Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Αγκυροβόλησε το μεταγωγικό Endurance με πολεμικό υλικό των ΗΠΑ

Ημ/νία

Το μεγαλύτερο φορτηγό – οχηματαγωγό (RO-RO), M/V Endurance, που είναι ναυλωμένο από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ για τη μεταφορά πολεμικού υλικού σε όλο τον κόσμο αγκυροβόλησε από χθες Τρίτη 27/6/2022 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Είναι η 3η φορά που οι ΗΠΑ θα κάνουν απόβαση στο λιμάνι από το γιγαντιαίο RO-RO Endurance, για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στα σύνορα με τη Ρωσία στο πλαίσιο της περικύκλωσής της και της κλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Αμερικάνικο μεταγωγικό πλοίο Endurance είναι το μεγαλύτερο πλοίο σε μήκος (264 m) που έχει επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Ο λιμένας παίζει για μία ακόμα φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για τη μεταφορά στρατιωτικών μέσων από τις ΗΠΑ προς την υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη και αντιστρόφως. Η «κυκλική εναλλαγή» (rotation), μόνο για τον μήνα Ιούνιο, ξεπερνά κατά 2,5 φορές την μεγαλύτερη προηγούμενη ανάλογη επιχείρηση.

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της Αλεξανδρούπολης, δηλώνει έτοιμη για τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Να σημειώσουμε ότι τα ΝΑΤΟϊκά μεταγωγικά θα φτάνουν ανά 10ήμερο στο λιμάνι μέχρι το Σεπτέμβρη, στην μεγαλύτερη επιχείρηση μεταφοράς στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα

Πνιγμός στην ακτή της Καλαμίτσας

Νεκρός ανασύρθηκε από την...

Λύσεις για το μπλε καβούρι αναζητά η Καβάλα

Η κλιματική αλλαγή έκανε...