ΝΕΣΤΟΣΠΑΙΔΕΙΑΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Γυμνάσιο Κεραμωτής στην Πορτογαλία

Με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus

Tο Γυμνάσιο Κεραμωτής συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα “Water Sourses and Sanitation” πραγματοποίησε την πρώτη LTTA (Learning, Teaching, Training Activitie) συνάντηση – 21 με 27 Φεβρουαρίου 2018, στην πόλη Funchal (νήσος Madeira-Πορτογαλία).

Για τη δράση μετακινήθηκαν 5 μαθητές του Γυμνασίου Κεραμωτής (με 2 συνοδούς καθηγητές), οι οποίοι και συνεργάστηκαν με εταίρους από Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Πορτογαλία.

Στο χώρο του σχολείου υποδοχής τα παιδιά από τις συμμετέχουσες χώρες δούλεψαν σε ομάδες με κεντρικό θέμα «υπερθέρμανση του πλανήτη και υδάτινοι πόροι» και αφού αντάλλαξαν πληροφορίες και υλικό, συζήτησαν, ευαισθητοποιήθηκαν και κατέγραψαν τα συμπεράσματα τους ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν παρουσιάσεις με τα τελικά αποτελέσματα.

Ειδικοί επιστήμονες της περιοχής υλοποίησαν ενδιαφέρουσες και διεξοδικές εισηγήσεις σχετικές με το νερό και τα θέματα διαχείρισής του.

Επίσης ψηφίζοντας οι εταίροι για το αντιπροσωπευτικό logo της σύμπραξης επέλεξαν ανάμεσα σε πολλά προτεινόμενα το Ελληνικό logo, το οποίο θα συμβολίζει πλέον και θα δίνει ταυτότητα στο project, καθ όλη τη διάρκεια υλοποίησής του.

Ως ξεχωριστούς προορισμούς στις ξεναγήσεις και περιηγήσεις μας στο νησί μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής: τροπικός κήπος Monte Palace Garden, ακρωτήριο Cabo Girao, φυσικές πισίνες Porto Moniz, αρδευτικό δίκτυο Levada Caldeirao Verde, κοινότητα Santana, δασική τοποθεσία Balcoes de Ribeiro Frio, σπήλαια Sao Vicente, ηφαιστειακό κέντρο Volcanism Centre και παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής ρούμι – Porto da Cruz.

Θα λέγαμε ότι η Μαδέρα μαγεύει τον επισκέπτη και τον κερδίζει από τη πρώτη στιγμή. Οι γεμάτες αντιθέσεις εικόνες με το ηφαίστειο, τα πανύψηλα βουνά, τα πλούσια τροπικά δάση και οι όμορφες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο το οποίο δίκαια δίνει το χαρακτηρισμό του παγκόσμιου τουριστικού προορισμού στο νησί.

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στην ξεχωριστή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν οι οικοδεσπότες, Πορτογάλοι χαρίζοντάς μας αξέχαστες και μοναδικές στιγμές.

Εξετάζοντας μια διαφορετική πτυχή του ίδιου project οι ομάδες εργασίας έδωσαν το επόμενο ραντεβού τους στο Gdansk της Πολωνίας, το τρίτο δεκαήμερο Μαΐου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button