Στον Άρειο Πάγο ο Νότης Μηταράκης για τους μετανάστες στον Έβρο

Ημ/νία

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να συνεχιστεί η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στα μέσα του Αυγούστου. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης θα καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αναφορικά με την υπόθεση.

Ο Νότης Μηταράκης έφθασε στον Άρειο Πάγο περίπου στις 12:00 το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να παραδώσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την υπόθεση των 38 μεταναστών που εγκλωβίστηκαν σε μια νησίδα του ποταμού Έβρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (01.09.2022) στην ΕΡΤ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, λίγες ώρες πριν καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία για την υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο έκανε λόγο για ανακολουθίες στην υπόθεση που, όπως υποστήριξε, «έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης».

«Εμφανίστηκε μια ομάδα μεταναστών σε μια νησίδα. Όπως αποδείχτηκε ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης κατηγορώντας όλους όσοι ζητούσαν, όπως είπε, «οι ελληνικές αρχές να βγουν εκτός των συνόρων και να επέμβουν σε τουρκικό έδαφος», επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση στον Έβρο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κατηγόρησε τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα ελληνοτουρκικά σύνορα ότι έχουν ύποπτο ρόλο στη διαχείριση του μεταναστευτικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνουν οι διακινητές είναι ότι φέρνουν κόσμο στην τουρκική όχθη, με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοφυλακής. Τους βοηθάνε να πάνε μέσα στο ποτάμι και την ίδια μέρα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που κατά σύμπτωση έχουν τα στοιχεία αυτών από πριν βρεθούν στη νησίδα καταθέτουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Ανθρώπου ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδος για να πάμε να τους ψάξουμε πέρα του Φράχτη, να τους βρούμε και να τους φέρουμε μέσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα