Δημόκριτος: Αεροδρόμιο “υψηλών VIP” απαιτήσεων για 24 ώρες

Ημ/νία

Ένα πρωτοφανές κυκλοφοριακό “χάος” έζησε το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη που όμοιο του δεν είχε συμβεί στο παρελθόν.

Αφορμή ήταν η πανηγυρική εκδήλωση έναρξης κατασκευής του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης αεριοποίησης φυσικού αερίου της Gastrade, παρουσία τριών Πρωθυπουργών, ενός Προέδρου κράτους και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Τρίτη 3/5/2022.

Με ανακούφιση για το αποτέλεσμα αν και κουρασμένος μετά από μια πολυήμερη προεργασία, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και διευκρίνισε, ότι αυτή ήταν μια ξεχωριστή επιχείρηση για τα δεδομένα ενός περιφερειακού αεροδρομίου, πολλών απαιτήσεων και προσδοκιών.

Σε αυτό συνέβαλαν με προθυμία και αγόγγυστα, εκτός του προσωπικού του αεροδρομίου και το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και εταιρειών διαχείρισης αεροσκαφών, καθώς και των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και της XII ΜΚ/ΜΠ. “Όλοι δούλεψαν σε συνθήκες πρωτόγνωρες αφού οι βαθμοί δυσκολίας σε κάθε τομέα ήταν πολλαπλάσιοι του κανονικού ρυθμού λειτουργίας και απαιτήσεων του αεροδρομίου”.

“Στα 22 χρόνια που είμαι στο αεροδρόμιο”, τόνισε ο κ. Ζαντανίδης, δεν έχω ζήσει παρόμοια περίπτωση εκτός από μια επίσκεψη προσκεκλημένων της ΕΕ για την μετανάστευση, με πολύ μικρότερο όγκο επισκεπτών…”.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ημέρας οφείλεται στο γεγονός, ότι τα αεροσκάφη ήταν VIP, κάτι που σημαίνει, ότι έχουν ξεχωριστή διαχείριση και στάθμευση από αυτή των εμπορικών πτήσεων ή άλλων πτήσεων των σχολών πιλότων ή στρατιωτικών αεροσκαφών που λειτουργούν στο αεροδρόμιο.

Έτσι την Τρίτη 3/5 στο αεροδρόμιο Δημόκριτος από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ προσγειώθηκαν πέντε (5) VIP αεροσκάφη, μέσω των οποίων διακινήθηκαν περισσότεροι από 120 ειδικοί επιβάτες (επίσημοι και οι συνοδείες τους), συν των πέντε (5) καθημερινών δρομολογίων του αεροδρομίου.

Σ’ αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η προετοιμασία, που ξεκίνησε πριν από έξι ημέρες, όπου με τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και των αντιπροσωπειών πρεσβειών των χωρών που συμμετείχαν, επετεύχθη η τήρηση των μέτρων ασφαλείας της Αεροναυτιλίας, αλλά και των μέτρων προστασίας security στο έδαφος.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους όσοι εργάσθηκαν και αυτό φάνηκε στα πρόσωπα κατά την ώρα της αναχώρησης των επισκεπτών, αλλά και στην απόλυτη ικανοποίηση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που ήταν καλεσμένος της Gastrade. Όλα τα αεροσκάφη κινήθηκαν με ασφάλεια, ενώ δεν χρειάσθηκε ο ανεφοδιασμός κανενός όσων προσγειώθηκαν στον αεροδιάδρομο της Αλεξανδρούπολης.

Ήταν ένα δυνατό crash test για το “Δημόκριτος” το χθεσινό, “κάτι που βγάζει στην επιφάνεια και την ανάγκη να προστεθούν κάποια μέλη προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες όπως είναι οι Αερολιμενικοί και οι Τηλεπικοινωνιακοί, αλλά η Υ.Π.Α μας ακούει…” διαβεβαιώνει ο κ. Ζαντανίδης, “οπότε όλα είναι διαχειρίσιμα”.

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

ΕΡΤ Ορεστιάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα