες τις οποίες με συνοπτικό τρόπο αναφέρουμε στο πρόγραμμα, την προγραμματική διακήρυξη της Δημοτικής μας παράταξης. Οι θέσεις αυτές στη συνέχεια, μετά την εκδήλωση της Δευτέρας και μέχρι τις εκλογές, θα πραγματοποιηθούν ισάριθμές εκδηλώσεις στις οποίες θα αναλύουμε και με τη συμμετοχή των δημοτών που θέλουν να συνεισφέρουν με τις ιδέες τους, τις θέσεις για κάθε πυλώνα του προγράμματός μας ούτως ώστε και με τη συμμετοχή του κόσμου να συνδιαμορφώσουμε το τελικό μας πρόγραμμα».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα