Ελπίζουμε σε απομάκρυνση της κρίσης” τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδωρος Χατζηχρήστος

Ημ/νία

Τάσεις εξισορρόπησης παρουσιάζουν οι τιμές στην ενέργεια και στην Καβάλα, γεγονός που δίνει μία οικονομική ελάφρυνση στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε ότι υπάρχει μία υποχώρηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση της ενέργειας που είναι υπεύθυνη για την κρίση της ακρίβειας.

Εξαιτίας της αύξησης των τιμών στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό και φυσικό αέριο εμείς έχουμε το πρόβλημα και αναγκαζόμαστε να πάμε σε ανατιμήσεις όπως επίσης δεχόμαστε και ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.

Αυτό πιστεύω ότι θα σταματήσει το επόμενο διάστημα βλέποντας και τα μέτρα της κυβέρνησης τόσο με το ηλεκτρικό ρεύμα και περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει με τα καύσιμα νομίζω ότι εφόσον καταφέρουμε να έρθουμε σε κανονικά επίπεδα στα θέματα της ενέργειας θα σταματήσουν οι ανατιμήσεις και ίσως να δούμε και μειώσεις μια και όταν μειώνονται οι τιμές αυξάνεται η κατανάλωση και ο τζίρος.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να βρεθώ στα Τρίκαλα και εκεί είδα τον υπουργό κ. Σκρέκα με τον οποίο μιλήσαμε για τα μέτρα που έρχονται. Είδαμε τις μειώσεις της Β` προσαρμογής στις επιχειρήσεις και μου είπε ότι από 1/7 δεν θα έχουμε ρήτρα κάτι το οποίο θα μας κάνει χαρούμενους και θα μας ανακουφίσει περισσότερο. Περιμένουμε να δούμε μέτρα και για τα καύσιμα μια και το πρόβλημα είναι παν ευρωπαϊκό. Είδαμε την ΕΕ να παίρνει πρωτοβουλίες και ας δούμε πώς θα αντιμετωπισθούν και αυτά τα θέματα”.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Ο ίδιος κάνει λόγο για θετικά μηνύματα. “Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η αποκλιμάκωση αλλά να μπούμε σε κανονική κατάσταση. Αν περάσουν 6 μήνες και δούμε τα ίδια το πρόβλημα θα είναι και πάλι εμπρός μας” τόνισε καταληκτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη μεταναστών στη Νέα Ηρακλείτσα- Βίντεο

Αστυνομική καταδίωξη πραγματοποιείτε αυτή...

Reuters: Η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

Οκτώ Έλληνες διπλωμάτες απελαύνει...

Υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας ο Λεωνίδας Παππάς

Ο Δικηγόρος Καβάλας Λεωνίδας...