Εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας τριών μετεωρολογικών σταθμών στο Δήμο Καβάλας

Ημ/νία

Mε ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την εγκατάσταση και την έναρξη λειτουργείας τριών μετεωρολογικών σταθμών, επαγγελματικών προδιαγραφών, του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το METEOKAV.

Οι τρείς μετεωρολογικοί σταθμοί είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι εντός του Δήμου, με έναν σταθμό εντός της πόλης της Καβάλας, έναν στο κάμπο των Φιλίππων και έναν στο ορεινό κομμάτι του Δήμου. Η επιλογή των σημείων έγινε με κριτήριο την όσο τον δυνατόν καλύτερη μετεωρολογική κάλυψη της περιοχής σε συνδυασμό με το υπάρχον μετεωρολογικό δίκτυο.

ΣΤΑΘΜΟΙ

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος σταθμός βρίσκεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (περιοχή Νεαπόλεως), ο δεύτερος στο Βιολογικό Καθαρισμό νότια του Δάτο και ο τρίτος στο ορεινό χωριό του Λυκόστομου σε υψόμετρο 750μ.

1️⃣ ΝΕΑΠΟΛΗ: https://www.meteokav.gr/depos/
2️⃣ ΔΑΤΟ: https://www.meteokav.gr/dato/
3️⃣ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟ: https://www.meteokav.gr/lykostomo/

Ο σταθμοί πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να δίνουν καταγραφές με μεγάλη ανάλυση αλλά και ακρίβεια.

ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος του Δήμου Καβάλας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών και καμερών σε συνεργασία με το METEOKAV για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση όσον αφορά τις μετεωρολογικές καταγραφές στο σύνολο του Δήμου και την αύξηση της ικανότητάς του να παρεμβαίνει εύστοχα και έγκαιρα για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων.

Τέλος, στις ιστοσελίδες των σταθμών είναι διαθέσιμο δημόσια και δωρεάν το κλιματικό αρχείο που δημιουργείται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς δείχνοντας την προσήλωση του Δήμου στην στρατηγική πλήρως ανοιχτών και δωρεάν δεδομένων για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και για την ενημέρωση του καθενός.

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα