Λευτέρης Κυριακίδης: Άφησαν οφειλές πάνω από 2 εκ. ευρώ και συνεχίζουν τις κραυγές παραποίησης της αλήθειας

Ημ/νία

Με μια δηκτική ανάρτηση στο Facebook, ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης βάλει κατά όσων ασχολούνται με τα κοινά «μόνο όταν σχετίζονταν με την εξυπηρέτηση προσωπικών και οικογενειακών επιδιώξεων και συμφερόντων», τη στιγμή που όπως αναφέρει, «με δική τους ευθύνη, άφησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές πέραν των 2.000.000 ευρώ, οι οποίες βάρυναν και βαρύνουν τον Δήμο», ενώ προσθέτει ότι η νυν Διοίκηση του Δήμου «εργάζεται με ρεαλιστικό σχέδιο για το καλό του τόπου και έχει το θάρρος να ζητήσει ακόμη και συγγνώμη για τις όποιες καθυστερήσεις σε μια περίοδο με έκτακτες καταστάσεις».

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η δήλωση του Δημάρχου Θάσου έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται αγωνιώδεις κραυγές παραποίησης της αλήθειας και παραπληροφόρησης των πολιτών. Άστοχες δηλώσεις, άνευ περιεχομένου, με σκοπό την τοξικότητα που διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

Η άγνοια, λόγω μη παρακολούθησης των πεπραγμένων της Διοίκησης του Δήμου, είναι κατανοητή εφόσον έχει επιλεγεί εκ μέρους τους συνειδητά η συνεχής αποχή από τα συλλογικά όργανα του Δήμου.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι για μερικούς η ενασχόληση με τα κοινά είχε ενδιαφέρον μόνο όταν σχετίζονταν με την εξυπηρέτηση προσωπικών και οικογενειακών επιδιώξεων και συμφερόντων.

Είναι λογικό, λόγω της διαρκούς απουσίας, να μη γνωρίζουν τα ενταγμένα στο Πράσινο Ταμείο έργα του Δήμου. Είναι επόμενο, λόγω της αδιαμφισβήτητης αδιαφορίας τους, να μη γνωρίζουν τις προτάσεις που ο Δήμος μας υποβάλλει σε κάθε Πρόσκληση Υπουργείου ή άλλου Φορέα.

Είναι φυσικό να θέλουν να λησμονήσουν τις φιέστες του Μαΐου του 2019 στη μαρίνα των Λιμεναρίων με τον φωτισμό να λειτουργεί με γεννήτρια, αν και από το 2017 ήταν όλα τακτοποιημένα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους.

Είναι, όμως, υποχρέωση της Διοίκησής μας να τους υπενθυμίσουμε ότι, αν και υπεύθυνοι για τα οικονομικά του Δήμου, άφησαν, με δική τους ευθύνη, ληξιπρόθεσμες οφειλές πέραν των 2.000.000 ευρώ, οι οποίες βάρυναν και βαρύνουν τον Δήμο με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις, υποχρεώνοντας τη Διοίκηση να αιτείται συνεχώς επιχορηγήσεις από το ΥΠΕΣ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών από δικαστικές αποφάσεις.

Είναι υποχρέωσή μας να τους θυμίσουμε ότι ήταν οι ίδιοι που ενέτασσαν έργα τίτλους χωρίς ωριμότητα και αδειοδοτήσεις, που εκτελούσαν εργασίες με προφορικές εντολές αιρετών και άφηναν τους αναδόχους απλήρωτους.

Είναι αυτοί που εξαιτίας τους χάνονται επιχορηγήσεις και θα αναγκαστεί ο Δήμος να πληρώνει πλέον από τα δικά του έσοδα. Και όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται με έγγραφα και δεν είναι πολιτικές δηλώσεις.

Η παρούσα Διοίκηση του Δήμου εργάζεται με ρεαλιστικό σχέδιο για το καλό του τόπου. Όχι με εξαγγελίες, αλλά με πράξεις και έργα. Έχει το θάρρος να ζητήσει ακόμη και συγγνώμη για τις όποιες καθυστερήσεις σε μια περίοδο με έκτακτες καταστάσεις.

Συνεχίζουμε το έργο μας, με όλες μας τις δυνάμεις, αφήνοντας το παρελθόν στην ιστορία, όπου και αν ανήκει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα