Πυρκαγιά στη Θάσο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ημ/νία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αυτή την ώρα επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες, το 112 της Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού των Κοινύρων, γεγονός που προφανώς σχετίζεται με τις μεγάλες ποσότητες καπνού που εκλύονται προς την περιοχή από το πύρινο μέτωπο.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι του νησιού, όσο και οι επισκέπτες, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο καίει με αμείωτη ένταση παρθένο δάσος. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου, ενώ το πρωί δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τα Κοίνυρα προς Λιμεναριά, μέσω μηνύματος από το 112.

Νωρίτερα, δύο εθελοντές πυροσβέστες, 26 και 44 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ενώ οι κατασκηνώσεις δεν λειτουργούν.

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή Καβάλας. Συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφθασαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης 43 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

Από αέρος έχουν κινητοποιηθεί 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ελληνικός Στρατός, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η φωτιά ξεκίνησε από δύο ξεχωριστά και κοντινά μεταξύ τους σημεία κι έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά χάρη στις περιπολίες των δεκάδων εθελοντών στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας και Ποταμιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα