Εξωραϊσμός της αναπλασμένης παραλιακής Αλεξανδρούπολης

Ημ/νία

Με μια σειρά από ευθυτενείς φοίνικες ομόρφυναν την πρόσοψη της αναπλασμένης παραλιακής της Αλεξανδρούπολης τα συνεργεία της υπηρεσίας Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ανάπλαση της παραλιακής αποτελεί κοινή πρωτοβουλία «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου» που υλοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στην καρδιά της καμπάνιας, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης που αποτελεί μέρος μιας συνολικής παρέμβασης στην παραλιακή ζώνη της πόλης, η οποία έχει ως στόχο τη μετατροπή ενός εγκαταλελειμμένου, αναξιοποίητου χώρου δίπλα στη θάλασσα, σε μια οργανωμένη, ασφαλή, πράσινη περιοχή. Η παρέμβαση αφορά στην ανάπλαση της Δυτικής χερσαίας ζώνης, στην επιμήκυνση των ποδηλατοδρόμων, στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης και στην προβολή των ιστορικών αποθηκών του ΟΣΕ, στο λιμάνι.

Τα αρεκοειδή (Arecaceae) ή φοίνικες (Palmae) είναι οικογένεια πολυετών μονοκοτυλήδονων φυτών. Περιλαμβάνει αναρριχητικά φυτά, θάμνους και ψηλά δενδρόμορφα είδη, σχεδόν όλα όμως είναι γνωστά με την κοινή ονομασία φοινικιές ή φοινικοειδή. Τα δενδρόμορφα είδη αποκαλούνται και φοινικόδεντρα, ενώ η λέξη «φοίνικας» (Phoenix) αναφέρεται σε συγκεκριμένο γένος αρεκοειδών. Σήμερα αναγνωρίζονται γενικώς 181 γένη με συνολικά περίπου 2.600 είδη αρεκοειδών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα