Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Αρμενικής Κοινότητας Καβάλας για τη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ

Ημ/νία

Η Αρμενική Κοινότητα Καβάλας, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, ενημέρωσε το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου 2024 τους πολίτες της Καβάλας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο γηγενής αρμενικός πληθυσμός του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ, μετά τη στρατιωτική επίθεση που πραγματοποίησε το Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στις 5 Οκτωβρίου 2023 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με συντριπτική πλειοψηφία, καταδικάζοντας απερίφραστα την εθνοκάθαρση του αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, μεταξύ των οποίων και 30.000 παιδιά.

Το EuropeansforArtsakh είναι ένα κίνημα υποστήριξης, το οποίο συσπειρώνει 500 οργανώσεις από 17 χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων 90 ελληνικών οργανώσεων. Οι παραπάνω φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καταγγείλουν από κοινού τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ηρωικοί πολίτες του Αρτσάχ. Την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης εκπροσώπησε η πόλη της Καβάλας.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα