Ικανοποιητική η κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα

Ημ/νία

Ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργος Βαφείδης σημείωσε ότι όντως υπάρχει μία καλή κίνηση.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ήταν καλά τα Χριστούγεννα για την εστίαση. Ο κόσμος είχε ανάγκη να βγει στους δρόμους και να διασκεδάσει μετά από δύο χρόνια λόγω covid. Βοήθησε αρκετά και ο καιρός, οπότε σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν καλό. Ωστόσο αυτή η καλή κίνηση για τα καταστήματά μας ήταν μόνο για τις 2-3 τελευταίες μέρες της εβδομάδας, σε αντίθεση με άλλα χρόνια που ξεκινούσε να διαφοροποιείται προς το καλύτερο 10-15 μέρες πριν τις γιορτές, δηλαδή στις αρχές του μήνα.

Οι πελάτες ήταν ντόπιοι. Υπήρχαν και κάποιοι περαστικοί ενώ οι τουρίστες από τα γειτονικά κράτη ήταν ελάχιστοι. Δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση το καλοκαίρι. Αυτές τις μέρες βασιζόμαστε παραδοσιακά στους ντόπιους».

ΤΙΜΕΣ

Στη συνέχεια είπε ότι «έγινε προσπάθεια για να μείνουν οι τιμές στα επίπεδα που βρισκόντουσαν. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αυξήσεις, αν και τα κόστη είναι πιο υψηλά απ’ ό,τι ήταν. Προσπαθούμε να παραμείνουμε σ’ αυτά τα επίπεδα διότι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση. Θα ήταν οδυνηρό να ανέβαιναν και οι δικές μας τιμές, θα ήταν η χαριστική βολή στον καταναλωτή. Οι λογαριασμοί έχουν μείνει στα ίδια υψηλά επίπεδα. Εξακολουθούν να είναι ο φόβος και ο τρόμος των συναδέλφων. Μας αγχώνουν περισσότερο κι από ενοίκιο.

Περιμένουμε καλύτερη κίνηση αυτήν την εβδομάδα μετά τα Χριστούγεννα, πριν την Πρωτοχρονιά. Ο καλό καιρός θα βοηθήσει και εμάς και τους καταναλωτές».

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

Τέλος είπε ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει ισορροπημένο ισοζύγιο στο άνοιγμα και το κλείσιμο των καταστημάτων. Λίγα καταστήματα κλείνουν, αλλά λίγα είναι και αυτά που ανοίγουν. Αυτό δεν είναι καλό στοιχείο για τον κλάδο. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια έξαρση αν και ο υπερ-επαγγελματισμός δημιουργεί πρόβλημα».

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα