Υπογραφή συμβάσεων για εργασίες στα λιμάνια Λιμένα και Πρίνου απο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

Ημ/νία

«Υπογραφή Συμβάσεων των έργων: “ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΑΛΩΣΗΣ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΙΝΟΥ ΘΑΣΟΥ” και “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΒΑΘΩΝ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ”»

Σήμερα, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Θάσου κ. Δημήτριο Μανίτσα και τον κ. Ετμεκτζόγλου Αθανάσιο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΕΤΜΕΚΤΖΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ», οι συμβάσεις για την εκτέλεση των έργων:

α) «ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΑΛΩΣΗΣ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΙΝΟΥ ΘΑΣΟΥ», συνολικής δαπάνης 142.470,55€ με ΦΠΑ.

β) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΒΑΘΩΝ ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ», συνολικής δαπάνης 97.931,81€ με ΦΠΑ.

Το έργο στον Πρίνο αφορά στην εκβάθυνση και στις δυο λιμενολεκάνες (ανατολική και δυτική), η οποία θα γίνει σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Το έργο στην Θάσο (Λιμένας) Θάσου αφορά στην εκβάθυνση της λιμενολεκάνης του Νέου Λιμένα , η οποία θα γίνει σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Στόχος και των δύο έργων είναι η αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών των δύο λιμένων από προσχώσεις και η διασφάλιση της απρόσκοπτης προσγειάλωσης των πορθμείων.

Σχετικά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας σχετικά δήλωσε:

«Η εξασφάλιση των συνθηκών διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας των λιμένων της Θάσου είναι ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία της Θάσου με την ηπειρωτική χώρα.

Ως Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, που έχουμε την ευθύνη για τις λιμενικές εγκαταστάσεις, εργαζόμαστε αδιαλείπτως, με σχέδιο, με όραμα και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να είναι δεδομένη και διασφαλισμένη η απρόσκοπτη λειτουργία των επιβατικών λιμένων και πορθμείων της Θάσου».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα