Μάκης Παπαδόπουλος: Πάρκο στις οδούς Σηλυβρίας και Θεσσαλονίκης: οι δημότες ζητούν φροντίδα για την παιδική χαρά και ασφάλεια για τα παιδιά

Ημ/νία

Περιμέναμε πολλά περισσότερα για τις γειτονιές μας από τη διοίκηση του Δήμου.

Για το πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Σηλυβρίας, οι κάτοικοι ζητούν το αυτονόητο: λίγη φροντίδα και ζωντάνια. Έχει μείνει πολύ καιρό χωρίς παιχνίδια, χωρίς σωστά παγκάκια, χωρίς ένα όμορφο, ασφαλές και ελκυστικό περιβάλλον και για τους ενήλικες και για τα παιδιά.

Το θέμα της ασφάλειας είναι σημαντικό και ακούμε τις ανησυχίες των γονιών και των κατοίκων με προσοχή. Είναι ανάγκη να δούμε το πρόβλημα και να σκεφτούμε τρόπους να αυξήσουμε την ασφάλεια, χωρίς να περιορίζουμε από τη μια το παιχνίδι των παιδιών αλλά να σεβόμαστε από την άλλη και τη ζωή των περιοίκων.

Δεν είναι όλα θέμα χρημάτων, χρειάζονται και μερικές “έξυπνες” ιδέες για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και τη ζωντάνια στα πάρκα και τις παιδικές χαρές στις γειτονιές μας, αλλά τέτοιες ιδέες δεν είδαμε τρία χρόνια τώρα από τη διοίκηση του Δήμου.

Γιατί δεν διοργανώνει ο Δήμος αθλητικές ή πολιτιστικές δράσεις στα πάρκα αυτά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι;

Γιατί δεν δίνει κάποια στήριξη στους συλλόγους των συνοικιών να αξιοποιήσουν τα πάρκα στις γειτονιές;

Προβλήματα υπάρχουν, παράπονα υπάρχουν, και για φθορές και για συμπεριφορές. Αυτό που μπορεί όμως να κάνει μία Δημοτική Αρχή είναι να κινητοποιήσει τον κόσμο, και κυρίως τα παιδιά, να αγαπήσουν τα πάρκα και τις παιδικές χαρές στις γειτονιές.

Αν τα αγαπήσουμε, θα τα προσέχουμε και εμείς οι ίδιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα