Επίσκεψη Μέτιου στην Interplast: 99,4 εκ. € για τις επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ από τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ημ/νία

Με πόρους που ξεπερνούν τα 99,4 εκ. € θα ενισχυθούν 189 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον Αναπτυξιακό Νόμο (4399/2016), μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης από την Περιφέρειά μας των 394 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν συνολικά.

Αν σε αυτό το ποσό συνυπολογιστεί και η ιδιωτική χρηματοδότηση, το συνολικό ύψος των επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου ανέρχεται στα 217,7 εκ. €. Συγκεκριμένα:

Στον τομέα της μεταποίησης, 110 επιχειρήσεις τροφίμων, συσκευασιών, σωλήνων δικτύου, μαρμάρου, οινοποιίας κτλ. θα ενισχυθούν με 70,1 εκ. €

Στον πρωτογενή τομέα, 55 επιχειρήσεις αγροτικών καλλιεργειών, κτηνοτροφίας και λατομεία θα ενισχυθούν με 16,5 εκ. €

Στον τομέα του τουρισμού, 20 ξενοδοχειακές μονάδες θα ενισχυθούν με 10,2 εκ. €

Στον τομέα των υπηρεσιών, 4 επιχειρήσεις logistics θα ενισχυθούν με 2,4 εκ. €

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων από τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, επισκεφθήκαμε μαζί με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος θα παρακολουθεί τα ζητήματα επιχειρηματικότητας στην ΠΑΜΘ, την εταιρεία Interplast στην Κομοτηνή, η οποία θα ενισχυθεί.

Η εταιρεία Interplast, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον δυναμικές επιχειρήσεις της Περιφέρειας με 125 εργαζόμενους. Δραστηριοποιείται στην κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού και αποχέτευσης και εξάγει τα προϊόντα της σε 62 χώρες.

Εκεί μας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Τάσος Ριζόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε για τη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της εταιρείας μέσω των πρόσφατων εντάξεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και μας ενημέρωσε για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

Μαζί μας ήταν ο Διευθυντής του Γραφείου μου Αντώνης Πασχάλης και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κινήτρων Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΠΑΜΘ Κοσμάς Γρηγοριάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη μεταναστών στη Νέα Ηρακλείτσα- Βίντεο

Αστυνομική καταδίωξη πραγματοποιείτε αυτή...

Reuters: Η Ρωσία απελαύνει οκτώ Έλληνες διπλωμάτες

Οκτώ Έλληνες διπλωμάτες απελαύνει...

Υποψήφιος Βουλευτής Καβάλας ο Λεωνίδας Παππάς

Ο Δικηγόρος Καβάλας Λεωνίδας...