Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: «Στην εμμονική δυσφήμηση της Ελλάδας με πολιτική σκοπιμότητα θα απαντήσει και πάλι ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα»

Ημ/νία

Στην εμμονική δυσφήμιση της Ελλάδας, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, αναφέρθηκε η Ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η κα Ασημακοπούλου επισήμανε ότι είναι η 6η φορά που συζητιέται στην Ολομέλεια το «κράτος δικαίου στην Ελλάδα». Αφού κατέστησε σαφές πως έχουν απαντηθεί διεξοδικά όλα τα θέματα από τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, από την Ελληνική Κυβέρνηση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας στη αίθουσα της Ολομέλειας και ενώ δεν έχει προκύψει κανένα καινούργιο στοιχείο που να δικαιολογεί τη συζήτηση, τόνισε ότι «υπάρχουν στιγμές που πρέπει να λες τα πράγματα με το όνομά τους».

Η Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι τις 5 πρώτες φορές το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε, λόγω των εκλογών στην Ελλάδα, αναφερόμενη παράλληλα στην επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις και στο προβάδισμα που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, παρά τα προβλήματα των πολιτών.

Στη συνέχεια, η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι σε αυτή την αίθουσα επιμένουν εμμονικά να δυσφημίζουν την Ελλάδα για πολιτικό όφελος, έχουν κομματική ή προσωπική ατζέντα και τους ενοχλεί, προφανώς, το ηγετικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Η κα Ασημακοπούλου έκλεισε την παρέμβασή της λέγοντας ότι «ακόμη και οι εμμονές, όμως, έχουν ημερομηνία λήξεως και ο ελληνικός λαός ξέρει την αλήθεια και για το κράτος δικαίου και για την ελευθεροτυπία. Στην εμμονική δυσφήμηση της Ελλάδας με πολιτική σκοπιμότητα θα απαντήσει και πάλι ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα».

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Ευχαριστώ κα Πρόεδρε,

Είναι η 6η φορά, που συζητάμε το «κράτος δικαίου στην Ελλάδα» εδώ στην Ολομέλεια, όταν έχει απαντηθεί διεξοδικά, σε όλα τα θέματα έχουν δοθεί απαντήσεις από εμάς, από την Ελληνική Κυβέρνηση ενώπιον της Κομισιόν, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας σε αυτή την αίθουσα και όταν δεν έχει προκύψει και κανένα καινούργιο στοιχείο.

Υπάρχουν, λοιπόν, στιγμές που πρέπει να λες τα πράγματα με το όνομά τους.

Τις 5 πρώτες φορές που συζητήσαμε αυτό το θέμα ο λόγος ήταν ότι στην Ελλάδα είχαμε εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε συντριπτικά σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις και, παρά τα προβλήματα των πολιτών, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα προβάδισμα 20 ποσοστιαίων μονάδων στις δημοσκοπήσεις.

Οπότε ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και για τη σημερινή 6η συζήτηση.

Τον Ιούνιο έχουμε Ευρωεκλογές, αυτό είναι το θέμα, και κάποιοι σε αυτή την αίθουσα επιμένουν εμμονικά να δυσφημίζουν την Ελλάδα για πολιτικό όφελος, έχουν κομματική ή προσωπική ατζέντα και τους ενοχλεί, προφανώς, το ηγετικό προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακόμη και οι εμμονές, όμως, έχουν ημερομηνία λήξεως και ο ελληνικός λαός ξέρει την αλήθεια και για το κράτος δικαίου και για την ελευθεροτυπία. Στην εμμονική δυσφήμηση της Ελλάδας με πολιτική σκοπιμότητα θα απαντήσει και πάλι ο ελληνικός λαός στις 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα