Το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

Ημ/νία

Μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα Bήματα του Αποστόλου Παύλου, εκείνου που έκανε την Ευρώπη να συναντήσει τον Χριστιανισμό και να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας.

Ξεναγήθηκαν στις παλαιοχριστιανικές βασιλικές και το οκτάγωνο, στο αρχαίο θέατρο και την φυλακή του Αποστόλου Παύλου, στο ιερό Βαπτιστήριο και στην αρχαία Εγνατία. Προσέγγισαν τα γεγονότα των Πράξεων μέσα από τη διήγηση του Αποστόλου Λουκά ο οποίος μαζί με τον Παύλο, τον Σίλα και τον Τιμόθεο βρέθηκαν στην πόλη των Φιλίππων.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Μεγάλο ενδιαφέρον τους δημιούργησε η ιστορία της Λυδίας της Πορφυροπώλιδας (1η Ευρωπαία χριστιανή) η οποία μαζί με την οικογένειά της άκουσαν τη χριστιανική διδασκαλία, δέχθηκαν την αλήθεια του Ευαγγελίου και βαπτίστηκαν στον Ζυγάκτη ποταμό (Ιορδάνη της Ευρώπης) λαμβάνοντας τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Εντύπωση τους προκάλεσε ο σύγχρονος ναός -Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας που γιορτάζει στις 20 Μαΐου ως προς την αρχιτεκτονική του, αλλά και την εσωτερική του αγιογράφηση με τον ψηφιδωτό διάκοσμο και τα βιτρώ. Η επίσκεψη έκλεισε με χαλάρωση και παιχνίδι στον χώρο του αναψυκτηρίου των Φιλίππων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα