Παρουσιάστηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας το πρώτο «Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας»

Ημ/νία

Το Επιμελητήριο Καβάλας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσίασε τα αποτελέσματα από το πρώτο «Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας» που διεξήγαγε το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρεία Interview. Την παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο κ. Λευτέρη Κουκουτίνη και ο κ. Δημήτριος Βασιλειάδης, εκπρόσωπος της εταιρείας Interview.

Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα σκοπός της έρευνας, ήταν η καταγραφή των απόψεων των μελών του Επιμελητηρίου Καβάλας για την κρίση στην ενέργεια, και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 315 επιχειρήσεων το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου με ηλεκτρονικά δομημένο ερωτηματολόγιο, με ατομική πρόσκληση στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «βλέπουμε ότι το οικονομικό βαρόμετρο παίζει ρόλο και δείχνει την εικόνα της επιχειρηματικότητας στις περιοχές που εκπονείται. Κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα Επιμελητήρια πρόλαβαν κι έκαναν τα οικονομικά βαρόμετρα. Εμάς είναι το πρώτο, για το δίμηνο Μάιος-Ιούνιος 2002 και θα συνεχίσει ανά δίμηνο με νέες επίκαιρες ερωτήσεις και έρευνα, ώστε να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς βλέπουν οι επιχειρηματίες την οικονομική κατάσταση. Θα δηλώνουν ουσιαστικά την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία τους και πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία που θα βγαίνουν κάθε φορά».

ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ

Πρόσθεσε ότι «το δείγμα είναι 315 επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου Καβάλας που είναι πολύ υψηλό. Με 1000 ερωτήσεις βγάζουμε υποτίθεται την πρόθεση ψήφου σε εθνικές εκλογές. Άρα εμείς έχουμε ένα πολύ υψηλό δείγμα. Θα γίνουν καίριες ερωτήσεις και θα ζητηθούν προτάσεις από τους επιχειρηματίες, ώστε να προτείνουμε κ εμείς ως επιμελητηριακή κοινότητα στην κυβέρνηση, ποια μέτρα μπορούμε να δούμε από εδώ και πέρα. Είναι μια πρώτη προσπάθεια. Θα δημιουργήσει συζήτηση από εδώ και μετά, αφού βγουν τα αποτελέσματα και ανά δίμηνο που θα έχουμε την ανακοίνωση της έρευνας, κάθε φορά τα επίκαιρα θέματα θα συζήτιουνται για να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από εδώ και πέρα».

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλειάδης παρουσίασε το ερωτηματολόγιο που έγινε στις επιχειρήσεις που αποτυπώνει τις απόψεις των αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση αλλά και πως βλέπουν το εγγύς μέλλον. Μία πάρα πολύ προσεγμένη έρευνα που θα επαναλαμβάνεται και θα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για το Επιμελητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα