«Έχουμε στόχο να θέσουμε τέρμα σε αυτήν την πολιτική που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Τάσος Ιωαννίδης

Ημ/νία

Στις 9 Νοεμβρίου έχει προκηρυχθεί Πανελλαδική απεργία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσο Ιωαννίδη θέλουν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση καθώς δεν έχουν δοθεί καθόλου αυξήσεις στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την άλλη εβδομάδα, στις 9 Νοεμβρίου, έχουμε τη γενική απεργία που γίνεται με τους εργαζόμενους και στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε στόχο να θέσουμε τέρμα σε αυτήν την πολιτική που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα εδώ και 12 χρόνια όχι μόνο δεν είδαν καμία αύξηση στο μισθό μας αλλά είχαν και περικοπές που έφτασαν μέχρι το 40%. Έχουν μειωθεί όλα δραματικά, καταργήθηκαν ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-17 για τη μισθολογική εξέλιξη και μειώθηκε και το αφορολόγητο. Πάμε, δηλαδή, από το κακό στο χειρότερο. Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, αλλά δυστυχώς δεν προβλέπεται καμία αύξηση για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Κι ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11%. Από την άλλη, η ακρίβεια εξανεμίζει όλο το εισόδημά μας».

ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ζητά την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο δημόσιο από 1 Ιανουαρίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που είχε μέχρι 12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, θα πάρει «μηδέν» αύξηση. Αυτοί που έχουν από 12 χιλιάδες έως 20 χιλιάδες ευρώ, θα πάρουν αύξηση από 1,83 ευρώ το μήνα μέχρι 14,66 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, γελάμε όλοι. Εμείς δεν θα το ανεχθούμε άλλο αυτό. Η απεργία της 9ης Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί και ήδη όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα βρισκόμαστε σε εγρήγορση».

Να σημειωθεί ότι χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» σχετικά με την απεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα