ΔΕΥΑΘ: Ενημέρωση προς τους καταναλωτές μας στη Σκάλα Καλλιράχης για την πολυήμερη διακοπή υδροδότησης

Ημ/νία

Από το Σάββατο 9/9 το πρωί, που το νερό της γεώτρησης της Σκάλας Ραχωνίου, σταμάτησε να “πέφτει” στη δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης, το προσωπικό της Επιχείρησης κατέβαλλε προσπάθειες για τον εντοπισμό του προβλήματος, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα στις 12:30 μ.μ.
Αρκετές φορές, ο εντοπισμός της ζημιάς στο δίκτυο ύδρευσης μήκους περίπου 11 χιλιομέτρων (αγωγός pvc διατομής Φ160), που τροφοδοτεί τη δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.
Στη τελευταία αυτή περίπτωση, χρειάστηκε να ελεγχθεί ο αγωγός με τη βοήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και προσωπικού, σε πολλά σημεία του για να απομονωθούν τα τμήματα εκείνα που η παροχή του νερού ήταν η επιθυμητή και να εστιαστεί ο έλεγχος στα υπόλοιπα.
Το σημείο που εντοπίστηκε η θραύση ελέγχθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες χωρίς τον παραμικρό εντοπισμό διαρροής. Η διαρροή βγήκε στην επιφάνεια μόλις σήμερα, μετά από 4 ημέρες και τελικά μπόρεσε να εντοπιστεί.
Το σημείο της ζημιάς ήταν στο τέλος του οικισμού της Σκάλας Σωτήρος προς τη Σκάλα Καλλιράχης με το νερό να καταλήγει στη θάλασσα.
Η δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης, τώρα, δέχεται 45 κυβικά την ώρα με την κατανάλωση ζητάει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απ αυτή, γι αυτό και η πλήρη αποκατάσταση του συστήματος θα γίνει μετά από αρκετές ώρες.
Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία σας και εργαζόμαστε ώστε να μην έρχεται κανείς από τους καταναλωτές μας αντιμέτωπος με θέματα έλλειψης υδροδότησης, είναι φορές που δεν το κατορθώνουμε.
Με το δεδομένο ότι η αντικατάσταση του συνολικού μήκους του αγωγού, που τροφοδοτεί με νερό τη δεξαμενής της Σκ Καλλιράχης έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος προϋπολογισμού 1.575.000 ευρώ, περιστατικά τέτοιου είδους θα ανήκουν στο παρελθόν μετά το τέλος του έργου, που εκτιμάται σε έξη μήνες από σήμερα.

Για να δείτε το βίντεο της ζημιάς πηγαίνετε στα Reels της σελίδας.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα