Βουλή: Έσκισε το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Βελόπουλος

Ημ/νία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, έσκισε το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής.

Στην ομιλία του, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι η Πρόεδρος των Σκοπίων αλλά ο τρόπος και η λογική με την οποία μαθαίνουν την ιστορία τους.

«Όλοι εδώ μας λέγατε ότι: “κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων”. Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πήραν την “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα, πήραν την “Μακεδονία” (σκέτη) και εμείς τώρα ερχόμαστε και δήθεν τους απειλούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ένταξή τους στην ΕΕ. Εσείς σταματήσατε να αποκαλείτε τη χώρα Σκόπια και την ονομάζετε Βόρεια Μακεδονία. Εκείνοι δεν σταμάτησαν ποτέ να αποκαλούν τη χώρα τους Μακεδονία. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως «εμείς στην Ελληνική Λύση θα τιμήσουμε το δάκρυ του Καραμανλή για την Μακεδονία» και συμπλήρωσε: «η λύση για το Σκοπιανό είναι μία: εάν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση θα σκίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτό θα κάνουμε!».

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προχώρησε σε μία πρωτοφανή κίνηση και έσκισε το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών από το βήμα της Βουλής.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα