Φώτης Πούλος: Νομίζω ότι για αρκετούς μήνες ακόμη τα πράγματα θα κυλήσουν έτσι άσχημα όπως συνεχίζουν αυτήν τη στιγμή

Ημ/νία

Αυξητική ήταν η εμπορική κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Καβάλα από την εορτή του Αγίου Πνεύματος μέχρι και χθες. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί μία μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «δεν είδαμε κάποια σημαντική αποκλιμάκωση, αλλά μια ισορροπία και μια στασιμότητα όσον αφορά τις συνεχείς αυξήσεις. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε καθημερινές πολύ μεγάλες αυξήσεις και οι τιμές άγγιξαν τα 2,5 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς ζούμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία παγκοσμίως. Έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές ότι από μέρους της κυβέρνησης έπρεπε ή να γίνει μια γενναία μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή μείωση του ΦΠΑ. Τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει και πάμε πάλι σε καταστάσεις επιδομάτων.

Καταλαβαίνουν όλοι ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα για τους ιδιώτες. Ψάχνουμε να βγάλουμε μόνο συμπεράσματα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αντικρούσουμε κάτι ή να περιορίσουμε κάτι. Οι επιχειρήσεις είναι στην ίδια μοίρα και χειρότερα. Οι παραγωγοί, η μεταφορά το ίδιο. Ζούμε μια ενεργειακή κρίση και σ’ αυτήν συμπεριλαμβάνονται τα πάντα. Έχουμε μεγάλες αυξήσεις σε πάρα πολλά είδη και αυτό γίνεται αντιληπτό απ’ όλους».

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Τέλος είπε ότι «τις προηγούμενες φορές ήμουν πιο αισιόδοξος ότι στα μέσα του καλοκαιριού θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση και τα πράγματα θα ισορροπήσουν. Δυστυχώς, πλέον αυτό δεν μπορώ να πω ότι θα συμβεί. Νομίζω ότι για αρκετούς μήνες ακόμη τα πράγματα θα κυλήσουν έτσι άσχημα όπως συνεχίζουν αυτήν τη στιγμή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα