Λευτέρης Κυριακίδης: Πολλά τα έργα που εκτελούνται στο νησί της Θάσου

Ημ/νία

Δηλώσεις έκανε ο Δήμαρχος Θάσου κ Λευτέρης Κυριακίδης για αρκετά θέματα που αφορούν το νησί.

Αρχικά μίλησε για την έκθεση φωτογραφίας για την Κύπρο στο Καλογερικό του Λιμένα. «Είναι μια πρωτοβουλία του παραρτήματος της Καβάλας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας , που σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρία της Κύπρου έκαναν αυτή την έκθεση , με θέμα «Λευκωσία Πράσινη γραμμή 48 χρόνια» . Ήταν τιμή για μας να ξεκινήσει από μας η έκθεση . Η παρουσία δε του προξένου της Κύπρου στη Θάσο ανέδειξε την μοναδικότητα της έκθεσης που μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Ο κ. Κυριακίδης μίλησε για την προετοιμασία του Δήμου Θάσου για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη τον Σεπτέμβριο στο νησί για πρώτη φορά στην ιστορία.» Στις 3και 4 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτούμε είπε τον Πατριάρχη και γι αυτό έχει συσταθεί ομάδα που εργάζεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ και τον Σεβαστότατο κ. κ. Στέφανο, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Πατριάρχη μια μέρα στην Καβάλα. Ο Πατριάρχης θα ανακηρυχτεί επίτιμος Δημότης της Θάσου , θα δώσουμε το όνομά του σε δρόμο της Θάσου και θα έχουμε πολλές παράλληλες εκδηλώσεις» όπως ανέφερε.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Μίλησε επίσης για το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου στην Θάσο.» Η τελευταία ενημέρωση που είχα από την κ Μενδώνη είπε, είναι πως το τέλος του 2023 θα παραδοθεί το αρχαίο θέατρο , άρα το επόμενο καλοκαίρι δεν θα μπορέσουμε να απολαύσουμε παραστάσεις. Γίνονται επίσης εργασίες εκεί με τον ρυθμό που εργάζεται το Υπουργείο Πολιτισμού είπε με νόημα ο κ Κυριακίδης, αφού το Αρχαίο Θέατρο είναι κλειστό εδώ και δέκα χρόνια. Είναι καλό όμως το ότι αναστηλώνεται το θέατρο , όμως τα έργα γίνονται σε χρόνους Ελλάδας» όπως εξήγησε.

ΈΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πολλά έργα γίνονται για την αντιπλημμυρική προστασία του νησιού που χτυπήθηκε από καιρικά δύσκολα φαινόμενα και ο Δήμος Θάσου μπήκε σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Όπως είπε ο Δήμαρχος «εκτελούνται τα μεγάλα έργα , δυστυχώς όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον ρυθμό που γίνονται , γιατί είχαμε την πανδημία, τον πόλεμο, την ακρίβεια στην ενέργεια κλπ. Το καλό είναι πως κανένα έργο δεν έμεινε στην μέση από τους εργολάβους. Πιστεύω πως αυτό τον χειμώνα όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί».

ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Ένα από αυτά τα έργα είναι η παράκαμψη στον Πρίνο. «Εκεί δεν έχουμε δημοπρατημένο έργο , αυτό είναι έργο της Περιφέρειας και πιστεύουμε πως άμεσα θα δημοπρατηθεί . Στις Μαριές υπάρχει ένα έργο καθυστερημένο που δημιουργεί εκνευρισμό κ αι δυσαρέσκεια. Όμως προχωράει και θα γίνει αφού είναι ήδη χρηματοδοτούμενο. Παραχωρήθηκε επίσης από τον Δήμο ένας χώρος στον Πρίνο, για να γίνει ένα πεδίο Βολής εδώ και δύο χρόνια. Εκεί εκπαιδεύονται οι εθνοφύλακες» όπως ανέφερε .

Η ΘΑΣΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ακούγεται ότι ανάμεσα στα νησιά που είναι αμφιβόλου κυριότητας είναι και η Θάσος και θα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη Όπως ανέφερε ο κ Λευτέρης Κυριακίδης, «το υπουργείο εξωτερικών δίνει τον τόνο της εξωτερικής μας πολιτικής και σε ότι έχει να κάνει με τα ζητήματα με την Τουρκία. Δεν ακολουθούμε τον παραλογισμό . Από κεί και πέρα δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό τον παραλογισμό που κυρίως γίνεται για εσωτερική κατανάλωση» .

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καλά πηγαίνουν τα πράγματα στον τουρισμό, αξιολόγησε ο κ Κυριακίδης. «Όλο και περισσότεροι τουρίστες έρχονται κάθε μέρα . Όσο για την πλατφόρμα εργασίας υπάρχει ενδιαφέρον αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορώ να το γνωρίζω, γιατί γίνονται επαφές μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου . Παρ όλ αυτά δυστυχώς ακόμη το πρόβλημα εύρεσης προσωπικού υπάρχει» ανέφερε. .

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Επίσης ανέφερε ότι «Γίνονται προσπάθειες για την μεταφορά του Δημαρχείου σε ιδιόκτητο χώρο και τώρα βρισκόμαστε σε συνεννόηση με μια εταιρία η οποία θα πάρει τα καρότα από το παλιό κτίριο για να εξεταστούν τα μπετόν που υπήρχαν πρίν από αρκετά χρόνια. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για να δούμε μήπως χρειαστούν επιπλέον εργασίες για την αναστήλωση του δημαρχιακού μεγάρου. Αυτά θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα κα από τον Σεπτέμβριο θα μπεί ο εργολάβος για να ξεκινήσει την αποπεράτωση του έργου. Η ολοκλήρωση του έργου θα διαρκέσει 1-1,5 χρόνο».

ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τέλος ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι «η νύν διοίκηση του Δήμου Θάσου, θα δώσει μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη με τα προβλήματα που έχει το νησί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να μην είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Αντιλαμβάνεται κανείς πως κάνουμε ήδη τις απαραίτητες προετοιμασίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα