Το έθιμο του Θασίτικου γάμου αναβίωσε στον ιστορικό Θεολόγο

Ημ/νία

Το Σάββατο 23/7/2022 ο Θεολόγος φόρεσε τα γιορτινά του για να υποδεχθεί και φέτος όπως και κάθε χρόνο την καθιερωμένη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Χατζηγιώργης του Θασίτικου γάμου συμπληρώνοντας τα 45 χρόνια της ζωής της, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία αναβιώνοντας ήθη έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας.

Φέρνοντας παλιές μνήμες στου παλαιότερους, εμπλουτισμό γνώσης, ιστορικότητας στους νεότερους, και την διάδοση στους επισκέπτες του νησιού μας.

Η διαδικασία του Θασίτικου γάμου που κράταγε το ελάχιστον μια εβδομάδα όπως γινότανε παλιά, συμπυκνώθηκε σε μια ημέρα αλλά κάλυψε ολόκληρο το χωριό αφού η διαδρομή ξεκίνησε από το βόριο άκρο του χωριού διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμου (μσουχόρ) αρχίζοντας από το σπίτι του γαμπρού (μάκινα) αρχοντικό στον όροφο και λαδόμυλος στο ισόγειο, παίρνοντας την νύφη και τα προικιά από το αρχοντικό Χατζηγιώργης (λαογραφικό μουσείο) διασχίζοντας όλη την διαδρομή κατέληξε στο νοτιότερο σημείο του χωριού, στον περίβολο της πρώτης ενοριακής εκκλησίας του Θεολόγου, κτισμένη στη αρχή του 1600 όπου διεξήχθη το γλέντι του γάμου.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Χατζηγιώργης ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές που με την την προσφορά τους συντέλεσαν στην επιτυχή έκβαση αυτού του πανθασσιακού γεγονότος.

Επίσης ευχαριστήσουμε το τηλεοπτικό κανάλι ΕΝA CHANNEL για την τηλεοπτική κάλυψη όλης της εκδήλωσης η οποία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά αύριο Τρίτη και ώρα 22.00

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share post:

spot_img

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσότερα Νέα