«Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι πολιτικός κρατούμενος από τον κ. Μουριάδη», δήλωσε ο Κώστας Μπουμπούνας για την άρνηση του δημάρχου να τον ορκίσει δημοτικό σύμβουλο

Ημ/νία

Μετά την παραίτηση του δημοτικού Συμβούλου Καβάλας κ. Γιάννη Μούτλια, ο δεύτερος επιλαχών ήταν ο κ. Κώστας Μπουμπούνας. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης δεν τον όρκισε ακόμη καθώς προέκυψε θέμα ασυμβίβαστου με τον κ. Μπουμπούνα να στέλνει εξώδικο. Ο τελευταίος έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι «ο κ. Μέγας είχε απόλυτο δίκιο, διότι βρήκα κι εγώ την εγκύκλιο του 2019 που έχει γραφτεί για να επεξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει σ’ αυτές τις εκλογές που έγιναν. Γράφει τα εξής, που θα έπρεπε να ξέρει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας . Δεν έχει δικαίωμα να με κρίνει εμένα ο δήμαρχος. Το κώλυμα υπάρχει όσον αφορά την υποψηφιότητα. Από τη στιγμή που εγκρίνεσαι από το Πρωτοδικείο, γίνονται οι εκλογές και σφραγίζονται τα αποτελέσματα, έχει τελειώσει η διαδικασία. Από ‘κει και πέρα υπάρχει μόνο η διαδικασία του ασυμβίβαστου. Η εγκύκλιος αναφέρει ότι αυτό το κρίνει το διοικητικό πρωτοδικείο με διαπιστωτική πράξη μετά από ένσταση κάποιου που έχει έννομο συμφέρον. Ο δήμαρχος πρέπει να με ορκίσει κι αν κάποιος έχει έννομο συμφέρον, να προσφύγει. Και μετά θα το αποφασίσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Ο δήμαρχος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα. Εγώ αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι πολιτικός κρατούμενος από τον κ. Μουριάδη. Δεν με θέλει για τους δικούς του λόγους προφανώς και προσπαθεί να βρει χίλιους τρόπους να με αποβάλλει. Αλλά δεν θα μπορέσει. Έχω ετοιμάσει εξώδικο. Το στέλνω στον δήμαρχο και τον εγκαλώ να με ορκίσει άμεσα, αλλιώς είναι παράβαση καθήκοντος αυτό που κάνει. Η διάταξη είναι σαφέστατη, δεν υπάρχει άλλη διαδικασία».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με την εγκύκλιο έχω διοικητική παραλαβή σε όλα τα έργα, δηλαδή ο κύριος του έργου το παραλαμβάνει προς χρήση. Και για το Ζουμπουλάκειο έχει γίνει διοικητική παραλαβή και για την Παιδόπολη, έργα που έχουν σταματήσει οριστικά από το 2017-18, Παιδόπολη από το 2015-16. Σύμφωνα με τις ερμηνείες του κ. Κουνάκου, του γνωστού μπουρδολόγου της Καβάλας, ότι εγώ έχω ασυμβίβαστο και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουνάκος χωρίς να διαβάσει τι ακριβώς συμβαίνει, έχει άποψη κι έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους υπόλοιπους ψάχνοντας να βρουν με ποιον τρόπο θα με αποβάλλουν. Αλλά δυστυχώς δεν μπορούν. Αυτό είναι πολιτική δίωξη».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα