Διαγωνισμός Φωτογραφίας – 30 χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας

Ημ/νία

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Αστυνομίας, Απόστολος Μουμτσάκης, ο πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» Παναγιώτης Αγγελίδης και ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού φωτογραφίας, Γιώργος Μυτιληνός, παρουσίασαν κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Δημοτική Αγορά Καβάλας, τη βασική στόχευση, καθώς και τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού καλλιτεχνικής φωτογραφίας τρίμηνης διάρκειας, με αφορμή τα τριάντα χρόνια λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (1992-2022), που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Τη συνέντευξη Τύπου «άνοιξε» ο κ. Μουμτσάκης, ο οποίος έδωσε έμφαση στους στόχους του διαγωνισμού που αφορά, κυρίως, στην παροχή κίνητρου σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να εκφράσουν, αφενός μεν τη δημιουργικότητά τους, αφετέρου δε, να κληθούν μέσα από το περιεχόμενο και την πρωτοτυπία, τη σύνθεση και την τεχνική να αναδείξουν ιδιαίτερες αποτυπώσεις της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας, καθώς και τη σύνδεσή της με την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης, πίσω από τη φωτογραφία τους.

Ο κ. Αγγελίδης με τη σειρά του, έδωσε έμφαση στο γεγονός, ότι η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», για πρώτη φορά, υλοποιεί έναν διαγωνισμού φωτογραφίας τρίμηνης διάρκειας, ο οποίος έχει ως στόχο να αναδείξει τη διεισδυτική ματιά επαγγελματιών και ερασιτεχνικών φωτογράφων. Παράλληλα, ανέφερε ότι συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στο να δημιουργηθούν και οι ιδανικές συνθήκες για να εκφραστούν καλλιτεχνικά σε ένα κτήριο με πλούσια ιστορία εδώ και 30 χρόνια στο εμπορικό και οικονομικό περιβάλλον της καρδιάς της πόλης.

Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του επετειακού διαγωνισμού φωτογραφίας, Γιώργος Μυτιληνός, ο οποίος επεξήγησε τους όρους τους διαγωνισμού που περιγράφονται στην προκήρυξη, τονίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο προσωπικά, καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής να συμμετέχουν σε έναν διαγωνισμό που έχει στο επίκεντρο την ανάδειξη ιδιαίτερων πτυχών του σημαντικού αυτού κτηρίου της πόλης. Παράλληλα, συνέστησε στους συμμετέχοντες να εξαντλήσουν την έμπνευσή τους και να δουν αυτό που «κρύβεται» πίσω από το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας, μέσα από την προσωπική, φωτογραφική τους αντίληψη.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίο συνεχάρη τα στελέχη της « ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για την υλοποίηση του διαγωνισμού φωτογραφίας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Δημοτική Αγορά Καβάλας, όλα αυτά τα χρόνια, ως σύγχρονο τοπόσημο.

Στο ίδιο πλαίσιο, τοποθετήθηκε και ο διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας & Λοιπών Δραστηριοτήτων της Επιχείρησης, Αλέξης Βρεττός, τονίζοντας ότι το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς μέσα από την καθημερινότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, καθώς και των επισκεπτών, μπορούν να προκύψουν ιδιαίτερες φωτογραφικές λήψεις.

Διάρκεια Διαγωνισμού: 15 Ιουλίου 2022 – 15 Οκτωβρίου 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα